SPORTURI  »  TENIS  »  TENIS

De două ori mai ofensivă decât Nadal » Cum și-a devorat Ostapenko adversarele în drumul către finală

FOTO: Reuters
FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 iunie 2017 09:46

În drumul său către finală, Jelena Ostapenko, viitoarea adversară a Simonei Halep din ultimul act de la Roland Garros,  a arătat o formă incredibilă și o stăpânire de sine cum rareori vezi la o jucătoare de doar 20 de ani. 

Până în finală, Ostapenko le-a învins pe Laura Chirico, Monica Puig, Lesie Țurenko, Sam Stosur, Caroline Wozniacki și Timea Bacsinszky, pierzând patru seturi până în ultimul act.

Cunoscută ca o jucătoare extrem de ofensivă, care lovește bine atât cu forehandul cât și cu backhandul, Ostapenko a ieșit în prim plan prin numărul uriaș de lovituri direct câștigătoare reușite în cele șase meciuri de până acum. 

În toate aceste șase meciuri, letona a reușit nu mai puțin de 245 de lovituri direct câștigătoare, fiind lideră într-un clasament al numărului de astfel de lovituri, surclasându-i pe cei patru semifinaliști de pe tabloul masculin, Murray, Wawrinka, Nadal și Thiem.

În cinci meciuri, Nadal, de nouă ori campion la Paris, a reușit să aibă doar 118 astfel de lovituri, Ostapenko izubutind, în șase meciuri, să aibă un număr de două ori mai mare al loviturilor direct câștigătoare, 245.

  • Marea finală dintre Simona Halep și Jelena Ostapenko va avea loc sâmbătă, de la ora 16:00. Partida va fi liveTEXT pe GSP.RO și în direct la Eurosport. 

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (10)
471014226397712
Lia Da  •  09 Iunie 2017, 22:01

mie imi plac chitaiturile pe care le scoate letona,de fiecare data cand loveste mingea! :))) uoah,uoaah... :)))

timm
timm  •  09 Iunie 2017, 14:44
Postat de iulihenry14 pe 09 Iunie 2017, 12:34

Mai ofensiva decat Nadal =))))) AHAHAHAHAHAHAHA. V-ati gasit ce comparatie sa faceti. Nadal e jucator ofensiv rau. E recunoscut pentru asta =)))) Comparati cu Thiem, Wawrinka etc daca vrei ofensiva nu cu Nadal. Amatorism de mare clasa.

Pai e comparatia si cu Thiem si Wawrinka si e mai ofensiva. Ai datele lor in poza.

10204113608914360
Lucian Sarbu  •  09 Iunie 2017, 14:14

Nu o mai tot ridicați în slăvi pe letona asta. Dacă ar fi jucat cu o Kerber în forma care a consacrat-o, cu Svitolina sau cu Pliskova mă îndoiesc că ar mai fi avut statisticile astea. De fapt nu le-ar mai fi avut, pentru că ar fi ieșit repede din turneu. E meritul ei că a profitat de o conjunctură favorabilă, cu o parte de tablou de pe care nr. 1 s-a făcut de râs și restul favoritelor au picat secerate, dar până la urmă e o jucătoare anonimă care are deja 20 de ani și până la vârsta asta nu a dat semne că e vreo Serena sau Steffi Graf în devenire. Dacă Simona nu își mai scrântește iar vreo gleznă o va bate cum a bătut-o pe conaționala ei, Sevastova, în finala de la București.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează