GSP SPECIAL  »  PUBLICITATE  »  ADVERTORIAL

Înțelege conexiunea dintre corp și spirit prin acupunctură !

Articol de GSP - Publicat luni, 22 mai 2023 14:45 / Actualizat luni, 22 mai 2023 14:45

Încă din cele mai vechi timpuri oamenii au susținut ideea că trupul și spiritul nu sunt separate unul de celălalt și se influențează reciproc. Toate manuscrisele, poveștile și documentele legate de acest subiect au aceeași credință nestrămutată. În plus, ideea că trupul și spiritul au o conexiune puternică este prezentă în toate marile culturi ale lumii. Mai mult, în Medicină Tradițională Chineză, această credință este prezentă într-o practică medicală străveche, și anume acupuntura.

Un punct de plecare în practica acupuncturii este că trupul și mintea (sufletul, psihicul etc.) sunt conectate. Fără spirit (și respirație) rămâne un corp „fără viață”... Atâta timp cât trăiești, aceste două elemente lucrează împreună și se influențează reciproc. Sănătatea (atât mentală, cât și fizică) este o chestiune de echilibru.

Cum vede Medicina Tradițională Chineză (MTC) legătura dintre corp și minte?

În Medicina Tradițională Chineză, legătura dintre corp și minte este de la sine înțeleasă. Dacă corpul devine dezechilibrat, atunci și mintea va fi dezechilibrată. Dacă un anumit organ este slăbit, acest lucru va avea un efect la nivel emoțional și mental. Și invers.

De exemplu, emoțiile de lungă durată sau puternice pot provoca plângeri fizice. De exemplu, atunci când cineva studiază mult și pentru o perioadă lungă de timp, acest lucru poate slăbi funcția digestivă.

Există multe practici de acupunctură care lucrează asupra minții și sunt folosite în acest scop. În același timp, recuperarea din dezechilibrul emoțional sau mental va fi promovată prin restabilirea echilibrului în organism și/sau în organele sau sistemele de organe relevante.

Identificarea sistemelor de organe dezechilibrate și a modului în care această afectează mintea este importantă pentru un tratament adecvat.

Viziunea occidentală: influența emoțiilor și a gândurilor asupra corpului

Experimentăm lumea din jurul nostru în funcție de propria noastră percepție subiectivă: gândirea ne influențează percepția și asta determină modul în care trăim totul. Optimistul vede paharul pe jumătate plin, pesimistul vede paharul pe jumătate gol.

Emoțiile (ceea ce ne mișcă, ne atinge, ceea ce simțim și trăim) ne influențează bunăstarea. Gândurile și sentimentele tale determină modul în care percepi lumea din jurul tău. Și asta va duce la acțiune și reacție în întregul tău sistem. Tulburările de procesare a emoțiilor sunt cauza multor boli cronice precum depresia, anxietatea, stresul, bolile de inimă, bolile autoimune, tensiunea musculară și așa mai departe.

Ce sunt emoțiile?

Candace Pert, un neurolog american, a descoperit că sentimentele și emoțiile sunt de fapt substanțe chimice care pot susține sau submina. Neuropeptidele, mesageri eliberați de creier și trimiși în tot corpul, sunt recepționați de receptorii localizați pe toate celulele țesuturilor, organelor și părților corpului. Această comunicare este constantă între sistemul nervos și sistemul tău imunitar. Așa că corpul tău înregistrează în mod constant ceea ce simți, gândești, spui și crezi. 

Cum funcționează acupunctura

Filosofia de fundal a acupuncturii este pe deplin integrată cu viața de zi cu zi, cosmosul și universul. Omul este văzut că un microcosmos în comparație cu macrocosmosul (universul). Împăratul Galben Huang Di este și fondatorul calendarului chinez care s-a născut în 2637 B.V. a început această filosofie care s-a integrat perfect în medicină tradițională. Acupunctura funcționează cu Qi (flux de energie) și se referă la distribuirea energiei și eliminarea blocajelor din fluxul de energie. Prin plasarea unor ace mici în locuri specifice ale corpului, cineva își recapătă echilibrul. Cu un tratament de acupunctură eliminăm aceste blocaje și energia poate curge din nou, rezultând ameliorarea imediată a durerii. Acupunctură redistribuie, de asemenea, diferitele fluxuri de energie în timpul bolii, ceea ce favorizează recuperarea. Preventiv, acupunctura este folosită pentru echilibrul ideal pentru o anumită persoană. Cu toții suntem diferiți și, prin urmare, avem nevoi de bază diferite. De aceea, un tratament de acupunctură este întotdeauna un tratament personalizat. În medicina chineză, diferitele fluxuri de energie aparțin anumitor organe și emoții. Ca urmare, corpul și mintea sunt tratate în același timp.

