SPORTURI  »  AUTO  »  FORMULA 1

Vettel e de neoprit » Germanul a cîştigat la Abu Dhabi şi a egalat un record al lui Schumacher din 2004

foto: reuters
foto: reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 03 noiembrie 2013 16:47

Sebastian Vettel nu are adversari în Formula 1! A devenit campion mondial pentru a patra oară consecutiv săptămîna trecută, iar azi, la Abu Dhabi, a cîştigat din nou, chiar dacă a plecat de pe locul 2 în cursă.

Neamţul de 26 de ani a preluat conducerea încă de la start, profitînd că Webber a plecat slab din pole, şi nu a mai predat-o pînă la finalul celor 55 de tururi.

Pe locul secund s-a clasat chiar australianul plecat de pe prima poziţie a grilei de start, iar podiumul a fost completat de Nico Rosberg. Grosjean de la Lotus şi Alonso de la Ferrari au încheiat top 5.

După accest succes, Vettel a ajuns la 7 consecutive în acest sezon şi a egalat performanţa lui Michael Schumacher din 2004. Recordul îl are Alberto Ascari, cu 9 victorii la rînd în 1952. Pînă la finalul sezonului mai sînt două curse, suficiente pentru a-l egala.

Vettel a mai cîştigat la Abu Dhabi în 2009 şi în 2010.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (78)
amigozzz
amigozzz  •  04 Noiembrie 2013, 10:45
Postat de flo_ax pe 04 Noiembrie 2013, 06:20

corectie, amigo! Masina lui Vettel o sa castige :) Daca s-ar concura pe aceeasi pista, am avea parte de mica rusine de la emisiunea Top-Gear :) Cand Webber si Hamilton i-au dat mucosului o secunda (Lewis si pe pista umeda), avand aceeasi masina de strada si avand mai multe ture la dispozitie (cel mai rapid timp s-a contabilizat)... Nu crezi, gugal top-gear Hamilton-Vettel! Asta ca sa stii si tu valoarea reala a pilotilor Formula One Top Gear leaderboard 1. Lewis Hamilton 1:42.9 2. Mark Webber 1: 43.1 3. Sebastian Vettel 1:44.0

Ai ramas fara argumente si vii cu bullshitul asta de concurs de la Top Gear ?! Ahaha. Amice noi vb de F1 aici. Se stie de mult in UK ca Lewis a semnat un precontract cu bbc in care avea voie sa faca cate ture doreste pana obtine timpul dorit (google it deepshit).Sincer omule, lasa te de sportul asta, e pt binele tau. Tu chiar nu vezi cat de penibil esti ?!...mai ales cand vii cu astfel de argumente..top gear auzi :))))))) Valoarea lui Vettel o arata recordurile pe circuite F1 gusterule...nu bbc si jeremy clarkson...care ca british fiind...sunt sigur ca nu tin partea....Doamne..de ce ma obosesc cu specimene ca tine..

treadstone
treadstone  •  04 Noiembrie 2013, 09:27
Postat de flo_ax pe 04 Noiembrie 2013, 08:35

Asta era pt cei curiosi cum s-ar descurca pilotii pe aceeasi masina! Hamilton mai bun cu o secunda pe traseu umed! Noapte buna! PS: Si Olivier Panis a castigat o cursa pe ploaie :D Intr-o masina Ligier! La Monaco chiar!

Panis a castigat cursa aia memorabila cand au terminat doar 4 masini, pe un circuit unde depasirile sunt aproape imposibile! Panis avea 30 de ani , Vettel la Monza avea 21 ani! Cel mai tanar pilot in Pole si castigator de cursa. Webber era la Red-Bull by the way, Hamilton la Mclaren Mercedes, Alonso la Renault si Raikkonen la Ferrari. Carcotasi vor fi mereu dar faptele vorbesc.

flo_ax
flo_ax  •  04 Noiembrie 2013, 08:35
Postat de treadstone pe 04 Noiembrie 2013, 08:23

Ce legatura are masina de strada cu masina de F1? Daca Webber era asa bun cum zici matale, cum se face ca termina la ani lumina in spate si nu e in stare sa castige o cursa nici atunci cand Vettel abandoneaza? Vettel a castigat la Monza pe ploaie cu un Torro Rosso, o masina net inferioara, plecand chiar din pole-position..Daca Schumacher era asa meserias. cum de s-a facut de ras cu o masina care se conduce singura? Abandon dupa abandon.Ce vina are neamtul ca nu are concurenta sau ca e masina buna? Ar trebui sa plece fara o roata sa-si arate valoarea? :))

Asta era pt cei curiosi cum s-ar descurca pilotii pe aceeasi masina! Hamilton mai bun cu o secunda pe traseu umed! Noapte buna! PS: Si Olivier Panis a castigat o cursa pe ploaie :D Intr-o masina Ligier! La Monaco chiar!

Vezi toate comentariile (78)
Comentează