SPORTURI  »  NOUTATI AUTO  »  TROTINETE

INTERZIS pe trotuare! Cum a reglementat Franța trotinetele electrice: ești de acord?

Articol de GSP - Publicat vineri, 01 noiembrie 2019 13:17

După ani de discuții și conflicte între șoferi, pietoni și utilizatorii de trotinete electrice, autoritățile franceze au decis să reglementeze acest mijloc de transport și au introdus o serie de reguli clare în Codul Rutier.

Principalele reguli privind decretul sunt de a limita viteza la 25 km/oră, vârsta minimă a celor care folosesc acest mijloc de transport este de 12 ani, folosirea căștilor audio și circulația pe trotuar sunt interzise, conform leparisien.fr, citat de Hotnews.

Cu aceleași probleme ne confruntăm și în București, după ce numărul trotinetelor a crescut semnificativ în ultima perioadă. 

Unul dintre factorii care au favorizat creșterea foarte rapidă a numărului de trotinete este faptul că Primăria Capitalei a dat 30.000 de vouchere de 500 de lei pentru achiziția acestora. Ești de acord cu măsurile din Franța?

Citește și:

VIDEO „Mută TRAMVAIUL!” » Numai în București: o şoferiţă a produs clipul anului + Poliția nu a comunicat nicio sancțiune!

Cristian Tudor Popescu dezvăluie regula radicală pe care ar impune-o imediat în tenis: „E singura șansă pentru spectacol, să scăpăm de «bum-bum», «buf-buf»”

CSA Steaua ATACĂ după ultima decizie privind palmaresul: „FCSB a jucat ilegal în Liga 1. Cerem public LPF și FRF să explice!”


Comentarii (12)
cneius
cneius  •  01 Noiembrie 2019, 17:51

Apropo de asa-zisele "discutii" : atit bicicletele cit si trotinetele NU au ce cauta pe trotuare fiindca sint VEHICULE ! Punct. Din pacate nu prea multi sint constienti de asta..

cneius
cneius  •  01 Noiembrie 2019, 17:47

Ar trebui interzise dar probabil ca ies bani frumosi pentru unii. Sint un pericol public, sint zeci de adolescenti teribilisti care circula cu ele haotic chiar cite doi pe una! Nu mai exista posibilitatea sa te plimbi linistit pe strada in Romania, mai ales vara - acum nu trebuie sa te feresti doar de biciclete - pe TROTUAR - dar si de trotinete ! Pina si in Suedia, tara recunoscuta pt protectia oamenilor, au aparut aceste trotinete-dovada ca prostia e molipsitoare pe planeta nostra...

rapidist57
rapidist57  •  01 Noiembrie 2019, 17:03
Postat de raul4steaua pe 01 Noiembrie 2019, 13:51

Ar trebui interzise pe drumurile publice, ar trebui permise doar in parcuri sau alte zone special amenajate.

Ar trebui desfintate autmobilele in orase, numai transportul in comun, biciclete si trotinete

Vezi toate comentariile (12)
Comentează