INTERNATIONAL  »  CAMPIONATE  »  ITALIA

Dan Șucu, „botez de pesto” după ce a cumpărat „Grifonul” » Cină la un restaurant de lux: italienii dezvăluie meniul extravagant de care s-a bucurat afaceristul

Dan Șucu, alături de bucătarul Samuele Di Murro și de regizoarea Olga Donici // foto: telenord.it
Dan Șucu, alături de bucătarul Samuele Di Murro și de regizoarea Olga Donici // foto: telenord.it

Articol de - Publicat joi, 19 decembrie 2024 16:00 / Actualizat joi, 19 decembrie 2024 16:22

În seara în care a fost oficializată preluarea a 77% dintre acțiunile clubului Genoa de către Dan Șucu, afaceristul român a luat cina la un restaurant emblematic din Genova, San Giorgio, unde italienii scriu că a avut parte de un „botez de pesto”, celebrul sos originar chiar din Genova, capitala regiunii Liguria.

Dan Șucu a preluat 77% dintre acțiunile clubului Genoa, cea mai veche echipă italiană încă în activitate. Omul român de afaceri a preluat inițial o parte minoritară dintre acțiuni, apoi a apelat la o majorare de capital social pentru a-și crește partea la 77%.

În total, afacerea îl costă 45 de milioane de euro, un aparent chilipir, despre care cotidianul Gazzetta dello Sport scrie că este „afacerea secolului”.

Imagini incredibile în Grecia: încăierare generală la autocarul lui PAOK, Răzvan Lucescu a căzut pe scări!
GRECIA
Imagini incredibile în Grecia: încăierare generală la autocarul lui PAOK, Răzvan Lucescu a căzut pe scări!

Dan Șucu, „botez de pesto” după ce a cumpărat-o pe Genoa

Miercuri seara, Șucu a sărbătorit afacerea încheiată printr-o cină în una dintre locațiile selecte ale orașului, restaurantul San Giorgio. Publicația TeleNord a relatat despre masa noului proprietar al „Grifonului”, scriind că Șucu a avut parte de un „botez de pesto”, celebrul sos originar chiar din Genova.

Sursa citată notează că „antreprenorul român a fost oaspete pentru o cină la istoricul restaurant din cartierul Foce din Genoa, care găzduiește adesea evenimente în legătură cu lumea roș-albastră”.

Jurnaliștii locali au prezentat și meniul de care s-a bucurat Dan Șucu, feluri de mâncare specifice zonei:

  • Tartar de ton cu sfeclă roșie și lime;

  • Scoici sărate cu rodie;

  • Perle de Genova cu pesto;

  • Linguine cu bottarga, un tip de icre, de obicei de chefal sau de ton, prezervate fie prin afumare, fie prin presare, sărare și uscare la soare;

  • Calamari gătiți pe cărbune;

  • Panettone San Giorgio.

Cu această ocazie, Dan Șucu s-a și fotografiat alături de bucătarul Samuele Di Murro și de regizoarea Olga Donici.

Este o mare onoare și o mare responsabilitate să devin acționar majoritar la Genoa. Să gestionezi un club de fotbal nu înseamnă doar o afacere. E ceva ce necesită o pasiune autentică pentru acest sport și un angajament față de fanii care trăiesc pentru aceste culori.

- Dan Șucu, în prima reacție după ce a preluat pachetul majoritar de acțiuni la Genoa

Citește și:
Englezii au văzut noul model Dacia și l-au descris într-un singur cuvânt
Noutati auto
Englezii au văzut noul model Dacia și l-au descris într-un singur cuvânt
Andrei Nicolescu a răbufnit după eșecul cu UTA: „Nu înfrângerea e importantă, ci...” + Vestea pe care fanii nu voiau s-o audă: „Trebuie să vindem jucători”
Superliga
Andrei Nicolescu a răbufnit după eșecul cu UTA: „Nu înfrângerea e importantă, ci...” + Vestea pe care fanii nu voiau s-o audă: „Trebuie să vindem jucători”
Campionul României e în cădere liberă: scos din lot, a primit hârtia de transfer
Superliga
Campionul României e în cădere liberă: scos din lot, a primit hârtia de transfer
Gino Iorgulescu și-a ales succesorul la LPF: „Dacă stau să mă gândesc, el ar trebui să fie!”
Superliga
Gino Iorgulescu și-a ales succesorul la LPF: „Dacă stau să mă gândesc, el ar trebui să fie!”
EXIT din România - Unul dintre cele mai mari branduri premium elvețiene a închis firma locală
Profit.ro
EXIT din România - Unul dintre cele mai mari branduri premium elvețiene a închis firma locală
Flash News: cele mai importante reacții și faze video din sport

„Fotbalistul Anului”, Andrei Rațiu, interviu de gală la Madrid: „Nu sunt arogant. Sunt doar timid” + „Vini jr. cel mai incomod? Nu! El e mult mai electrizant!”

„Trebuie obsesie, dar și liniște” » David Popovici e „Sportivul Anului” și vorbește într-un interviu-eveniment despre o mare provocare: „N-am trecut niciodată prin așa ceva”


Comentarii (1)
steaua.libera
steaua.libera  •  19 Decembrie 2024, 16:41

Uite o fraza pe care jiji n-a rostit-o, si nici macar n-a gandit-o, in toti anii astia: "Să gestionezi un club de fotbal nu înseamnă doar o afacere. E ceva ce necesită o pasiune autentică pentru acest sport și un angajament față de fanii care trăiesc pentru aceste culori."

Vezi toate comentariile (1)
Comentează