STIRI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL AUSTRIEI, AZI, ORA 15:00, ÎN DIRECT PE DOLCE SPORT

Surprize, surprize! » Felipe Massa şi Valtteri Bottas vor porni din prima linie în Marele Premiu al Austriei

Foto: Reuters
Foto: Reuters

Articol de GSP - Publicat duminica, 22 iunie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 21 iunie 2014 22:14

Felipe Massa va pleca din pole-position în Austria, iar în spatele său va fi chiar coechipierul său de la Williams, Valtteri Bottas.

După ce în urmă cu două săptămîni, Daniel Ricciardo (Red Bull) a întrerupt dominaţia Mercedes, cu Rosberg şi Hamilton care cîştigaseră tot pînă atunci, ieri a fost spart şi monopolul calificărilor.

Pentru prima oară în 2014, din pole-position nu va pleca nici Rosberg, nici Hamilton. Surpriza este cu atît mai mare cu cît nici unul dintre cei doi piloţi Red Bull, Vettel sau Ricciardo, care au evoluat pe circuitul lor de casă, nu a reuşit să se impună.

Cel mai rapid a fost Felipe Massa, cronometrat cu 1:08.759s, brazilianul care n-a mai fost dorit de către cei de la Ferrari şi s-a dus la Williams. Surprizele nu se termină aici. Colegul din prima linie a grilei va fi Valtteri Bottas, coechipierul său de la echipa britanică fiind mai lent cu doar o zecime de secundă.

Ce au făcut favoriţii?
Lewis Hamilton va pleca de pe poziţia a 9-a. Nu a reuşit nici un timp în ultima sesiune a calificărilor, la un moment dat ieşind şi în decor. Rosberg a prins locul trei al grilei, iar Alonso o poziţie mai jos, dar în faţa lui Daniel Ricciardo.

Sebastian Vettel a ratat ultima sesiune a calificărilor, astfel că pentru campionul mondial urmează astăzi o cursă de recuperare, locul 12 al grilei fiind rezervat pentru german.

2008 a fost anul în care Felipe Massa a reuşit ultima oară să obţină pole-position-ul (Grand Prix-ul Braziliei)

4 ani au trecut de cînd Williams a avut ultimul pole-position, reuşit de Nico Hulkenberg în Brazilia

622706-grila-start-austria.jpg

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează