INTERNATIONAL  »  LIGA CAMPIONILOR  »  BENFICA - LYON 2-1

BENFICA - LYON 2-1 // Veste rea pentru Ciprian Tătărușanu: nu va juca nici după gafa lui Lopes » „Se gândește să plece în ianuarie de la Lyon”

Articol de - Publicat joi, 24 octombrie 2019 11:21

Lyon a pierdut meciul cu Benfica, scor 1-2 în grupele Ligii Campionilor, iar Ciprian Tătărușanu (33 de ani) încă nu a debutat oficial pentru francezi.  

Rudi Garcia, antrenorul lui OL, afirmă că „am încredere totală în Lopes”, chiar și după ce acesta a provocat eșecul echipei sale.  

Ciprian Tătărușanu nu a acceptat de la început decizia antrenorului Sylvinho, ca Anthony Lopes să fie titular de drept la OL. „Nimeni nu mi-a spus că voi fi portarul numărul 2. Dacă mi s-ar fi zis, n-aș mai fi venit la Lyon”.  

Nu i se va da nicio șansă 

A așteptat totuși. Spera să aibă șansa lui dacă Lopes se accidentează sau greșește grav. Dar nu se va întâmpla. Căpitanul și cel mai bun jucător al naționalei, care nu a debutat încă oficial la echipa de club, va rămâne pe bancă în campionat și Champions League. Deși goalkeeperul crescut la club de mic copil tocmai a gafat în Ligă. O eroare care a provocat înfrângerea de la Lisabona. În minutul 86, a pasat cu mâna direct la adversar. Și Pizzi a trimis mingea în plasă de la 35 de metri. 

„N-am cum să mă supăr pe Antho” 

Noul antrenor, Rudi Garcia, îl sprijină pe Lopes. „Vreau să-l liniștesc, sunt alături de el. Toți putem greși. Nu-i voi reproșa nimic lui Antho, n-am cum să mă supăr pe el”, a declarat tehnicianul la zona mixtă. 

„Aș spune chiar că el a fost victima faptului că a vrut să joace acea minge repede pentru a înscrie noi golul doi. E ceva pozitiv în intenția lui. Avea o dorință atât de mare de a câștiga meciul încât s-a precipitat puțin. Am încredere totală în el. Ne va ajuta să adunăm o mulțime de puncte, cum o face în fiecare sezon”, a continuat acesta.  

„Românul nu poate fi mulțumit” 

Potrivit L'Équipe, se profilează plecarea lui Tătărușanu chiar în ianuarie.  

„Internaționalul român nu poate fi mulțumit cu această situație și s-ar gândi la o despărțire chiar în această iarnă. Mai ales dacă selecționata lui se califică la Euro. Deși condițiile financiare confortabile ar putea fi o frână”, a aflat jurnalul francez. 

12 goluria primit Lopes în 13 meciuri jucate la OL în acest sezon

1,2 milioane de euroeste salariul anual net al lui Tătărușanu la Lyon

VEZI ȘI:

SLAVIA - BARCELONA 1-2 // Nicolae Stanciu, notă mai mare ca Messi + Reacția românului: „E cel mai bun din istorie”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (7)
mongolia2060
mongolia2060  •  24 Octombrie 2019, 16:16

Vicente Del Bosque tocmai castigase a doua Champions in 3 ani, reusind sa revitalizeze un grup amortit, plin de vedete capricioase, pe care nea Perez cu talentul negustorului abil ii boteaza “galacticii”. Sezonul succesiv, Real castiga cel de-al 29- lea titlu, totul pare sa functioneze in maniera perfecta, apoi la scurt timp vine bomba: Perez incheie colaborarea cu Del Bosque. Antrenorul Realului lipsise de la o seara de binefacere la care fusese delegat ca ambasador al clubului. Nefericita declaratie a lui Tatarusanu ilustreaza atentia cluburilor occidentale pentru toate detaliile, chiar si pentru cele aparent minore. Esti platit regeste, in schimb orice greseala care afecteaza imaginea clubului este sever pedepsita. Aviz amatorilor!

danny_l
danny_l  •  24 Octombrie 2019, 15:34

Toți bat apa-n piuă cu rasismul,că noi românii suntem un popor rasist,ceea ce e complet fals,in Vestul Europei sa creat un curent foarte periculos,acum in secolul 21 nu mai contează culoarea pielii,din contră, ești mai discriminat decât o persoană de culoare,noi suntem cei mai discriminați de Vest europeni și asta se întâmplă la toate nivelurile, inclusiv în sport,așa că să nu ne mai mirăm de ce nu joacă x sa y ,ba că nu-i in formă,ba că nu poate să-l includă în sistemul de joc, ori nu este plăcut de antrenor,s.a.m.d,era bine când fotbaliștii români stăteau în țară, că uite așa Steaua a câștigat Liga Campionilor,avea jucători care se cunoșteau unul cu altul în joc, plecând afară,fac banca și îi pierdem,se plafonează chiar dacă a avut un început fulminant in carieră.

mongolia2060
mongolia2060  •  24 Octombrie 2019, 14:25
Postat de vladutz13 pe 24 Octombrie 2019, 13:30

Intr-un cuvant si-au batut joc de el. E cu atat mai deranjant pentru ca Tatarusanu este la varf de forma, ar face fata la orice echipa. Doar carentele pe centrati ma opresc sa nu-l pun printre cei mai mari portari in activitate. Sa plece de la Lyon, sunt convins ca isi gaseste usor alta echipa

Tatarusanu este carent la centrari din cauza tendintei actuale din lumea fotbalului: putine centrari in careu direct din corner sau din actiuni pe flancuri, finalizate cu mingi inalte in careul advers. Aceasta “moda” a fost cauzata de Barcelona, o echipa care “ciunteste” fotbalul de multi ani, care exclude centrarile inalte in careu din corner sau lovituri libere laterale, de asemenea suteaza rar din afara careului, daca este posibil sa intri cu mingea in poarta… In ultima vreme, Barcelona si-a largit putin optica, este nevoie de timp pentru a renunta la vechi obiceiuri. Succesul catalanilor i-a indemnat, din pacate, pe multi altii sa le urmeze exemplu, chiar daca nu aveau aceleasi calitati. Astfel au aparut acesti portari de handbal, gen Ter Stegen, liniari, fixati pe linia portii, extraordinari intre buturi, lamentabili la iesiri pe centrari aeriene. Din aceste motive, probabil se pot numara pe degetele unei maini portarii care ies pe centrari aeriene in jurul careului mic, zona in care ar trebui sa fie STAPAN ABSOLUT.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează