FOTBAL  »  NATIONALA  »  ROMÂNIA

Adrian Mutu a povestit o întâmplare care l-a marcat în relația cu Gică Hagi: „Dacă știa asta, probabil nu îmi mai dădea mingea”

Gică Hagi și Adrian Mutu/ foto: sportsfestival.com
Gică Hagi și Adrian Mutu/ foto: sportsfestival.com

Articol de - Publicat luni, 05 februarie 2024 14:07 / Actualizat luni, 05 februarie 2024 18:11

Adrian Mutu și Gheorghe Hagi împart recordul de goluri la naționala României, cu 35 de reușite. Acum, când Hagi împlinește 59 de ani, Mutu a povestit o întâmplare interesantă. 

„Am o întâmplare care m-a marcat la echipa națională, atunci când am dat eu primul gol. Mă refer la meciul cu Cipru, la Constanța, când a fost penalty (amical în 2000, 2-0 scor final). Știam că, atunci când e Hagi pe teren, nu te apropii să iei tu mingea, mai ales că Hagi avea în jur de 30 de ani atunci.

Ne așteptam să vedem cum bate, dar mi-a dat mie mingea să execut și așa a venit și primul meu gol la națională. Dacă știa că mai dau încă 34 de goluri, nu știu dacă mi-o mai dădea (râde) ... Mereu am fost unul dintre preferații lui, mai ales că Gică Hagi era mai certăreț pe teren, cerea mai mult de la fiecare jucător în parte”, a explicat Adrian Mutu la Fanatik.

La națională, Hagi a jucat între 1983 și 2000, bifând 125 de meciuri și 35 de goluri, fiind golgeterul all-time, alături de Mutu. 

Elias Charalambous, mesaj amuzant când a aflat că îl înfruntă pe Hagi de ziua lui » Ce spune despre noul contract: „Nu mă interesează așa mult”
FCSB - FARUL
Elias Charalambous, mesaj amuzant când a aflat că îl înfruntă pe Hagi de ziua lui » Ce spune despre noul contract: „Nu mă interesează așa mult”
  • Gheorghe Hagi și-a început cariera la Farul Constanța, în 1982. A urmat transferul la Sportul și ulterior a ajuns la Steaua, pentru care a debutat cu gol, în Supercupa Europei.
  • În 1990, Real Madrid a plătit 4 milioane de dolari, un record la acea vreme, iar Hagi ajungea în capitala Spaniei, unde a jucat doi ani.
  • Ulterior, a fost adus de Mircea Lucescu la Brescia, iar după Campionatul Mondial din SUA a ajuns la Barcelona, unde a jucat doi ani.
  • Cea mai bună perioadă din cariera lui Hagi a fost la Galatasaray, el fiind și acum extrem de iubit de turci. A evoluat pentru Galatasaray în perioada 1996-2001, jucînd în 167 de partide şi marcând 79 de goluri în toate competiţiile.
  • Alături de Galatasaray, Hagi a câştigat, ca jucător, 4 titluri de campion (1997, 1998, 1999 şi 2000) şi două Cupe (1999 şi 2000). De asemenea, în 2000, alături de Galatasaray, a cucerit Cupa UEFA şi Supercupa Europei.

Gică Hagi a împlinit astăzi 59 de ani! 10 lucruri inedite

  1.  Gică Hagi a absolvit ASE-ul, iar când a jucat la Steaua n-a avut nici un grad, fiind doar un simplu soldat
  2. Gică Hagi e singurul antrenor din istoria modernă a fotbalului românesc, adică după 1946, care a primit naţionala pe mâini, în 2001, fără să mai antreneze vreo echipă de club
  3. În 1993, la 6 km de Constanţa, Gică a fost la un pas de o tragedie, scăpând teafăr după ce s-a răsturnat cu maşina pe câmp. 
  4. Elvis, Beatles şi Bob Marley sunt artiştii preferaţi ai lui Gică.
  5.  Brânză cu roşii este mâncarea preferată a lui Hagi.
  6. Obişnuia să îşi taie jambierele şi juca cu picioarele goale în ghete, susţinînd că aşa simte mai bine mingea.
  7. A avut o mare surpriză după retragerea din activitate într-un avion în zbor spre Australia. Pilotul a anunţat că la bord se află fostul mare fotbalist Gică Hagi, iar toată lumea a aplaudat
  8. Există un oraş în Japonia cu numele „Hagi”, care are o populaţie de aproximativ 50.000 de locuitori
  9. Primul cadou primit de ziua sa de care îşi aduce aminte a fost o minge de fotbal din plastic pe care a primit-o de la părinţi când a împlinit 3 ani
  10. Golul său din meciul cu Argentina, de la Campionatul Mondial din 1994, a fost desemnat cel mai frumos gol pe contraatac din istoria competiţiei.

VIDEO Avertismentul lui Gică Hagi: „Fac și eu cum a făcut Klopp”

„Să spargă vitrina!” » Dezvăluiri senzaționale de la Revelionul petrecut cu Hagi: „Gică, ești nebun? E 1 ianuarie! M-a târât până acolo”

Minte Hagi? Povestea unui transfer controversat: cum a ajuns Gică la Sportul deși semnase cu Steaua și voia la Craiova

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează