INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  GERMANIA

Danke, Olli!

Articol de - Publicat luni, 19 mai 2008 00:00

La 38 de ani, portarul Kahn se retrage în glorie, după ce a reuşit “eventul” cu Bayern.

“Titanul” a pus mănuşile în vitrină. Nici nu-şi putea imagina un scenariu mai fericit pentru ieşirea din scenă. Cu un dublu triumf, campionat şi Cupă, la aproape 39 de ani! Oliver Kahn a părăsit sîmbătă buturile lui Bayern Munchen şi a intrat în rîndul legendelor fot­ba­lu­lui nemţesc.

Cel mai bătrîn jucător din istoria Bundesligii, “Ollie” a bifat contra Herthei (4-1) al 557-lea meci în Bundesliga şi a rămas cu regretul că nu a înscris în ziua retragerii. Penaltyul dorit nu a venit, însă Kahn a reuşit alt record. A fost învins doar o dată în ultima rundă şi, cu 21 de goluri, Bayern a devenit echipa cu cea mai bună apărare, eclipsînd-o pe Bremen 1987-’88. N-a putut para penaltyul executat la vinclu de Domo­vcis­ki, ultimul gol încasat în cariera de două decenii.

“Trebuia să vină mo­mentul ăsta, doar nu pu­team con­ti­nua toată via­ţa în pan­taloni scurţi. Pentru unul ca mine, entu­ziast, dornic de li­ber­tate şi zbu­ciumat, să joc în poar­tă a fost decizia cea mai stupidă a vieţii. Cînd eşti în poartă, totul e posibil. Eşti un erou ori un zero. Am nevoie de o perioadă de un an sau doi de tranziţie ca să mă pot detaşa de fotbal”, mărturiseşte Kahn.

Banca de rezerve bavareză s-a înclinat în faţa “Titanului”. Fanii l-au aplaudat în picioare şi i-au pre­gătit un banner uriaş de mul­ţu­mire pentru “14 ani de pasiune”. Iar Kahn şi-a aruncat mănuşile în tribună, a plîns ca un copil ce se desparte de jucăria preferată, cedîndu-i postul lui Rensing.

204 meciuri nu a luat Olli gol la Bayern

630 de meciuri a jucat Kahn în tricoul lui Bayern în toate competiţiile

86 de selecţii are Kahn în “naţionala” Germaniei, în perioada 1995-2006

8 titluri a cîştigat cu Bayern, cele mai multe alături de Scholl, plus 6 Cupe ale Germaniei şi Liga Campionilor

Citește și:

Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Stiri extrasport
Neconvocat de către Iordănescu la EURO, a plecat cu soția în Grecia » Imagini senzaționale cu fosta gimnastă
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Superliga
Mutare curioasă la Rapid » Șucu l-a adus pe fostul portar al Stelei, care tocmai a retrogradat. Fanii se amuză: „Dar Ionuț Chirilă când vine?”
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției
Superliga
Decizia luată de Florin Pîrvu, în urma decesului soției

Bișnițarii își fac de cap la finala de Liga Campionilor » Reporterii Gazetei au surprins în detaliu modul lor de a acționa: metoda ingenioasă găsită prin care poliția nu poate interveni

Cu câți bani s-au ales Bettyshor și Roxana Țuțu, femeile bătute cu bestialitate de „Perversul de pe Târgu Ocna” în ring


Comentarii (11)
 •  19 Mai 2008, 16:59

Mulumim Kahn ,fara tine Bayern ar fi fost mai saraca in trofee....Multumim !!!! TE ASTEPTAM INTR-O FUNCTIE DE CONDUCERE LA Bayern(cel mai probabil dupa c o sa plece Klinsman)

 •  19 Mai 2008, 09:04

respekt Kahn, poate unul din cei mai buni portari ai lumii, pentru cei ce il contesta inseamna ca nu stiti nimic despre el FORZA BAYERN

 •  19 Mai 2008, 09:04

mult respect pentru cel mai bun portar!!!! pilule iti recomand sa plonjezi de la etaju 8 in cap...esti praf ba pitecantropule

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close