INTERNATIONAL  »  STRANIERI  »  GERMANIA

N-a acceptat mai puţin! » De ce nu i-a mai prelungit Schalke 04 contractul lui Marica

Ciprian Marica a jucat rareori bine la Schalke. A fost mai mult în aer // Foto: Reuters
Ciprian Marica a jucat rareori bine la Schalke. A fost mai mult în aer // Foto: Reuters

Articol de - Publicat sambata, 04 mai 2013 00:00 / Actualizat vineri, 03 mai 2013 20:31

Clubul îi propusese ”tricolorului” doi ani de contract, pînă-n 2015, dar un salariu mai mic de două milioane de euro, cît cîştigă acum.

Banii fac şi desfac. În cazul lui Ciprian Marica, numărul lor a fost decisiv pentru a pune punct colaborării cu Schalke. Pur şi simplu, "tricolorul" n-a acceptat diminuarea contractului şi de la 1 iulie e jucător liber.

Verdictul fusese anticipat de ziarele germane încă de acum o săptămînă. Slăbit financiar, clubul se codea să activeze clauza potrivit căreia îi putea prelungi atacantului de 27 de ani contractul scadent în vară cu un sezon. Ar fi trebuit să-i dea aceiaşi bani, adică două milioane de euro anual, un nonsens în condiţiile în care deviza e "reducerea cheltuielilor".

Managerul Heldt îi propusese "tricolorului" o altă înţelegere: "Tu mai renunţi la nişte euro, noi îţi oferim un nou accord, pe doi ani". Dar Marica, tentat mai nou de o aventură în Italia, a spus pas. Şi cum la Schalke nu e considerat un jucător indispensabil, "minerii" au preferat, la rîndu-le, să economisească salariul său şi au renunţat pe 30 aprilie la clauză.

Îi lasă o portiţă
Schalke nu-i închide definitiv uşa lui Marica. Managerul Horst Heldt le-a dezvăluit jurnaliştilor că a ajuns la următorul acord cu jucătorul: "Dacă Ciprian nu va fi mulţumit de ofertele pe care le va primi, impresarul lui mă poate suna oricînd".

Inter chiar îl vrea!
În urmă cu o săptămînă, managerul Heldt dezvăluia presei germane: "Inter Milano este foarte interesată de Marica. Avem concurenţă serioasă pentru atacantul român". Şi surse apropiate grupării nerazzurre susţin că varianta Inter este tot mai probabilă pentru Ciprian.

5 goluri a marcat Marica în 34 de meciuri jucate pentru Schalke în Bundesliga începînd din 2011

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (9)
thumbzilla..
thumbzilla..  •  04 Mai 2013, 11:33
Postat de stefan_dinamo pe 04 Mai 2013, 10:05

de ce sa-l vrea inter? nu stiam ca inter cauta jucatori ce fac tusa in germania

pt ca cei ce fac tusa in germania,pot face lejer fata ca titulari in italia.simplu.

auryradu
auryradu  •  04 Mai 2013, 11:09

iar inventeaza oferte impresarii becali, cu parere de rau dar marica nu e de o echipa de top sau poate ca inter isi propune iar o clasare 5-8 si sa cheltuie fara chibzuinta. marica nu merita salar de 2 mil, din pacate.

stefan_dinamo
stefan_dinamo  •  04 Mai 2013, 10:05

de ce sa-l vrea inter? nu stiam ca inter cauta jucatori ce fac tusa in germania

Vezi toate comentariile (9)
Comentează