GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  FIFA

FIFA, sondaj pe Twitter: „Cine a fost mai bun: Hagi pentru Galatasaray sau Alex pentru Fenerbahçe?” » Unde poți vota

FOTO: Guliver/GettyImages
FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de - Publicat marti, 02 martie 2021 16:30 / Actualizat marti, 02 martie 2021 16:49

FIFA a lansat un sondaj pe Twitter între cele două foste staruri ale echipelor din Istanbul. După peste 250.000 de voturi, brazilianul are un mic avans

Provocare pentru fanii turci, și nu numai, lansată de FIFA. Forul mondial a făcut o listă cu cei mai mari decari din Super Lig și a lansat pe contul oficial de Twitter un sondaj interesant. Cine a fost mai influent: Gheorghe Hagi pentruGalatasarayori Alex pentru Fenerbahçe? 

Și cu mai puțin de 8 ore înainte de limita exprimării opțiunilor, situația era extrem de strânsă. Din peste 250.000 de suporteri ce au ales online, "Regele" a strâns 46,7 la sută, în vreme ce brazilianul avea 53,3%.

Avantaj Gică Hagi la trofee, mai bun Alex la goluri

Hagi, 56 de ani, a evoluat între 1996 și 2001 pentru "roș-galbeni", a marcat 73 de goluri în 192 de meciuri și a cucerit zece trofee: patru campionate în Turcia, douş Cupe și două Supercupe, Cupa UEFA și Supercupa Europei.

Alexandro de Souza, 43 de ani, fostul căpitan al "galben-albaștrilor" și al Selecao, a jucat opt sezoane la Fener (2004-2012), reușind 172 de goluri în 344 de partide, și a câștigat doar cinci trofee: trei titluri, o Cupă și o Supercupă a Turciei.

VIDEO Imagini spectaculoase din cariera lui Gică Hagi

Citește mai multe știri din fotbalul internațional: 

Șoc pentru Inter! Liderul din Serie A riscă să nu ia licența UEFA după ce s-a întâmplat cu fosta echipă a lui Olăroiu

Parma a greșit rețeta pentru Man! „Cu tot respectul pentru echipa de Seria A, trebuie spuse lucrurile astea”

Pe ce stadion va juca Corvinul Hunedoara în Europa League: „Am primit invitația și vom merge acolo”

S-a întors! Acționarul din „Epoca de Aur” bagă din nou bani la Dinamo: e unul dintre magnații alcoolului


Comentarii (11)
sportix
sportix  •  02 Martie 2021, 20:04
Postat de jean_valjean pe 02 Martie 2021, 18:18

Cred ca Hagi putea obtine mult mai mult in fotbal, la valoarea lui..A avut sansa uriasa sa joace ptr Barcelona si Madrid..Din pacate, nu a confirmat..a jucat putin la ambele si a fost aruncat de fiecare data ! I-a lipsit ceva, poate mai mult tupeu, mai multa ambitie..a clacat cand s a vazut acolo ! Dpmdv un top 3 al fotbalistilor romani, privind nationala, dar mai ales ce au facut afara, unde au jucat si ce rezultate au avut, nu poate fi alcatuit decat din Mutu, Popescu si Chivu..toti 3 pe primul loc daca este posibil ! Unul are peste 100 de goluri in serie A, in perioada aia cand erau multe de 0-0, 1-0..plus ca este golgheterul all time al echipei nationale ! Altul a castigat champions league cu inter milano..ca om de baza si unul dintre capitanii echipei ..om de baza si capitan la Roma si ajax.. Popescu, capitanul unei Barcelona in care jucau Guardiola, Luis Enrique, plus alti monstrii sacri la Barcelona ! Dupa cei trei, vine un Cosmin Contra, care a fost declarat cel mai bun fundas dreapta din lume..plus Radu Stefan ! Dpmdv, cei 5 sunt cei mai buni fotbalisti romani , ptr ca au facut istorie in campionate puternice si numele lor a ramas in istoria cluburilor unde au jucat !

A compara pe Hagi cu Mutu sau Chivu ... se vede ca esti dinamovist :) Hagi a jucat fotbal cand nu era legea Bosman, pe atunci orice echipa avea voie doar 3 straini in teren ... ia foloseste-ti etajul superior si imagineaza-ti cam care ar fi trei straini in ziua de azi pe teren la Barcelona sau la Real ca sa intelegi ce insemna pe vremuri sa fi unul din aia trei pe teren la asa echipe... Hagi este unul dintre cei mai buni 20 de mijlocasi ofensivi din toate timpurile, votat de France Football daca imi amintesc exact, a fost un monument de jucator, cum sa-l compari cu Alex?

856245564940188
Tata Tata  •  02 Martie 2021, 19:31
Postat de gogoas pe 02 Martie 2021, 18:33

Da esti roman. Ai nasul pe sus. Multe asteptari ! Romania a fost si este. O forta mai ales in capitalism

Nu intelegi fotbalul cred. Hagi a fost pentru Galatasaray cam ce a fost Maradona pentru Napoli. Un jucator capabil sa creasca o intreaga generatie, capabil sa castige de unul singur trofee. Un pic de ghinion a avut cu nationala Romaniei fiind eliminati la lovituri de departajare sa nu castige WC, tremurau brazilienii atunci cu toate vedetele lor. Inclusiv la nivel mondial Hagi e o legenda, cine e Alex asta?

1025138504184136
Constantin Valentin  •  03 Martie 2021, 09:51

Nu suporta comparatie ! HAGI a fost un geniu al fotbalului, in timp ce Alex a fost un jucator bun ca multi altii...despre ce vorbim ?

Vezi toate comentariile (11)
Comentează