FOTBAL  »  Superliga  »  FCSB

Mihai Teja s-a răzbunat pe Reghecampf și pe Anamaria Prodan! TOATE detaliile din culisele venirii la FCSB

Articol de , , - Publicat vineri, 28 decembrie 2018 21:58

Familia Reghecampf l-a demis pe Teja de la U Cluj și l-a instalat pe Ogăraru, în baza amiciției cu patronul Walter. Noul ”principal” al FCSB s-a revanșat acum: a dat peste cap planul pus la cale de Anamaria și de soțul ei.

Relația Anamaria Prodan- Florian Walter i-a încheiat lui Mihai Teja cel mai de succes mandat de antrenor profesionist. Machedonul a obținut răzbunarea acum, când a învins, cu ajutorul lui Mihai Stoica, o nouă strategie pe care o puseseră la cale Ana și Reghe.

"Vă rog, schimbați-l pe Teja!"

Familia urmărea să-l instaleze pe Dan Alexa la FCSB, Becali a respectat rugămintea lui Mihai Stoica și l-a ales pe Teja. Revanșa i-a fost facilitată lui Mihai și de disputa MM-Ana.

Conexiunile impresarului i-au fost fatale lui Teja în 2014: i-au provocat demiterea de la U Cluj, în ciuda parcursului bun pe care-l avuseseră alb-negrii cu el la conducere.

Anamaria ținea neapărat să-l impună pe Ogăraru la U și a profitat de o petrecere pe care a organizat-o Florian Walter de ziua lui. A insistat în timpul party-ului că angajarea lui George ar fi soluția cea mai bună și Walter i-a făcut pe plac, l-a sacrificat pe Teja fără să mai țină cont că echipa mergea foarte bine.

Mandatul lui Ogăraru n-a fost de succes și fostul fundaș dreapta nici măcar n-a mai prins vreun joc ca "principal" al vreunei formații de seniori.

mihai teja

S-a întors roata!

Reghecampf a fost de data asta opțiunea principală a lui Becali. Patronul avea de gând să-l dea afară pe Dică și discutase cu Laurențiu cu o lună în urmă. Eșecul cu CFR avea să-i amplifice supărarea lui Gigi, însă decizia de a renunța la Dică fusese luată din timp.

Laur a purtat negocieri și cu formații din străinătate și a ales să refuze revenirea la FCSB. "Mi-a spus că are o ofertă mai bună din altă parte", a admis Gigi. Reghe și Ana l-au susținut cu insistență pe Alexa și l-au convins pe Becali să aibă o întâlnire cu fostul mijlocaș al lui Dinamo.

Strategia Aneimaria n-a mai funcționat, fiindcă patronul l-a ales pe Teja, până la urmă. Mihai n-a mai ratat încă un job din cauza planurilor și a legăturilor invizibile ale familiei Reghecampf.

O salvase pe U, fără el a picat

Teja o condusese pe U Cluj în șase etape din sezonul 2014-2015. Avea două victorii, două egaluri și două înfrângeri. 44 la sută dintre punctele puse în joc câștigate. Walter a mers pe mâna Aneimaria și l-a instalat pe Ogăraru, a cărui linie de clasament a fost dezastruoasă: două victorii, patru egaluri și șapte eșecuri, doar un sfert dintre puncte câștigate.

George avea să fie demis înainte de finalul unei stagiuni în care "șepcile roșii" au retrogradat. A urmat și falimentul clubului. Cu un sezon în urmă, când Walter îl angajase pe Teja, U era ultima în clasament și Mihai izbutise salvarea.

MM i-a scos bani din buzunar

Stoica a colaborat în 2012 cu Reghecampf, deci și cu Anamaria, doar că relația lor s-a deteriorat între timp, ceea ce i-a subțiat șansele lui Alexa.

"MM a plâns de bucurie când a auzit că nu-l pun pe Alexa! Nici nu-l interesa de Teja, nu se bucura că vine Mihai, era fericit doar că nu l-am ales pe Alexa!".

Povestea lui Becali a confirmat concurența Stoica-Anamaria Prodan, una accelerată din momentul în care fusese demis Dică și se eliberase postul de antrenor principal.

Mihai Stoica a lucrat între 2012 și 2014 cu Reghecampf, soțul impresarei, deci exista un precedent. Iar cu Alexa nu avea nimic personal, din moment ce încercase să-l aducă la Steaua ca jucător.

Ce a schimbat lucrurile între timp? Ana a fost cea care i-a reproșat managerului câteva inițiative care i-au afectat ei activitatea. MM a considerat că judeca în interesul clubului, Anamaria a interpretat episoadele drept niște atacuri, ceea ce a stricat de tot legătura lor.

"M-am întâlnit cu Alexa, dar Teja m-a impresionat atât de tare încât n-aveam cum să nu-l angajez pe el. Mi-a promis că echipa va avea posesia meci de meci și a remarcat jucători pe care eu nu-i consideram foarte buni"
Gigi Becali, patron FCSB

"Dacă ar fi putut Reghe să se întoarcă, nici n-aș mai fi făcut o listă, l-aș fi instalat imediat pe el. Când a zis că mai are o ofertă, am spus că voi avea discuții cu Alexa și cu Teja"
Gigi Becali, patron FCSB

"Îl iubesc pe Gigi, e din familia mea, dar nu pot să revin acum la Steaua. Cea mai bună variantă pentru club e Dan Alexa, un antrenor tânăr, pe care-l cunosc foarte bine"
Reghecampf, înainte de angajarea lui Teja

Două episoade în care a supărat-o Stoica

- Anamaria obținuse permisiunea lui Becali pentru un transfer al lui Pintilii în zona arabă. 200.000 de euro ar fi încasat FCSB pe mijlocașul-veteran. Din momentul în care a aflat de afacere, MM a încercat să-l convingă pe patron că Pintilii mai era un fotbalist foarte bun, important pentru echipă, și a izbutit să-l facă să-l păstreze. Ana s-a enervat, fiindcă ratase transferul lui Pintilii în Asia, deci pierduse comisionul, banii. Și l-a identificat pe MM ca vinovat.

- Managerul a insistat pentru rezilierea contractului cu Marian Pleașcă, un fundaș dreapta care n-avea cum să mai joace, în concurența cu Romario Benzar. Becali a agreat despărțirea de apărătorul fost la Pandurii, Ana s-a supărat din nou, l-a învinovățit pe manager pentru ruperea acordului convenabil pentru clientul ei. Pleașcă avea un contract pe 4 ani cu 10.000 de euro salariu lunar, condiții grozave pentru un fotbalist mediocru, cu un istoric medical complicat, cu o operație la ligamentele genunchiului. Clubul l-a forțat pe Pleașcă să se antreneze singur până când jucătorul a semnat rezilierea. Ana a pierdut iar și i s-a confirmat ideea că Mihai Stoica n-o susține.

Alexa i-ar fi garantat "intrarea"

Cele mai mari afaceri ale Aneimaria ca impresar au fost facilitate de prezența lui Reghecampf pe banca FCSB. Datorită soțului a reușit să semneze contracte de reprezentare cu steliști și a participat și la transferuri care n-o priveau, oficial, în niciun fel.

Dar Ana devenise impresarul oficial al clubului, intermedia și afaceri cu fotbaliști pe care nu-i reprezenta. Așa au venit la FCSB Varela și Piovaccari, cu Anamaria implicată în tranzacții deși n-avea contracte cu jucătorii.

Doar a participat la negocieri și a încasat comisioanele. Cum Reghe a refuzat să revină acum, Ana avea nevoie de Alexa pentru a repeta "rețeta".

Prima etapă: duel Alexa-Teja!

Competiția pe care a creat-o Becali se va prelungi și în 2019, cu un meci între antrenorul pe care l-a preferat el, Teja, și tehnicianul pe care i-l propuseseră Anamaria și Reghecampf, Dan Alexa. Duelul se va consuma exact în prima etapă de anul viitor! În weekendul 2-3 februarie se va disputa meciul Dunărea Călărași-FCSB.

Va fi prima partidă oficială a lui Teja pe banca roș-albaștrilor. Nou-promovata a pierdut în campionat, în tur, cu 0-2, însă a eliminat-o pe FCSB din Cupa României, a fost 2-1 pentru călărășeni.

Exod la încă un club din Superligă: 7 jucători sunt OUT » Rapid, U și CFR Cluj luptă pentru mijlocașul rămas liber

Se pregătește o decizie epocală » FIFA este tentată să aprobe modificarea, fanii se revoltă!


Comentarii (43)
alenb
alenb  •  29 Decembrie 2018, 01:04
Postat de sala_dalles pe 28 Decembrie 2018, 22:48

Eu am trait timpuri net superioare cind presa avea botnitza. Se muncea mult, organizare excelenta , gazon de tip biliard si prin urmare eram in primele 15 natiuni din lume aproape la toate sporturile inclusiv la fotbal.

Cata prostie debitezi.. Parca ne mai amintim meciul cu Irlanda de nord si gazonul execrabil, mai ramane sa minti ca aveam drumuri excelente, autostrazi.. Cel mai comic esti cu organizarea, noi aveam organizare doar de manifestarile de 23 august in rest eram varza murata.

marian0904
marian0904  •  29 Decembrie 2018, 10:50

Alexa a facut fite, iar Teja e machedon. Simplu ca buna ziua. Cat despre potaile care chibiteaza pe subiectul Steaua, sa-si vada de treaba lor.

jackryan
jackryan  •  29 Decembrie 2018, 10:22
Postat de herman25 pe 29 Decembrie 2018, 09:10

Neata Iosife, tot sub brad sunteti ma?

Il cheama fuego din vaslui ....si are o formatie noua ....La Familia GSP

Vezi toate comentariile (43)
Comentează
Close