INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ANGLIA

Sir Alex Ferguson dezvăluie ce a făcut Jürgen Klopp: „M-a trezit la 3 și jumătate dimineața”

Kloppo are 265 de meciuri la Liverpool (160 de victorii, 45 de înfrângeri)
Kloppo are 265 de meciuri la Liverpool (160 de victorii, 45 de înfrângeri)

Articol de - Publicat marti, 28 iulie 2020 18:39 / Actualizat marti, 28 iulie 2020 18:59

Sir Alex Ferguson povestește ce a făcut Jürgen Klopp, campion cu Liverpool după 30 de ani, ales managerul anului în Anglia.

Jürgen Klopp, 53 de ani, a fost declarat managerul anului în Anglia, primind trofeul "Sir Alex Ferguson" după o performanță istorică: primul titlu al lui Liverpool din ultimele trei decenii.

"Îl iert pe Jürgen"

Și tocmai Sir Alex (27 de ani pe banca lui Man. United) a dezvăluit ce a făcut Klopp după ce a câștigat Premier League. "M-a sunat la ora 3 și jumătate dimineața să-mi spună că e campion. Îl iert pentru asta", a glumit Ferguson, anunțând numele celui mai bun tehnician din 2020. "Jürgen a fost fantastic. Am vorbit despre Leeds, care s-a întors în Premier după 16 ani, și despre Liverpool, campioană după 30 de ani. Incredibil. Nivelul echipei sale a fost extraordinar. Personalitatea lui a străbătut întreg clubul. Minunat ce a reușit".

"A fost ca și cum aș fi discutat cu Papa"

Cu noua cupă în brațe, Klopp s-a înclinat în fața lui Fergie: "Sunt multe nume ale lui Liverpool pe acest trofeu, Bill Shankly, Bob Paisley, Joe Fagan, Kenny Dalglish, dar primul e Sir Alex Ferguson. Știu că nu e sută la sută bine ce spun ca manager al lui Liverpool, dar îl admir. El a fost primul manager britanic pe care l-am întâlnit când am venit aici. Am ieșit la restaurant împreună. Nu știu dacă își amintește, dar pentru mine a fost ca și cum aș fi discutat cu Papa. Atunci, nu m-am gândit o secundă că voi ține în mâini trofeul cu numele său".

99de puncte a câștigat Liverpool în acest sezon de Premier League, la doar un pas de recordul lui Man. City (100, în sezonul 2017-2018)

"Sunt onorat că am câștigat acest trofeu, dar nu aș fi reușit nimic fără ajutorul asistenților mei. Am fost o bandă specială de creiere de fotbal"
Jürgen Klopp, manager Liverpool

Willian „tunar”? Brazilianul ar putea trece gratis de la Chelsea la Arsenal chiar înaintea finalei FA Cup, de sâmbătă

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează