FOTBAL  »  DERBY DE ROMANIA  »  STEAUA - DINAMO, 20 AUGUST, 21:00, DIGI, DOLCE, LOOK, GSP.RO

Răzbunarea istoriei! Cum a fost posibilă cea mai mare umilință a Stelei » Crainicul meciului: "Să ne punem toți vestele pe noi, să fie mai spectaculos”

...și ăsta e mesajul cu care s-a trezit în tribune // Foto Andrei Crăițoiu +1   FOTO
...și ăsta e mesajul cu care s-a trezit în tribune // Foto Andrei Crăițoiu

Articol de - Publicat joi, 18 august 2016 00:00

Becali a acceptat coregrafia-șoc crezând că se vor celebra 30 de ani de la Sevilla 1986, un triumf al Stelei pe care mulți ani nu l-a prețuit.

Site-urile din întreaga lume au publicat poze și detalii despre evenimentele care au avut loc pe Arena Națională la meciul cu Manchester City din play-off-ul Ligii Campionilor, atunci când suporterii lui Dinamo au ajuns să facă coregrafia rivalilor de la Steaua!

"Doar Dinamo București" a fost mesajul care a apărut pe toată tribuna a II-a a stadonului, la care a contribuit și finanțatorul Gigi Becali, cel care le-a permis unor necunoscuți să facă o coregrafie la un astfel de meci internațional!

"Au venit nişte băieţi, că fac ei gratuit coregrafie. Le-am zis să facă. Credeţi că mă interesează pe mine şmecheria lor? Jur că nu am plătit nimic, n-am dat nici 5 bani și nici nu mă interesa pe mine coregrafia. Să zicem că am fost păcăliți. Și ce?", a reacționat ieri Becali.

"Am crezut că nu văd bine"

Dar cum au ajuns dinamoviștii să facă coregrafia? "S-au recomandat că sunt o firmă din Germania și i-au prezentat patronului o machetă a unei coregrafii care să celebreze cei 30 de ani de la victoria Stelei în fața Barcelonei, pe 7 mai 1986, la Sevilla (foto 2).

Persoanele respective, care erau de fapt fani dinamoviști, au promis că vor realiza această coregrafie gratis, pentru ca apoi, dacă Becali va fi mulţumit, să îi finanţeze", susțin sursele ziarului.

Becali a acceptat coregrafia aniversară, uitând că mulți ani a umilit jucătorii din generația Steaua '86, le-a aruncat biletele și invitațiile pe jos înaintea meciului cu Chelsea de acum 3 ani și nici nu le-a oferit tot ce le promisese lui Balint, Stoica sau Majearu, pornind de la loje gratis la meciuri și statui în Ghencea.

Nimeni din club nu știa ce se ascunde în punguțele negre aflate pe scaune, nici Reghe, MM sau cei din staff. Crainicul arenei chiar anunța entuziast înainte de meci "să ne punem toți vestele pe noi în același timp să fie mai spectaculos, să aibă un impact puternic!".

Și-a avut, pentru că timp de 10 minute steliștii n-au avut reacție, iar peluza a doua era a lui Dinamo! "E o lovitură sub centură. Cred că va rămâne în istorie mult timp. Cred că dacă galeria Stelei era la stadion, nu se mai întâmpla acest lucru. Eu am fost pe stadion și când am citit prima dată am crezut că nu văd bine", a spus și Edward Iordănescu.

"Bună dimineața, Gigi! Mă tot gândesc la dezamăgirile trăite de tine. City ți-a dat cu terenul în cap, galeria lui Dinamo și-a bătut joc de tine și de banii tăi. Ți-a lipsit spiritul Stelei. Frumos la teatru?"
Ștefan Ciuculescu, fost portar Steaua, dar afară de Becali

"Nu știu dacă e o umilință pentru că galeriile noastre nu au venit la meci. Probabil frustrările și faptul că nu au câștigat trofee de foarte mult timp, iar noi am câștigat în fiecare an, și-au spus cuvântul și de aceea apelează la astfel de gesturi"
Nicolae Stanciu, mijlocaș Steaua

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (126)
conasu_boeru
conasu_boeru  •  18 August 2016, 13:40
Postat de chromophobia pe 18 August 2016, 13:08

