SPORTURI  »  TENIS  »  WIMBLEDON

VIDEO+FOTO Halep trece de Azarenka și se califică în "sferturi" la Wimbledon » E la o victorie de locul 1! Ce adversară va avea în meciul următor

Foto: Reuters +8   FOTO
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat luni, 10 iulie 2017 17:56

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon după ce a trecut în "optimi" de Victoria Azarenka, fost lider mondial, scor 7-6 (7-3), 6-2.

Va juca mâine în sferturile de finală cu Johanna Konta, 26 de ani, locul 7 WTA și favorită a gazdelor. Partida este decisivă și pentru locul 1 WTA. Dacă Simona se va impune, atunci va deveni noul lider WTA. 

Meciul Konta - Halep se va juca pe terenul central, cel mai probabil în jurul orei 17:00, după V. Williams - Ostapenko, ce va începe la ora României 15:00.

Pe terenul 1 se vor juca celelalte două "sferturi", tot începând cu ora 15:00, Muguruza - Kuznetsova și Rybarikova - Vandeweghe.

Johanna Konta a trecut în "optimi" de Caroline Garcia, 7-6(3), 4-6, 6-4, devenind prima tenismenă britanică ce ajunge în sferturi din 1984 încoace. Dacă Halep nu va trece de Konta, noul număr 1 WTA va fi Karolina Pliskova.

Primul set al meciului Halep - Azarenka a fost unul echilibrat. Cele două și-au pierdut de câte două ori serviciul, iar de la 4-4 s-a mers cap la cap până în tie-break, unde Simona a fost mai agresivă și a reușit să se impună cu 7-3.

Setul secund a început mult mai bine pentru româncă, numărul 2 WTA având 3-0 după doar câteva minute. Game-ul numărul 4 a fost cel mai echilibrat, a durat mai bine de 8 minute și a fost câștigat tot de Simona. În cele din urmă Halep și-a adjudecat setul clar, scor 6-2.

Cum s-a desfășurat partida:

Simona Halep - Victoria Azarenka 7-6 (7-3) / 6-2

6-2 MECI SIMONA HALEP! Românca reușește să câștige partida după 4 mingi de meci! 
5-2!
Simona Halep a avut minge de meci, dar Azarenka a arătat de ce a fost lider WTA și a revenit, rămânând în meci. Azarenka urmează la serviciu 
5-1!
Azarenka nu renunță și rămâne în meci după ce își câștigă serviciul. Halep servește acum pentru meci 
5-0!
Halep profită de greșelile neforțate ale adversarei și se apropie la un singur game de sferturile de finală 
4-0!
După mai bine de 8 minute Simona reușește să facă un nou break. A avut 4 mingi de break și până la urmă a reușit să câștige pe serviciul adversarei 
3-0! Halep
își câștigă din nou serviciul fără emoții. Lovește foarte bine și încheie punctele rapid
2-0! Break Halep!
Simona reușește să câștige pe serviciul adversarei. Azarenka pare tot mai nervoasă, negăsit soluții pentru a contracara jocul destul de bun al Simonei 
1-0! Halep începe setul doi excelent.
Își câștigă fără probleme serviciul, în ciuda faptului că Azarenka a forțat cu mingi lungi și puternice. 

7-6! SET HALEP: Azarenka a salvat o minge de set chiar pe serviciul româncei, dar apoi a trimis afară cu forehandul și Simona se impune în primul set după 54 de minute. S-a încheiat primul set!
6-6! Game Halep: 
Azarenka o împinge din nou pe Halep în spatele terenului și alternează mingile lungi cu cele scurte, dar românca se apără bine și servește din nou excelent pentru a trimite setul în tie-break.
5-6! Game Azarenka: 
Simona a condus cu 30-0, dar bielorusa a revenit în avantaj și o forțează pe româncă să servească din nou pentru a rămâne în set.
5-5! Game Halep:
Simona luptă exemplar, ajutată și de un prim serviciu foarte eficient și rămâne în set.
4-5! Game Azarenka:
Simona a câștigat un singur punct în acest game și este nevoită să servească pentru a rămâne în set.
4-4! Game Halep: 
Serviciu foarte bun pentru Simona, care a fost condusă cu 0-15, dar a revenit și a câștigat game-ul.
3-4! Re-break Halep: 
Azarenka a trimis o lovitură de forehand în fileu și i-a oferit Simonei șansa de a face re-break, iar Halep a profitat de oportunitate și servește pentru a restabili egalitatea.
2-4! Break Azarenka: 
Azarenka profită de plusul de forță pentru a miza pe un joc mai ofensiv și face un nou break. Simona este nevoită în continuare să joace retrasă.
2-3! Game Azarenka:
Răspuns pe măsură din partea bielorusei, care revine în avantaj printr-un game alb.
2-2! Game Halep:
Românca încearcă să servească lung și face două duble greșeli în acest game, dar se impune în cele din urmă și restabilește egalitatea.
1-2! Re-break Halep:
Româncă își intră treptat în ritm și nu a mai greșit la fel de multe mingi ca în primele două game-uri, profitând de prima minge de break.
0-2! Break Azarenka: 
Jocul agresiv al adversarei a obligat-o pe Simona să stea mult în spatele liniei de fund și i-a adus bielorusei și primele mingi de break. Halep a salvat trei dintre ele, însă a cedat la a patra și pierde primul game pe propriul serviciu.
0-1! Game Azarenka: 
Bielorusa își face serviciul, în urma unui prim game echilibrat, în care cele două jucătoare au greșit însă destul de mult.

FCSB se întoarce oficial pe Ghencea! Mihai Stoica a făcut anunțul: „Da, sigur! Pe 6 iulie vom juca acolo”

FCSB poate pierde „un jucător excepțional” » Au început negocierile: „E diferență mare între ce solicită și ce e dispus Gigi să ofere!”


Comentarii (120)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  10 Iulie 2017, 18:34
Postat de andrei.33 pe 10 Iulie 2017, 18:27

De ce, la masa asta am dat sah-mat? Ok. Next please.

Nu, dragul meu, la masa nu gustam lautareasca ta. Ridicol, ca de obicei in cazul tau, ests cum faci pe desteptul... nu e deloc cazul. Si cu asta chiar te las sa-ti rumegi satistactiile stupide ...

tanasevictor
tanasevictor  •  10 Iulie 2017, 18:50

Ciudat.. Noi,romanii nici la victorii nu ne bucuram Sa uram multa sanatate familiei Halep, intregiii echipe tehnice si in nu in ultimul rand SIMONEI pentru aceasta victorie superba care o duce pentru a 2 oara in primele 8 jucatoare ale GS pe iarba SUCCES SIMONA !

bakunin
bakunin  •  10 Iulie 2017, 18:47
Postat de samertx pe 10 Iulie 2017, 18:40

nici pârlitul ăla cu 100 de conturi nu-i așa rașpalit ca tihi. tihi este modelul pe care oricine se simte român exersează. :))

E prea usor; este exact ca si cand te-as batjocori pe tine - no sweat

Vezi toate comentariile (120)
Comentează