STIRI  »  INTERN  »  

Case de lux, pe ochi frumoşi. Lista miniştrilor şi consilierilor care ocupă locuinţe de protocol

Articol de GSP - Publicat miercuri, 07 septembrie 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 07 septembrie 2011 13:44

Cinci miniştri şi zeci de consilieri de care nu a auzit nimeni ocupă case protocol oferite de RAPPS. Locuinţe de zeci de metri pătraţi au fost puse la dispoziţia acestora. Criteriile pe baza cărora au fost acordate locuinţele nu sunt însă clare. Secţia politic a antenei 3 a obţinut în exclusivitate lista cu chiriaşii RAPPS.

Teodor Baconschi, ministrul de Externe, deţine două apartamente în Bucureşti, pentru care încasează şi chirie – 1.170 de euro pe lună. Ceea ce nu l-a împiedicat să ceară de la RAPPS o locuinţă într-o zonă de lux a Capitalei - pe bulevardul Kiseleff.

Democrat-liberalul Adrian Rădulescu a fost ales de curând deputat. Şi şi-a însuşit rapid metehnele colegilor. Deşi are o vilă în Mogoşoaia şi un apartament în Otopeni, Rădulescu a ţinut morţiş să locuiască în Bucureşti. Aşa că s-a ales cu un apartament în centrul Capitalei, repartizat de RAPPS.

Gabriel Răsvan Toader este director în ministerul Economiei. Are un apartament în sectorul 5, dar a primit şi o locuinţă de serviciu în Strada Polonă.

În aceeaşi situaţie este şi şefa Companiei Naţionale de Investiţii, Ana Maria Topoliceanu. Are un apartament în Bucureşti, dar a primit ŞI locuinţă de protocol.

Tot în case repartizate de RAPPS găsim şi angajaţi mărunţi ai unor instituţii. Dacian Ţolea, curierul personal al ministrului Comunicaţiilor, Valerian Vreme, Cristina Baturi, consiliera personală a ministrului muncii, Sebastian Lăzăroiu sau Elena Porcoş, asistentă de cabinet la OSIM - cu toţii locuiesc în apartamente RAPPS, pe strada Mihai Eminescu.

Daniel Brinză, fratele preşedintele PDL Diaspora, deputatul Willian Brinză. Domnia sa are o avere impresionantă şi cu toate acestea a solicitat şi primit o locuinţă de protocol de 160,05 mp. Este consilier în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Cezar Florin Burlacu e consilier în Ministerul Economiei şi fiul vicepreşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea. Pentru că este un adevărat el s-a pricopsit şi cu două consilii de administraţie de unde încasează sume frumuşele.

Ana Maria Pătru, vicepreşedinte al Autorităţii Electorale Permanente. A primit o locuinţă de protocol de 100 de mp. S-a scris în presa mondenă că este prietena de schopping a Elenei Udrea şi s-a remarcat la alegerile parlamentare din 2008 când în calitate de funcţionar public a participat la chefuri organizate de PDL.

Adrian Teodor Şuşcă este administratorul Radiocom, dar şi vicepreşedinte al Departamentului de imagine al tineretului democra-liberal din Braşov. S-a descurcat de minune dacă a primit o locuinţă de protocol de 207 metri pătraţi.

Andrei Răzvan Micu este consilierul ministrului Finanţelor Publice, Gheorghe Ialomiţianu. Pentru priceperea sa a fost răsplătit cu o locuinţă de protocol de 142 de metri pătraţi.

Luminiţa Kohalmi este consilier al ministrului Elena Udrea. Pentru serviciile aduse a fost rasplatită cu o locuinţă de protocol de 164 de metri patraţi.

Pop Ioana Liana este Membru din partea PSD al Colegiului Director în cadrul Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminarii. Are o locuinţă de protocol de 227 metri patraţi.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (1)
double07
double07  •  06 Octombrie 2011, 21:51

ce bine stau unii pe banii altora....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează