FOTBAL  »  NATIONALA  »  MUNTENEGRU - ROMÂNIA, LUNI, 21:45, TVR 1, GSP.RO

Corespondență din Podgorica // Daum, ironic cu ziariștii și în deplasare » Răspuns incredibil la întrebarea: "De ce nu ați mai luat un închizător, dacă știați că Pintilii e suspendat?"

Foto: Alex Nicodim / Gazeta Sporturilor
Foto: Alex Nicodim / Gazeta Sporturilor

Articol de , - Publicat duminica, 03 septembrie 2017 20:41

Christoph Daum a driblat toate întrebările incomode puse înaintea partidei cu Muntenegru și a fost ironic: "nimic de Alibec?". 


Ceea ce poate fi penultima conferință de presă a selecționerului Daum a reprezentat un val de negări și răspunsuri în doi peri din partea selecționerului neamț. Acesta a părut din nou nemulțumit de întrebările jurnaliștilor și a ocolit, uneori lipsit de eleganță și cu ironie, răspunsuri concrete.

1. Demisie

Daum a strâmbat din nas când a auzit cuvântul. "Sincer, mi-a crescut ditamai barba de când mă întrebați de demisie!", a răspuns acesta. "Da, dar ați spus că o veți face când vă vor cere fanii asta. La meciul cu Armenia v-au cerut-o". "Trebuie să privim și că am făcut totul cu bună-credință și cu entuziasm" a fost replica neamțului.

2. Iar Alibec

A urmat un dialog între Daum și reporterul DigiSport Radu Drăguț, în care selecționerul s-a legat din nou de subiectul Denis Alibec, unul dintre fotbaliștii neselecționați.

- Domnule Daum, știați că Pintilii e suspendat și avem puțini închizători. De ce nu ați ales să mai luați unul?
- Da, știam, dar asta a fost selecția!
- Însă avea cartonaș galben și joacă pe un post pe care poate lua ușor cartonaș galben.
- Păi, vă rog să îmi spuneți niște închizători, pe cine puteam lua în loc.
- Hoban, Săpunaru, Nedelcu. V-am dat trei nume.
- Și Alibec, nu?
- ...
- Pe Alibec nu l-ați zis!

3. Dacă marca Stanciu cu Muntenegru

Christoph Daum a fost întrebat de un ziarist muntenegrean cine va rata un penalty mâine, după ce Stanciu și Stancu n-au marcat de la punctul cu var în aceste preliminarii. Și-a dat ochii peste cap când s-a insistat și a fost chestionat dacă s-ar fi gândit vreodată la parcursul României cu un gol înscris de Stanciu cu Muntenegru, în tur. "Nu, nu, nu! Vă rog, nu", a spus acesta, "trebuie să ne gândim doar la viitor!".

4. Care viitor?

Continuarea a venit logic. "Chiricheș a spus că echipa națională nu are niciun viitor. Sunteți de acord cu ce a spus căpitanul echipei naționale?". Daum a tăcut câteva secunde. "E opinia lui! Când suntem un grup, e și normal să avem gândiri diferite!", a conchis Christoph Daum.

A zâmbit sec la plecare și a salutat-o pe traducătoarea venită din partea federației muntenegrene.

"Să nu uităm că trebuia să batem Muntenegru și în tur. E o echipă destul de echilibrată, care nu joacă doar într-un stil, poate să se apere, poate ataca, poate juca pe contraatac" Christoph Daum, selecționer România

CLASAMENTUL GRUPEI E:

Echipă Puncte
1. Polonia 16p
2. Muntenegru 13p
3. Danemarca 13p
4. România 9p
5. Armenia 6p
6. Kazahstan 2p

Meciurile următoare: 

  • 4 septembrie 2017: Armenia- Danemarca, Muntenegru- România, Polonia- Kazahstan
  • 5 octombrie 2017: România-Kazahstan, Muntenegru-Danemarca, Armenia-Polonia
  • 8 octombrie 2017: Danemarca- România, Kazahstan- Armenia, Polonia-Muntenegru

Citește și:

10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nationala
10 lucruri care nu s-au văzut la TV la meciul Generației de Aur » Detaliile surprinse de reporterii GSP
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”
Superliga
Nicușor Dan, anunț despre noul stadion al lui Dinamo: „O minciună grosolană”
„Trebuiau încă 300 de jucători” » Victor Becali i-a dat replica lui Ionel Ganea: „Jigniri și prostii de genul nu își au rostul”
Superliga
„Trebuiau încă 300 de jucători” » Victor Becali i-a dat replica lui Ionel Ganea: „Jigniri și prostii de genul nu își au rostul”

Licitație la dineu pentru echipamentele Generației de Aur » Cât a plătit Șucu pentru tricoul lui Mourinho + Hagi a stabilit recordul serii

Cine transmite la TV meciul de adio al Generației de Aur » Ploaie de staruri mondiale pe Arena Națională


Comentarii (118)
stark
stark  •  04 Septembrie 2017, 01:17

1. Cand cititorii G.S.P. va cer demisia in urma unui articol paralel cu sportul, va dati demisia de la gsp sau va retrageti in umbra si reveniti cu ceva mai bun mai tarziu?______________________2. Daum nu va mai ia in serios, isi permite glume cu voi, ati pierdut respectul. Va troleaza. Alibec, atacant pursange nu a inscris nici un gol la echipa lui desi au trecut 5 meciuri. ________________________3. daca si cu parca._____________4. Chiriches a fost cel mai sincer dintre toti. Acastigat respecul multor romani. Nu exista viitor atat timp cat fotbalul mioritic e dominat de puscariasi si agenti dubiosi ca Analmaria Prodan care detine contractele la o mare parte din jucatorii de la echipele din L1. Cum poti sa investesti in fotbalul romanesc cand istericul posedat abia iesit din puscarie da cu justitia de pamant, impreuna cu argatul sau din cutia de carton, care s-a intors in fotbal, la locul faptei si umbla ca Voda prin Loboda dupa ce a fost condamnat ca a furat si si-a batut joc de fotbalul romanesc. Vad ca il criticati pe Daum, toata ceata de influentabili de pe blogsport, dar nici unul dintre voi nu vine cu macar o solutie. Tipic satesc, aici, la satul fotbalului romanesc.

merace
merace  •  03 Septembrie 2017, 23:20

Nu m-aș mira dacă UEFA i-ar instrui așa pe arbitrii trimiși să arbitreze România: "Fiți fără milă cu România. Au foști pușcăriași care dirijează fotbalul lor. Nu ne trebuie așa ceva în Europa."

samertx
samertx  •  03 Septembrie 2017, 22:25
Postat de ando89 pe 03 Septembrie 2017, 22:21

Metre, prima carte a lui Sven Hassel pe care am citit-o a fost Gestapo. N-am apreciat-o atunci. Apoi Monte Cassino. I-am imprumutat-o unui vecin ce a dat-o pierdută, recunosc spășit că l-am agresat fizic grav, dar s-a prescris:))

Glumim și găsim un punct comun din care putem deschide un dialog civilizat, eu așa văd lucrurile.

Vezi toate comentariile (118)
Comentează