SPORTURI  »  ALTELE  »  DECIZIE

S-a dat sentința: 6 ani de închisoare pentru Pistorius! Cum a motivat judecătoarea decizia

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat miercuri, 06 iulie 2016 10:30

Inițial luase 5 ani pentru omor din culpă, iar acuzațiile au escaladat ulterior la crimă. Pistorius și-a ucis iubita, Reeva Steenkamp, de Ziua Îndrăgostiților, în 2013, și risca 15 ani, dar pedeapsa judecătoarei Masipa a fost mai blândă decât era așteptat.

  • Tribunalul din Pretoria, Africa de Sud, a dat azi sentința în cazul lui Oscar Pistorius, 29 de ani: 6 ani de închisoare.
  • Atletul ar putea executa doar jumătate din sențință, iar având în vedere că a făcut deja un an, îi mai rămân 2 ani.
  • Judecătoarea și-a motivat sentința prin faptul că atletul nu a încercat să-și omoare iubita intenționat.

Aceasta a declarat că "există motive substanțiale și convingătoare" să se abată de la pedeapsa minimă de 15 ani pentru omor, citând ca factor decisiv percepția eronată că Pistorius a încercat să-și ucidă iubita și spunând că a contat faptul că acuzatul a încercat de mai multe ori să le ceară scuze membrilor familiei Reevei.

Thokozile Masipa a vorbit și despre copilăria atletului, traumele prin care a trecut, starea sa actuală, fizică și mentală, refuzul de a se mai apropia de arme de foc după incident precum și dorința sa de a-și schimba viața și a lucra cu copii.

În octombrie 2014, Pistorius a fost condamnat la cinci ani de închisoare cu executare pentru omor din culpă şi la trei ani de închisoare cu suspendare pentru folosire de arme de foc.

Sportivul nu a contestat sancţiunea primită atunci, dar Parchetul a făcut apel, iar în decembrie 2015 Pistorius a fost declarat de Curtea Supremă de Apel vinovat de omor. La 11 ianuarie, Oscar Pistorius a depus actele pentru o contestaţie la Curtea Constituţională.

Sud-africanul s-a aflat în ultimele luni în regim de arest la domiciliu, el fiind eliberat din închisoare în octombrie 2015, după ispăşirea unui an de detenţie din condamnarea iniţială.

Citește și:

Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
Europa League
Istvan Kovacs, criticat pentru o singură fază din finala Europa League: „Nu a acordat un penalty clar”
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Superliga
„80% e PLECAT!” » Rapid pierde cel mai important jucător, dar i-a găsit deja înlocuitor: „Vrem să-l aducem!”
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!
Europa League
Ce înseamnă victoria Atalantei pentru fotbalul italian: în Liga Campionilor se conturează un scenariu fabulos!

Ironia sorții » Fostul jucător de la FCSB, la un pas să semneze chiar cu echipa care l-a retrogradat!

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (13)
twinemperors
twinemperors  •  06 Iulie 2016, 11:05

si ce risca atletul ? ma refer la titlul articolului. sau l-ai scris la treaca-ziua ? ma gandesc ca apelul s-a facut pentru a se cere o pedeapsa mai mare, nu ? poate te mai informezi odata, apoi ne informezi si pe noi, sau pui alt titlu: pistorius risca o clisma, ca n-am idee ce-au cerut procurorii!

cipinho79
cipinho79  •  06 Iulie 2016, 12:48

judecatoarea s-a lasat impresionata cand criminalul si-a scos protezele si a facut cativa pasi prin sala, aici i-a pacalit!!! Era un hot inchis in baie??? chiar au acceptat scuza asta patetica??? atunci cum isi explica cearta din seara respectiva cand ea a vrut sa-l paraseasca si mai ales cum explica faptul ca a tras mai departe cu arma dupa ce a auzit tipele iubitei lui?

pma77
pma77  •  06 Iulie 2016, 12:19

Africa de sud este o tara infecta,e o bataie de joc ca sa dai doar 6 ani pentru o crima.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează