SPORTURI  »  HANDBAL  »  OPINIE

OPINIE GSP » "De ce ne grăbim să le mulțumim altora? Calificarea e meritată și obținută cu propriile forțe de fetele noastre"

FOTO: Marius Ionescu
FOTO: Marius Ionescu

Articol de - Publicat miercuri, 12 decembrie 2018 23:13

Trebuie să reînvățăm să ne bucurăm. Cam asta e concluzia după înfrângerea cu Ungaria.

Știu, pare paradoxal să te califici după ce pierzi și după ce joci prost în trei meciuri, dar de ce ne grăbim să le mulțumim altora? Calificarea e meritată și obținută cu propriile forțe de fetele noastre. Prin munca lor s-a ajuns ca în ultimul meci cu Ungaria să își permită și o înfrângere. Nu au de ce să țină capul plecat, iar noi nu avem de ce să le contestăm meritele.

Probabil era mai comod un meci fără emoții. Ne-ar fi permis să mai schimbăm din când în când postul. Să nu cumva să ratăm toată drama din serialele turcești, coreene sau ce mai e la modă în perioada asta. Dar e OK și cu adrenalină, pulsul 200. Ne mai facem mâna cu niște matematică. De mâine, profesoarele ar trebui să își facă reclamă mai bună: ”Învățați, copii, altfel la 30 de ani n-o să știți dacă România se califică sau nu mai departe”.

Revenind, prea ne grăbim să lipim eticheta de conjunctură pe rezultatele bune. Încă nu mi-am dat seama dacă ne place mai mult să NE lăudăm când CÂȘTIGĂM sau să LE dăm în cap când PIERD. Nici nu cred că o să învăț prea curând.

Cert e că fetele nu trebuie să fie supărate pe ele. Nu e timp de reproșuri, de semne de întrebare și dileme existențiale. Sunt între primele patru echipe din Europa. Calificate deja la Mondial. Și trebuie să câștige măcar un meci din următoarele două pentru a obține o medalie.

O să fie greu fără Cristina, dar greu a fost și până acum.

Citește și:

„Vești bune! Rangers îl dă afară pe Ianis Hagi” » Transferul „Prințului” din Scoția este în prim-plan în presa internațională
Campionate
„Vești bune! Rangers îl dă afară pe Ianis Hagi” » Transferul „Prințului” din Scoția este în prim-plan în presa internațională
Răzvan Lucescu l-a antrenat pe Mitriță și știe de ce nu a fost convocat în lotul pentru Euro
Nationala
Răzvan Lucescu l-a antrenat pe Mitriță și știe de ce nu a fost convocat în lotul pentru Euro
„Vă spun secretul, chiar dacă o să mă certe” » Cum s-a salvat Botoșani de la retrogradare, dezvăluirea lui Florescu: „Magia sunt micii cu muștar și pâine”
Superliga
„Vă spun secretul, chiar dacă o să mă certe” » Cum s-a salvat Botoșani de la retrogradare, dezvăluirea lui Florescu: „Magia sunt micii cu muștar și pâine”

Mihaela Buzărnescu, fără rezerve la Open GSP: „O singură colegă mi-a dat un mesaj, în tenis trebuie să te păzești de dezamăgiri”

„Există prietenie în tenis?” » Sorana Cîrstea, răspuns tranșant: „Am o poveste care va face deliciul, că e cu Simona Halep”


Comentarii (26)
alb_rosu_in_vn
alb_rosu_in_vn  •  13 Decembrie 2018, 00:14

Calificare cu gust salciu, dupa o astfel de evolutie. De fapt noi, la acest CE am facut un singur meci cu adevarat bun. Poate ca ne-am facut prea multe iluzii dupa primele 3 meciuri si am crezut ca asa vom merge in continuare. Din pacate n-a fost asa. Pe masura ce adversarele ne-au studiat jocul, am avut dificultati tot mai mari. Iar portarii nu ne-au mai putut ajuta. Intr-o echipa de handbal portarul face 50%. Au mai fost si multele ratari, inclusiv de la 7m, unde Buceschi mersese ceas pana acum. Nu stiu ce va fi cu Rusia in semifinale. Nu-mi fac sperante prea mari, desi niciun meci nu seamana cu altul. Astept mult acum de la Bazaliu. In ea imi pun speranta.

copacabana_70
copacabana_70  •  13 Decembrie 2018, 00:11

Sa vina Bazaliu...candva era considerata noua Neagu. Are forta si precizie in aruncare si poate sa bata Rusia alaturi de Buceschi,Pintea,Geiger si Laszlo(cu care e campioana mondiala de junioare)...Forza Romaniaaaa.

2428611727152194
Andrei Boghean  •  13 Decembrie 2018, 01:07

Faptul ca au pierdut contează mai puțin. Felul în care s-au luptat merită toate aprecierile noastre și dacă nu suntem în stare sa le oferim înseamnă că nu suntem demni de ele. Cu excepția Olandei care a pierdut doar un meci și a Spaniei care le a pierdut pe toate, celelalte echipe din grupa au fost exact în aceeași situație cu echipa României. Sa nu mai vorbim ca la asa un nivel diferența se poate face prin atât de multe feluri, o maniera de arbitraj ostilă, lipsa de forma a unei jucătoare sau pur și simplu ghinion. Dacă intrau jumătate din mingile ratate sau aparate de portarul Ungariei, eram detașați pe tabela. Nu am dat niciodată vre un comentariu la articole, dar azi am rămas impresionat de ce sunt in stare fetele noastre. După meci, având în vedere ca aveau 99% șanse sa se califice, erau atât de triste și modeste, reproșându-si eșecul. Unde am mai văzut o astfel de atitudine demna? Eu personal nu am văzut... Si când ma gândesc ca la fotbal, băieții noștri își puneau speranțe în victoria Lituaniei contra Serbiei :)). Diferența de atitudine de la cer la Pământ . Le vad jucând finala și câștigând-o, dar dacă nu e sa se întâmple, nu o sa ma pot supăra pe ele, nici măcar dacă vor pierde contra Rusiei. Va iubim pentru ca ne reprezentați cu mândrie peste granițe! Hai România , indiferent de rezultat!

Vezi toate comentariile (26)
Comentează