FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Și ce dacă e FCSB?! Umilință pentru rivale: 10 lucruri prin care FCSB își pune la pământ rivalele și cu palmaresul după 2003!

Foto: Alex Nicodim
Foto: Alex Nicodim

Articol de - Publicat vineri, 31 martie 2017 11:21

Decizia lui Gigi Becali de a schimba numele din Steaua în FCSB separă trofeele roş-albaştrilor în două perioade, 1947-2003 şi 2003-prezent.

Fanii rivalelor tradiționale au pornit deja ironiile față de FCSB, pornind de la palmaresul mult mai sărac. Însă cifrele oferă o imagine cu totul diferită pentru o echipă a cărei istorie are doar 14 ani!

10 statistici care o poziţionează pe FCSB peste rivale:

  • Doar 5 titluri a adunat actuala echipă din 2003-prezent, cu unul peste tot ce înseamnă Universitatea Craiova, cu două peste Rapid, cu unul sau două peste Petrolul (în funcţie de titlul câştigat de Juventus în 1930);
  • Din 2003/04, primul sezon în care "roş-albaştrii" nu au mai avut legătură cu Armata, Rapid nu a mai câştigat campionatul, iar Dinamo a bifat cea mai neagră perioadă din istoria clubului, 9 sezoane consecutive fără titlu, dintre care 7 fără o clasare pe podium!
  • 11 trofee a adunat actuala FCSB din 2003-prezent, cu două peste CFR Cluj;
  • Ultima victorie reuşită de o echipă din Craiova (FC U/CS U)în faţa bucureştenilor datează din toamna lui 2002, ceea ce însemană că oltenii nu au cunoscut gustul succesului în faţa celor pe care-i ironizează!
  • La finalul ediţiei 2012/13 a Ligii 1, echipa antrenată de Laurenţiu Reghecampf a stabilit cea mai mare diferenţă din istoria campionatului între prima şi a doua clasată, 16 puncte.
  • FCSB a mers în cupele europene în fiecare an, fapt unic în istoria fotbalului românesc;
  • 150 de meciuri au jucat "roş-albaştrii" în cupele europene din 2003-prezent, cu doar 3 mai puţine faţă de perioada 1947-2003. Cu cele 150 de jocuri, bucureştenii sunt cu mult peste Rapid - 96, Universitatea Craiova - 76, Petrolul - 41, FC Argeş şi CFR - 38. Pe primul loc se află Dinamo, cu 178 de jocuri, dintre care doar 56 în ultimii 14 ani, aproape de 3 ori mai puţine faţă de FCSB;
  • Echipa patronată de Gigi Becali a avut 4 prezenţe în grupele UCL, acolo unde au mai fost CFR - de 3 ori, Unirea Urziceni şi Oţelul, ambele cu câte o prezenţă. Lipseşte Dinamo. Lipseşte Rapid;
  • Bucureştenii au prins de 5 ori primăvara europeană, cifră pe care a mai atins-o doar echipa Armatei în perioada 1947-2003. În schimb, în toată istoria sa, Dinamo a mers doar de 4 ori în primăvara europeană, Rapid şi Universitatea Craiova - de câte două ori;
  • Bănel Nicoliţă, semifinalist de Cupă UEFA în 2005/2006, a adunat 64 de meciuri europene în tricoul "roş-albastru". Ştiţi câte au liderii principalelor rivale? Claudiu Niculescu (Dinamo): 43 jocuri, Marius Măldărăşanu (Rapid) - 38 meciuri, Nicolae Negrilă (U Craiova) - 46 partide, Ricardo Cadu (CFR CLuj) - 33 prezenţe.

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (72)
819602521427859
Stancu Florin  •  31 Martie 2017, 13:07

Articol de — Liviu Manolache "Și ce dacă e FCSB?! Umilință pentru rivale: 10 lucruri prin care FCSB își pune la pământ rivalele și cu palmaresul după 2003!"...FRUSTRARI FCSBISTO - GSPISTE. Sa treci pe la palat Liviule, te asteapta Mache sa-ti stranga mana.

blue_aztec
blue_aztec  •  31 Martie 2017, 13:33

Cred ca ar trebuii adaugat ca FCSB este unicul club din Romania "periat" de media si cu toata insistenta unei bune parti din redactiile de sport nu reusesc sa stranga nici macar jumatate din vechii suporteri ai echipei Steaua. Indiferent de palmares si de sprijinul masiv al redactiilor de sport acest club nu va avea niciodata suporteri, pentru ca oamenii simt ca acest club este un club al "sistemului". Defapt, patronandu-l, media ii face cel mai mult rau. La primul meci al lui CSA vor fi mai multi suporteri decat in tot campionatul acesta al FCSB. Si o spune cineva care nu sprijina acest club. Dar este deja gretos felul in care zi de zi tot ceea ce inseamna sport incepe cu FCSB si Becali in toata media. Pana si o prajitura care-ti place, daca mananci zi de zi si in cantitati colosale ajungi sa ti se aplece. Cam asta se intampla cu FCSB .

391598034558658
Francisc May  •  31 Martie 2017, 15:11
Postat de observator_federal pe 31 Martie 2017, 14:19

Cel mai faimos record al FCSB, omis in acest articol - desi s-a facut referire la prezenta necontenita a clubului lui Gigi Becali in cupele europene! - este recordul rusinos de la 23 de meciuri consecutive fără victorie în grupele Ligii Campionilor! Aceasta "performanta" unica in fotbalul european - si pe care o poate dobori doar echipa Fa Ce Spune Becali, fiind greu de presupus ca mai exista pe continent o alta echipa care sa ajunga in grupele UCL dar sa fie intr-atat de slaba incat sa nu reuseasca sa bata chiar pe nimeni !? - se explica prin decalajul mare, vizibil pentru orice microbist obiectiv, intre "valoarea declarata" a fotbalistilor FCSB (si sustinuta intr-un mod absolut partizan de massmedia obedienta) si cea reala... Vezi si uimitoarele "succesuri" cu Nationala sau prin campionate straine ale fotbalistilor de ieri si de azi ai FCSB. Experimentul FCSB, marea minciuna din fotbalul românesc!

EXCELENT !!

Vezi toate comentariile (72)
Comentează
Close