INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  BARCELONA

Atac fără menajamente la adresa lui Leo Messi: "Este marea minciună a fotbalului"

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de GSP - Publicat duminica, 03 iunie 2018 11:10

Francisco "Paco" Buyo, 60 de ani, fost portar la Sevilla și la Real Madrid, l-a atacat pe Lionel Messi, vedeta Barcelonei.

"Cei care spun că Messi e mai bun decât Cristiano Ronaldo greșesc foarte mult. Pentru ce îți trebuie să-l ai pe Messi? Să câștigi campionatul și Cupa Regelui? Jucătorii mari își arată valoarea câștigând UEFA Champions League, Campionatul Mondial sau Copa America.

Messi este marea minciună a fotbalului. Barcelona are jucători mari în jurul lui Messi. El nu e atât de decisiv precum credeți", a declarat Paco Buyo potrivit Mundo Deportivo.

12
trofee a câștigat Buyo la Real Madrid

32de trofee are Leo Messi cu Barcelona

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (31)
cpt.ahab
cpt.ahab  •  03 Iunie 2018, 15:38
Postat de Stoica Relu pe 03 Iunie 2018, 15:11

Orice ar spune unii si sunt multi,Messi ar fi trebuit sa aiba pana acum un titlu mondial si unul al Confederatiei la ce valoare are el si nationala Argentinei.Barcelona e cu totul altceva decat Argentina.El nu liderul care sa traga echipa dupa eL La nationala Argentinei sunt mai multi lideri si el nu s a impus in fata lor.Nu are puterea si carisma lui Maradona,care incontestabil e peste el la toate.La Barcelona e altceva.Acolo a crescut cu cei din garda veche si aceia erau si eu destul de apoape de valoarea lui si ma refer la Iniesta,Xavi..o linie de mijloc formidabila.Dovafa rezultatele Spaniei cu acesti doi lideri in ultimii 12 ani.Asta spune mult despre valoarea lui Messi. Omul o cam spune pe bune si nu spun asta pentru ca as fi fan Ronaldo.Nici pe departe.Ronaldo nu are o Portugalie de valoarea Argentinei si totusi a castigat cel mai tare campionat continental si anume Campionatul European chiar daca el nu a stralucit in mod special dar s a daruit si a inteles ca trebuie sa se puna in slujba echipei si cu ceva noroc,cei drept.Sa vedem in Rusia ce face Messi.Are toate atuurile de partea lui.Experenta,valoare,echipa foarte buna,titluri in La Liga,cupe ...

De ce ar trebui? De ce-i Maradona peste el la toate capitolele? Seamănă fotbalul lui Maradona cu cel de acum? Maradona a participat la patru campionate mondiale și a câștigat unul, disputat la altitudinea și pe căldura din Mexic. Messi are sezoane cu 65-70 de meciuri oficiale, meciuri în care se așteaptă de la el să fie vioara întâi, iar echipa să cîștige în permanență. Barca are trei UCL cu Messi protagonist. Ne pare rău pentru el, nu știe fotbal pentru că n-au fost zece și nici nu-i campion mondial! E și golgeterul echipei an de an, deși joacă mijlocaș de multă vreme. Nu-i ca Maradona, care-și permitea ani de zile să nu câștige nimic, pentru că nimeni n-avea pretenții de la Napoli precum de la Barca! Campionatele mondiale actuale? Marile echipe prezintă nume, dar nu echipe, nume care poartă în spate uzura unui sezon crâncen. Argentina care juca finala în 1986 avea doar câțiva jucători în Europa: Valdano, Maradona și Burruchaga. Cea din 2014 a avut un prim 11 în finală fără nici un jucător din campionatul intern. Asta înseamnă uzură în plus, fizică și psihică, lipsă de coeziune, de angajament, și multe altele. Argentina actuală prezintă o colecție de vedete, cea din 1986 una de muncitori care se subordonau total lui Maradona. Da, Messi nu are fizicul lui Maradona sau Ronaldo, dar n-are nici viața dezordonată a primului. E mult prea cuminte pentru valoarea lui și asta nu-i bine. Nouă ne plac drogații, fustangiii și cei care trag cu pușca după jurnaliști.

168950770281390
John Lemon  •  03 Iunie 2018, 16:22

Daca Messi este o minciuna a fotbalului, atunci Ronaldo C. ce este? Papagalul asta vorbeste sa nu adoarma. Frustrati rau madrilienii astia. Oare din cauza faptului ca sunt constienti de ajutorul Uefa, in castigarea ultimelor trei CL?

1818720878166883
Petru Pop  •  03 Iunie 2018, 16:47

Mesi !? Mesi e un jucator cu talent pur , tehnica desavarsita , talent 100 la suta ! ,... unul dintre maestii fotbalului pe aceasta planeta ! Alti jucatori sau " carcotasi " ar trebui ca atunci cand vorbesc de astfel de jucatori ca Mesi , Ronaldo, Maradona , Pelle , Hagi si alte nume cu adevarat mari din fotbal sa tremure si apoi sa-si ceara scuze ,... si doar dupa aceea sa le pomeneasca numele si nu de rau ! Francisco Buyo sa nu uite ca si Ronaldo e inconjurat de jucatori extraordinari la Real Madrid si totusi sa nu uitam contextul si ajutorul pentru ca Real sa ajunga sa castige de trei ori liga campionilor ! Sa ne ierte bunul Dumnezeu !

Vezi toate comentariile (31)
Comentează