De aceea, putem afirma că acupunctura este poate singura practică medicală care tratează și corpul și mintea în același timp. Pe siteul Acupunctura Bucuresti vei găsi mai multe informații legate de acupunctură și cum funcționează aceasta, preucm și modul în care poți beneficia de o ședință.

Conștient și inconștient: conștientizarea este o cheie a schimbării

De multe ori suntem cu greu conștienți de modul în care reacționează corpul nostru. Cu toate acestea, aproape toată lumea poate să vadă anumite lucruri din postura altcuiva. La fel de des, nu suntem conștienți de credințele și modelele de gândire adânc înrădăcinate care ne ghidează o mare parte dintre acțiunile și reacțiile noastre zilnice.

Știai că inconștientul nostru are o capacitate de procesare de aproximativ 200.000 de ori mai mare decât cea a conștiinței și controlează mai mult de 90% din comportamentul, gândirea și sentimentele noastre? De aceea, uneori este atât de dificil să ne schimbăm în mod conștient comportamentul. Doar când repeți ceva suficient de mult, la un moment dat nu mai trebuie să te gândești la asta (atunci a devenit un obicei) și informația s-a instalat în subconștient.

Există multe moduri de a deveni conștient de ceva. A observa, a pune întrebări, a insista asupra a ceva, a simți... lucrul cu corpul, meditația, mișcarea… În momentul în care devii conștient de ceva, ai brusc posibilitatea de a alege și de a schimba ceva. De aceea, tratamentele de acupunctură te pot ajuta să devii conștient de anumite lucruri care îți fac rău, de a schimba anumite obiceiuri și de a-ți elibera acea energie blocată.

Așa cum spuneam, credința că mintea noastră este legată de corp și cele două sunt un tot este veche. Chinezii, dar și alte culturi au promovat această credință. Să ne gândim doar la celebrul dicton “mens sana în corpore sana” - principiul este același. Tot ce trebuie să faci este să conștientizezi legatura dintre cele două.

Citește și:
Ședință de urgență în Bănie! Rotaru a schimbat planurile, Gâlcă e forțat să plece » Cine poate sta pe bancă la Universitatea Craiova - FCSB
Cupa Romaniei
Ședință de urgență în Bănie! Rotaru a schimbat planurile, Gâlcă e forțat să plece » Cine poate sta pe bancă la Universitatea Craiova - FCSB
Crainicul Știucă, ieșire publică după scandalul din Dinamo - FCSB: „Prea bună ca să nu fie spusă!”
Cupa Romaniei
Crainicul Știucă, ieșire publică după scandalul din Dinamo - FCSB: „Prea bună ca să nu fie spusă!”
Mărturiile zguduitoare ale unui campion mondial din România, care locuiește în Valencia: „Soția mea a fugit cu jumătate de roată în apă, cu 20 de minute înainte de furtună!” » Scene ireale în supermarket: „Au luat și biscuiții de câini”
Special
Mărturiile zguduitoare ale unui campion mondial din România, care locuiește în Valencia: „Soția mea a fugit cu jumătate de roată în apă, cu 20 de minute înainte de furtună!” » Scene ireale în supermarket: „Au luat și biscuiții de câini”

Mărturiile zguduitoare ale unui campion mondial din România, care locuiește în Valencia: „Soția mea a fugit cu jumătate de roată în apă, cu 20 de minute înainte de furtună!” » Scene ireale în supermarket: „Au luat și biscuiții de câini”

Ricardo Grigore a debutat la noul club și dezvăluie într-un interviu GSP: „Din păcate, e un fotbal mai ridicat decât ce avem noi în Liga 1! Aici, nu există așa ceva”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează