SPORTURI  »  CICLISM  »  TURUL FRANȚEI

Froome a luat frâiele: britanicul a câștigat una din cele mai dificile etape ale acestei ediții

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 iulie 2016 23:03

Chris Froome, unul dintre favoriții la victoria finală, a câștigat ieri etapa a opta a Turului Franței, dintre Pau și Bagnères-de-Luchon, 183 kilometri.

Una dintre cele mai dificile etape ale acestei ediții a avut pe traseu Col du Tourmalet, cățărare de categorie superioară, plus alte două ascensiuni de primă categorie.

Componentul echipei Sky a luat cursa pe cont propriu pe ultima coborâre a zilei și a câștigat etapa, preluând și tricoul galben, cel de lider.

"Nu am planificat nimic. M-am gândit să încerc pe coborâre, mai ales că nu mi-au ieșit celelalte atacuri de pe urcare. A fost tare! Cursele de biciclete sunt distractive, dar poate am consumat cam multă energie. Urmează o etapă grea. E un sentiment incredibil atunci când câștigi. Colegii mei au mers foarte bine și am câștigat pentru ei", a spus britanicul  în vârstă de 31 de ani, care a pus secunde bune între el și ceilalți favoriți.

Azi, rutierii vor pedala în Spania și Andorra, între Vielha-Val d'Aran și Andorre-Arcalis, pe 184 km. O etapă cu cinci ascensiuni, una de categorie superioară și patru de primă categorie.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  10 Iulie 2016, 12:38

Froom a castigat turul ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează