INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  CUPA AFRICII PE NAȚIUNI

Madagascar, revelația Cupei Africii! „Dormeam toți în paturi suprapuse într-un hangar”

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 08 iulie 2019 14:42

Madagascar, echipa care ocupă locul 108 în clasamentul FIFA, uimește la prima sa participare la Cupa Africii pe Națiuni, calificându-se în ”sferturi”.

Ceea ce se întâmplă la Cupa Africii este minunat, aproape un miracol. Madagascar, locul 108 în topul FIFA, calificată în premieră la CAN, a câștigat grupa după ce a învins și Nigeria (2-0), iar duminică a depășit RD Congo în „optimi” la penaltyurile de departajare (4-2).

De la naționala Libiei, în 1982, nicio altă echipă nu a rămas neînvinsă la primele patru meciuri jucate la turneul final continental. Formația antrenată de francezul Nicolas Dupuis a reușit.

A venit președintele cu preotul

Pentru partida din week-end, președintele țării, Andry Rajoelina, a închiriat un avion și a adus 500 de oficiali și fani malgași în Egipt, la Alexandria. Toți cei care au urcat în aeronavă au plătit câte 600 de dolari. Iar la bord s-a aflat și părintele Pedro, un preot faimos în Madagascar. Înaintea jocurilor, se ține slujbă în vestiar.

Căpitanul Faneva Andriatsima, 35 de ani, atacantul lui Clermont (D2 franceză), a povestit în L'Équipe prin ce a trecut această selecționată. „Am trăit momente în care dormeam toți în paturi suprapuse într-un hangar”, și-a amintit el. „În preliminarii, cu Sudan, nu aveam nici 11 tricouri identice. După ce am învins cu 3-1, am cerut federației: «Nu mai putem juca având tricouri și șorturi diferite sau jambiere rupte»”.

A vândut tricouri și a ajutat naționala

Tot el a rezolvat problema. Din banii lui, a făcut tricouri ale naționalei la un magazin din Austria, a plătit 29.000 de euro pentru 1.000 de tricouri pe care le-a vândut apoi în Franța cu câte 40 de euro. A rămas cu 11.000 de euro și a cumpărat tot ce era nevoie la lot. Așa au venit în Egipt să impresioneze Cupa Africii.

 

Vezi și: Antoine Griezmann stinge conflictul cu Atletico Madrid » A găsit soluția pentru a se transfera la Barcelona

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Citește și:

„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Nationala
„Edi a auzit ce a spus!” » GSP a aflat de ce Alex Mitriță a fost lăsat acasă de selecționer: „Toți au simțit că-i lasă la greu”
Adrian Mititelu acuză o conspirație la retrogradare: „Au vrut să pună mâna pe jucători la preț de «dumping»”
Superliga
Adrian Mititelu acuză o conspirație la retrogradare: „Au vrut să pună mâna pe jucători la preț de «dumping»”
Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri
Superliga
Șoc la CFR Cluj! Ardelenii au primit interdicție la transferuri

Corvinul e în CORZI: dacă va juca în Europa, ar PIERDE dreptul de promovare în Superligă! » Cere dispensă din partea FRF: „Ar fi o aberație, să ne amâne!”

Pintilii l-a amendat pe Ngezana cu 200 de euro și nu i-a venit să creadă cu câți bani a apărut fotbalistul: „Du-te, mă, de aici!”


Comentarii (6)
radookoo
radookoo  •  09 Iulie 2019, 11:28

Sper sa treaca si de Tunisia! Da de pot sa vad meciul .

rivaldinho
rivaldinho  •  08 Iulie 2019, 21:52

Pacat ca Eurosport nu mai arata Cupa Africii, e de 10 ori mai interesanta decat Copa America. In preliminarii s-a jucat si atunci Madagascar-Senegal si a fost de un suspans maxim. Madagascar putea sa marcheze golul de 3-2 pe final, la fiecare atac era un zumzet de ala senzational, dar de jungla nu de continent african 100%... Cu tribune ultrapopulate de zici ca se juca meciul in Romania Socialista!

rivaldinho
rivaldinho  •  08 Iulie 2019, 21:48

I-am vazut in preliminarii, sa vedeti ce se intampla la insulari acolo si ce presiune e! Si cum face publicul cand se ataca... Au jucatori in Franta plus ca i-am vazut in preliminarii, nu e enorma surpriza! Cea mai mare surpriza e Beninul, dar practica un fotbal de calitate pentru nivelul competitiei. Pe Benin i-am vazut cu Ghana. Benin se bazeaza mult pe Pote, iar Madagascar parca pe Voavy sau cum il chema (in preliminarii). Acum mai au 2 buni Andria. Dar Magadascar se deosebire de Benin, nu e o echipa ermetica.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează