INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CM CLUBURI

Modrici e împotriva ultimei inovații: "Nu-mi place arbitrajul video. Ăsta nu e fotbal!"

Decizie ușoară: Ronaldo nu era în ofsaid. Dar VAR a întârziat
Decizie ușoară: Ronaldo nu era în ofsaid. Dar VAR a întârziat

Articol de - Publicat vineri, 16 decembrie 2016 00:00

Modrici și ceilalți jucători ai Realului au protestat împotriva asistenței video, care a creat confuzie în semifinalele Mondialului cluburilor. VAR va fi folosit și la CM 2018!

Premieră mondială în fotbal. Video Assistant Referee (VAR) a fost folosit oficial într-o competiție FIFA și sistemul Hawk-Eye e deja contestat. Și de fotbaliști, și de antrenori. A creat confuzie și a dat erori la Mondialul cluburilor!

Prima semifinală
Nacional - Kashima 0-3

Miercuri, arbitrul maghiar Viktor Kassai a fost avertizat după un minut și jumătate asupra unui fault ignorat în careul columbian, timp în care meciul continuase. Atunci l-a atenționat asistentul video olandez Danny Makkelie, ce urmărise de mai multe ori reluările pe ecranele din fața sa.

A mai așteptat câteva zeci de secunde, spre surprinderea jucătorilor, care nu înțelegeau de ce s-a oprit partida. După ce a văzut el însuși repetarea fazei pe slow-motion la marginea terenului, Kassai a dictat penalty. Trecuseră 135 de secunde! Și a fost 1-0 pentru Kashima!

"Tehnologia ne-a dezavantajat"

Dar nici asistentul video, nici "centralul" n-au observat ofsaidul în care se afla japonezul înainte de a fi agățat! Și centrarea se îndrepta chiar spre el, influențând jocul, deși FIFA pretinde contrariul. În plus, niponul a fost primul care l-a împins pe sud-american! "Tehnologia ne-a dezavantajat", a declarat la final Reinaldo Rueda, antrenorul lui Nacional.

A doua semifinală
America - Real 0-2

Ieri, Ronaldo și madrilenii sărbătoreau al doilea gol în prelungirile partidei, când arbitrului paraguayan Enrique Caceres i s-a spus în cască să anuleze reușita. Inițial, VAR a crezut că a fost ofsaid. Și mexicanii au reluat jocul din terenul lor. După puțin timp, "centralul" a zis stop! A luat mingea și a pus-o la centru. VAR se lămurise: gol valabil. Când a reînceput întâlnirea? După un minut și 35 de secunde!

"Sper să fie abandonat repede"

"Sistemul nu funcționează", s-a plâns Ronaldo. "Nu-mi place", a adăugat Benzema, completat de Zidane: "E ceea ce vrea FIFA, dar creează confuzie". Cel mai supărat a fost Modrici: "Ăsta nu e fotbal! Sper ca sistemul să fie abandonat repede. Toată lumea e bulversată".

"VAR a observat infracțiunea, dar decizia finală a fost luată de arbitru, după ce a văzut reluarea. Tehnologia a funcționat perfect"
Massimo Busacca, șeful arbitrilor FIFA

12țări vor testa sistemul VAR în următorii doi ani: Franța, Germania, Italia, Olanda, Belgia, Portugalia, Cehia, Brazilia, SUA, Mexic, Australia și Qatar

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (4)
kenzo4play
kenzo4play  •  16 Decembrie 2016, 11:16

unde este acel offside? in acel stop cadru folosit in articol nu vad niciun offside. Sper ca acest sistem sa evolueze si sa fie folosit in toate competitiile. Prefer sa intoarca o faza dupa 1 minut decat sa nu se dea un penalty. E mai simplu sa contorizezi minutele pierdute astfel si sa prelungesti jocul cu 5-10 minute, decat sa privezi o echipa de primirea unui penalty...

rikiriki365
rikiriki365  •  16 Decembrie 2016, 15:06

pai Modric joaca la o echipa foarte mare. aceste echipe sunt favorizate de arbitraj..

americanu197
americanu197  •  16 Decembrie 2016, 14:54

ma rog asta e stupizenia arbitrilor... dar in mod normal e foarte mare nevoie de asa ceva... jocul e tot mai rapid si se vede ca multi arbitri sunt depasiti in multe faze

Vezi toate comentariile (4)
Comentează