Intr-adevar,grupele Ligii este o caciula prea mare pt noi.Dar crezi ca dinamo daca ajungea,facea mai multe?A facut Urziceni 8 puncte ca a avut si sansa sa pice cu niste echipe mai apropiate valoric ca Glasgow,cu Sevilla a muncit si i-au iesit 3 puncte.A facut Cfr...Dinamo se face de ras in Europa de 30 de ani.Crezi ca Brann Bergen,Valerenga sau Odd rad de Rosenborg ca a participat 8 sezoane consecutive in grupele Ligii si de multe ori iesea cu maxim un punct de acolo?O data a trecut de grupe! In Europa e important sa aduci puncte la coeficienti tarii care o reprezinti ba baiatule!Si-a luat-o Sahtior de la Bayern cu 7-0,si-a luat-o Roma cu 7-1 parca de la Manchester de curand.Steaua a facut pana acum 1,5 puncte,Astra 0,5,Viitorul 0,5, Pandurii 0 si Iasi 0,5.Cand erati voi in Europa va eliminau toate prastiile si acum spuneti ca noi suntem umiliti cu 0-5! Steaua inca mai tine in viata fotbalul romanesc.Andone a spus ca Steaua este raza de speranta a fotbalului romanesc si voi vreti sa-l dati afara.Si pe el il intereseaza performanta.Daca ia campionatul,il intereseaza si Europa cum l-a interesat si la Cfr.Degeaba iei trofee interne ca dupa aia cand iesi afara,sa te intorci cu coada-ntre picioare din "toamna europeana" ca Dinamo in ultimii 30 de ani.Nu aduci nimic tarii cu trofeele interne

Cand eu vedeam din tribună echipe uriașe ca Inter Milano, Hamburg SV, Liverpool, Aston Villa, IFK Goteborg, Leverkusen, TSKA Moscova, Olympique Marseile, Sampdoria, Benfica, Everton, Manchester United, Lazio, etc cu care Dinamo s-a bătut de la egal la egal pe unele chiar eliminându-le, tu.....”bă băiatule”, mâncai ce făceai ! Nu mai comenta ce zic eu , că mai trebuie să te naste odata să intelegi ! Fotbalul nu inseamnă injurături, arogante de patru clase ale unui ingrijitor , fantasmagoriile unor fosti puscăriasi sau minciunile unor oameni-preh deveniți conducători !!! Când Dinamo juca in anii 80 semifinale de Cupa Cupelor și Cupa Campionilor voi cine erati ??? Abia apoi ambitia și invidia lui Ceaușescu a făcut acea echipă din 86 cu jucători smulși de peste tot și șantajați( Gică Popescu, Dorinel Munteanu, Boloni, Belodedici, Hagi .....unii au capotat alții nu... ! Inainte era respect intre rivale si suporteri ! Acum a ramas firimiturile agramate sorbite de niste neica-nimeni de la .....idoli de genul becali, meme stoica, reghe, argateală, ianuli, duckadam...! Așa idoli, așa suporteri !

sharpe1923
sharpe1923  •  18 August 2016, 13:40

Despre ce razbunare vorbiti???pana la urma "doar dinamo" mai exista ca suporteri in bucuresti.....dupa excluderea Rapidului echipa ai caror suporteri patimasi aveau prim planul in cantece,ritm si atmosfera (o echipa boema si curata, aleasa de actori/artisti si oameni simpi),iar dinamo s-a dovedit a avea cea mai ingenioasa si inteligenta sustinere (echipa cu suporteri ingeniosi si inspirati),tot ce se poate spune despre echipa dintre cimitirele ghencea este ca sunt cantitate,nu si calitate,adica toti manelistii,asistatii social si tzaranii parveniti,sustin o echipa ce le satisface frustrarile din viata personala....fara alte satisfactii,fara rezultate ,fara fericire,fara viitor ,iar singura gura de oxigen o primes din victoriile unei clone

lecram55
lecram55  •  18 August 2016, 13:25

Poate nu știți dar fcsb a bătut un nou record !!! Cea mai categorică înfrangere din istoria play-off a Champions League !!! Asta după celălalt record, 23 de meciuri fără victorie in faza grupelor !!!!!!!!!

Vezi toate comentariile (126)
Comentează