INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Decizie șocantă în Italia! » Gazzetta anticipase că va primi 10 etape de suspendare, dar verdictul i-a surprins pe toți!

Articol de - Publicat marti, 26 martie 2024 17:56 / Actualizat marti, 26 martie 2024 19:02

Juan Jesus l-a acuzat de rasism pe Francesco Acerbi după Inter - Napoli 1-1, „mi-a zis «pleacă negrule, ești doar un negru»”, presa italiană scria că fundașul nerazzurrilor va fi pedepsit aspru, cu 10 meciuri de suspendare, dar judecătorul Comisiei de Disciplină a campionatului peninsular a luat marți o hotărâre surprinzătoare.

Scandalul de rasism în care au fost implicați Juan Jesus (32 de ani, Napoli) și Francesco Acerbi (36, Inter Milano) s-a încheiat în Italia. Verdictul, neașteptat.

Unde se va construi și cum va arăta cel mai mare stadion din lume » 500 de milioane pentru arena de 115.000 de locuri!
STADION
Unde se va construi și cum va arăta cel mai mare stadion din lume » 500 de milioane pentru arena de 115.000 de locuri!

Gazzetta dello Sport: „Acerbi riscă mult". Comisia de Disciplină l-a achitat

Marți dimineață, Gazzetta dello Sport anunța pe copertă: „Acerbi riscă mult. Inter se teme de o lungă pauză". La interior, o dezvăluire: „În trecut, nu era nevoie de o probă pentru a dicta o suspendare de 10 etape în cazuri de rasism".

Corriere dello Sport susținea în trimiterea de la pagina 1 că „Acerbi ar putea fi exclus zece meciuri". Dar în material era trecută și cealaltă posibilitate: „10 etape sau nimic". Nimic, adică fără suspendare.

După-amiază, judecătorul Comisiei de Disciplină în Serie A nu l-a pedepsit pe Acerbi. Zero etape în tribună. Nevinovat din lipsă de probe!

Acerbi: „Nu am rostit niciodată cuvinte rasiste". Jesus: „«Negru» înseamnă întotdeauna o insultă"

La sfârșitul partidei de pe „Giuseppe Meazza", duminica trecută, Jesus a susținut că Acerbi l-a abuzat rasist, dar că fundașul nerazzurro s-a scuzat și totul a rămas în urmă.

Totuși, Acerbi a fost exclus din lotul Italiei pentru turneul american. Numai că stoperul a negat că a fost rasist: „Nu am rostit niciodată cuvinte rasiste, sunt foarte liniștit. Sunt profesionist de 20 de ani și știu ce spun, nu mi-au ieșit astfel de cuvinte din gură. Juan Jesus a fost cel care a înțeles greșit. Îmi pare rău că am plecat în acest fel de la echipa națională, la rasism nu spun decât «să se ducă naibii!»".

Declarație care l-a înfuriat pe Jesus, acesta dezvăluind ce i-a transmis adversarul. „Acerbi și-a schimbat incredibil versiunea faptelor, însă pentru mine «negru» înseamnă întotdeauna o insultă.

Acerbi mi-a zis «pleacă negrule, ești doar un negru». După protestul meu la arbitru, a admis că a greșit și și-a cerut scuze, adăugând că «Pentru mine, negru este doar o insultă ca toate altele». Acum și-a schimbat versiunea și susține că nu a existat nicio insultă rasistă. Nu am nimic de adăugat".

Motivarea în cazul Jesus vs Acerbi: „E nevoie de dovezi pentru impunerea unor sancțiuni atât de grele"

Judecătorul Comisiei de Disciplină a explicat marți în motivarea hotărârii: „Fără să punem la îndoială buna credință a jucătorului de la Napoli, numai jucătorul ofensat, Juan Jesus, a părut să fi recepționat ceea ce acuză, fără a avea suportul unor dovezi externe, o mărturie, o probă audio sau video.

Comportamentul discriminator, mai ales cel care se referă la rasă, trebuie pedepsit cu cea mai mare severitate, însă e nevoie de dovezi pentru impunerea unor sancțiuni atât de grele". Probe pe care justiția sportivă italiană nu le-a găsit în acest caz.

Citește și alte știri de fotbal internațional:

Avertisment: „Doar Drăgușin nu e suficient
STRANIERI
Avertisment: „Doar Drăgușin nu e suficient" » De ce ar trebui Tottenham să mai cumpere un fundaș central
Un cunoscut star brazilian a fost suspendat. Motivul sancțiunii și cât va sta atacantul de 27 de ani pe tușă!
BRAZILIA
Un cunoscut star brazilian a fost suspendat. Motivul sancțiunii și cât va sta atacantul de 27 de ani pe tușă!

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (4)
luciann
luciann  •  26 Martie 2024, 21:46
Postat de robertssandu pe 26 Martie 2024, 18:34

Normal ca e nevoie de probe ca să impui pedepse aspre.

Corect!

fibra
fibra  •  26 Martie 2024, 19:07

De necrezut ca mai exista si unii care judeca corect si nu emotional intr-o singura directie.

cirus11
cirus11  •  26 Martie 2024, 18:54

Nu prea aveau cum sa dovedeasca insa pt mine e destul de clar ca el a zis chestia aia... si bineinteles a fost cu conotatie rasista.

Vezi toate comentariile (4)
Comentează