SPORTURI  »  TENIS  »  SIMONA HALEP

Patrick Mouratoglou, antrenorul americancei Serena Williams, explică de ce Simona Halep și Osaka s-au despărțit de antrenori: „Dacă faci asta, s-a terminat”

Simona Halep // FOTO: Reuters
Simona Halep // FOTO: Reuters

Articol de GSP - Publicat marti, 26 februarie 2019 17:51

Patrick Mouratoglou, cel care de 6 ani o antrenează pe Serena Williams, locul 10 WTA, a vorbit despre cele mai recente mutări din tenisiul feminin.

Patrick Mouratoglou a vorbit despre despărțirea dintre Simona Halep, locul 2 WTA, și antrenorul belgian Thierry Van Cleemput, după doar o săptămână, și cea dintre Naomi Osaka, locul 1, și antrenorul Sacha Bajin.

„Este greu să fii un antrenor bun. Ai nevoie de multe calități. Dar ele se pot dezvolta în timp. Trebuie să fii pregătit de la început. Trebuie să te gândești că nu știi totul. Dacă faci asta, s-a terminat. Dacă încerci să faci cu un jucător ce ai făcut cu altul, nu va funcționa. Trebuie să fii deschis și să asculți ca să înțelegi jucătorul.

Trebuie să ceri foarte mult de la tine. E nevoie să ai o relație bună cu jucătorul, să aveți încredere unul în celălalt. E un job tactic, tehnic, dar trebuie și multă pregătire psihologică. E multă muncă și e nevoie de multe calități. De fiecare dată când începi să antrenezi un nou jucător e ca și cum ai fi polițist. Trebuie să găsești indicii, care la fiecare jucător sunt diferite. E ca o aventură”, a declarat Patrick Mouratoglou pentru rtbf.be.

Vezi și:

VIDEO Simona Halep apare în reclama revoluționară promovată de Serena Williams și Nike: „Suntem făcute isterice, iraționale, nebune” » Superspotul care luptă cu sexismul și stereotipurile

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (12)
adi_stelistul
adi_stelistul  •  27 Februarie 2019, 07:27
Postat de Mihai Enache pe 27 Februarie 2019, 00:41

muratoglu se lauda pe el daca erai atent....daca stii citi cum zici tu !!!

Nu ma-nnebuni. Tu esti maestrul bagatorilor in seama. Eu zic ca o lauda si pe Serena, care nu doar ca are cel mai bun antrenor dar a fost si suficient de desteapta sa si-l aleaga. Observi asta printre randuri? Continuam analiza?... Hai, draguta, canta la o masa mai rabdatoare.

115133402542612
Tudor Costea  •  26 Februarie 2019, 20:03

Mouratoglou mai bine vorbeste despre vitaminele folosite de Serena . Halep are nevoie de un antrenor care sa o invete voleul. Daca este sanatoasa Halep poate castiga mai multe titluri la Paris. Zgura este singura suprafata unde poate castiga in fata unor jucatoare ca Osaka.

adi_stelistul
adi_stelistul  •  26 Februarie 2019, 19:13
Postat de breitner pe 26 Februarie 2019, 18:20

Si cine-i explica ei (S.H) cand ea le stie pe toate!

Banuiesc ca nici n-ai observat ca Muratoglu vorbeste doar despre antrenori nu si despre jucatori. Adica despre cum trebuie sa fie un antrenor in relatia cu jucatorul. Caz in care comentariul tau e... asa, ca sa fie. Tot e bine ca stii citi, mai ai putin si o sa reusesti sa si intelegi... sper!

Vezi toate comentariile (12)
Comentează