STIRI  »  AUTO  »  MOTORSPORT

Napoca Rally Academy va fi prima echipă românească din istorie înscrisă în CM de Raliuri » Simone Tempestini vrea să cîştige titlul la Junior WRC

Simone și Marco Tempestini +1   FOTO
Simone și Marco Tempestini

Articol de - Publicat joi, 11 decembrie 2014 00:00 / Actualizat joi, 11 decembrie 2014 18:33

Simone Tempestini, pilotul echipei româneşti Napoca Rally Academy, şi-a stabilit programul pentru 2015 în Campionatul Mondial de Raliuri WRC. Italianul, care îl va avea copilot pe conaţionalul său Matteo Chiarcossi, va participa la toate cele şapte etape incluse în calendarul Junior WRC, competiţie rezervată piloţilor pînă în 28 de ani.


"Calendarul este puţin modificat faţă de anul trecut şi din cele şapte etape trebuie să nominalizăm şase, care vor fi luate în calcul în lupta pentru titlu. După ce anul acesta obiectivul nostru a fost să adunăm experienţă, acum mi-ar plăcea să ne luptăm pentru titlu", a declarat Simone Tempestini, care va concura cu un Citroen DS3 Max R3T, model cu care vor participa toţi ceilalţi piloţi înscrişi. "Sînt patru etape pe macadam, două pe asfalt şi una pe suprafaţă mixtă", a completat pilotul italian.

Înaintea primei etape din Junior WRC, Simone Tempestini şi Matteo Chiarcossi vor lua startul la Jännerrallye, prima etapă din Campionatul European de Raliuri (4 - 6 ianuarie 2015), tot cu Citroen DS3 Max R3T.

"Participarea în Raliul Monte-Carlo este visul oricărui pilot.Trebuie să fim într-o formă cît mai bună pentru că mulţi dintre rivalii noştri cunosc acest raliu şi dacă vrem să ne luptăm pentru titlu trebuie să avem un început cît mai bun", a continuat Simone Tempestini.

Participă şi la WRC 2

În afara programului din Junior WRC, echipajul italian Simone Tempestini - Matteo Chiarcossi va lua startul într-o altă competiţie, WRC 2. Cei doi vor fi prezenţi şi la etapele din Suedia, Mexic, Argentina, Italia şi Germania cu un Subaru Impreza. "Singura etapă la care nu ştiu încă dacă vom lua startul este Australia. Aşa cum anul trecut a fost unul în care am acumulat experienţă în Junior WRC, aşa 2015 va fi anul în care trebuie să acumulez experienţă şi la etapele care nu sînt înscrise în competiţia juniorilor. Am ales să mergem cu Subaru pentru că este o maşină pe care o cunosc bine şi cu care sînt sigur pot progresa foarte repede. Viitorul nostru este în Campionatul Mondial şi trebuie să fim pregătiţi pentru a ne lupta la cel mai înalt nivel", a punctat juniorul NRA.

Napoca Rally Academy, prima echipă românească înscrisă în Campionatul Mondial de Raliuri

După ce a cîştigat titlul european în ERC Production Cup, Napoca Rally Academy va fi şi prima echipă românească înscrisă în Campionatul Mondial de Raliuri. "Obiectivul NRA a fost întotdeauna să susţină piloţii tineri şi să promoveze acest sport la nivel naţional şi internaţional. După ce am fost prima echipă românească din istorie care a cîştigat un titlu european în raliuri, mai facem acum un pas pentru a ne consolida imaginea la nivel internaţional", a spus Marco Tempestini, liderul echipei Napoca Rally Academy şi, în acelaşi timp, tatăl lui Simone.

Calendar Campionatul Mondial de Raliuri 2015

1 Raliul Monte-Carlo 22 - 25 ianuarie
2 Raliul Suediei 12 - 15 februarie
3 Raliul Mexicului 5 - 8 martie
4 Raliul Argentinei 16 - 19 aprilie
5 Raliul Portugaliei 21 - 24 mai
6 Raliul Italiei 11 - 15 iunie
7 Raliul Poloniei 2 - 5 iulie
8 Raliul Finlandei 30 iulie - 2 august
9 Raliul Germaniei 20 - 23 august
10 Raliul Australiei 10 - 13 septembrie
11 Raliul Franţei 1 - 4 octombrie
12 Raliul Spaniei 22 - 25 octombrie
13 Raliul Marii Britanii 12 - 15 noiembrie

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează