INTERNATIONAL  »  EURO 2012  »  GRUPA B » AUSTRIA - CROAŢIA 0-1

Au murit atacînd

Articol de - Publicat luni, 09 iunie 2008 00:00

Austriecii au luat repede gol, dar după ce şi-au revenit din şoc au jucat de la egal la egal cu croaţii.

Au avut şi n-au avut dreptate suporterii austrieci. N-o prea fi avînd “naţionala” lor faţă de Euro, dar nici carne de tun nu e, cum susţineau ei înaintea turneului final. E adevărat că aseară, cu Croaţia (0-1), n-a impresionat, dar cel puţin şi-a vîndut scump pie­lea Şi dacă punem la socoteală fap­tul că vin după doi ani şi jumă­tate fără meciuri oficiale în picioare, oamenii lui Josef Hickersberger au chiar circumstanţe atenuante.

Faptul că viitorii adversari ai “tri­colorilor” în preliminariile Mon­di­a­lului 2010 au disputat numai a­micale în ultimul timp s-a văzut inclusiv în modul cum au plecat în meci: cu stîngul. Un fault în ca­reu al rudimentarului Aufhauser, pe­nalty şi oaspeţii conduceau deja cu 1-0. Austria a depăşit greu şocul. Multă vre­me nu s-a legat mai nimic în jo­cul roş-albilor şi numai arbitrul Vink i-a salvat de la un alt şoc, a­tunci cînd l-a iertat pe Pogatetz de un al doilea “galben” şi, implicit, de eliminare.

Abia spre sfîrşitul primei re­pri­ze, cînd Croaţia a luat piciorul de pe accelerator, au început să se vadă şi ei mai des şi mai periculos în faţa porţii. La început cu şuturi de la dis­tan­ţă, apoi prin acţiuni mai coe­rente. Austriecii au continuat la fel şi după reluare, spre final chiar au luat cu asalt careul advers, au avut şi ocazii, dar de gol nu s-au lipit.

Pogatetz trebuia eliminat

Jucătorul de 25 de ani de la Middlesbrough, Emanuel Pogatetz, a fost foarte nervos în prima repriză a me­ciului. Dacă în minutul 3, la faza penalty-ului, mijlocaşul a văzut cartonaşul galben pentru proteste, în minutul 29, fundaşul croat a scă­pat nesancţionat, după un fault la Olici (foto). Pogatetz părea presat de miza meciului, iar suporterii croaţi care au luat loc la peluza în faţa căreia s-a petrecut faza au luat foc şi au aruncat cu monede şi cutii de bere.

Comeback neașteptat! Cristi Balaj semnează și va fi noul președinte al clubului din Superliga

Știm finala barajului de Conference League » Când și unde se va disputa


Comentarii (3)
 •  09 Iunie 2008, 15:53

hai romania!

 •  09 Iunie 2008, 11:45

Cica la faza penaltyului MIJLOCASUL a vazut galben, apoi in min 29 FUNDASUL "CROAT" a scapat nesanctionat...Smecher Pogatetz asta, a jucat si fundas si mijlocas in acelasi timp. 3 greseli de copil de gradinita in 2 randuri scrise...TREZIREAAAAA!!!

 •  09 Iunie 2008, 07:52

"Emanuel Pogatetz, a fost foarte nervos în prima repriză a me­ciului. Dacă în minutul 3, la faza penalty-ului, mijlocaşul a văzut cartonaşul galben pentru proteste, în minutul 29, fundaşul croat a scă­pat nesancţionat, după un fault la Olici". Pai daca e croat cum il putea faulta pe Olici care e tot croat? Din cate vad in poza ca sa deruteze si mai tare purta si tricou rosu pe deasupra sa creada lumea ca e austriac.:)))

Vezi toate comentariile (3)
Comentează