TIMP LIBER  »  DIETA&FITNESS  »  DIETA

Află ce alimente te ajută să slăbeşti toamna!

Articol de GSP - Publicat marti, 25 octombrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 25 octombrie 2011 14:23

Când vine vorba de alimentaţie sănătoasă în sezonul răcoros, cunoscătorii optează pentru mere şi dovlecei. Cu siguranţă, acestea sunt două dintre alimentele specifice toamnei care nu îţi vor adăuga calorii în plus, ba mai mult te vor ajuta în procesul de slăbit. În afara de ele, Nicci Micco, editorul revistei Eating Well Magazine, îţi mai recomandă trei legume esenţiale pentru slăbit lunile acestea.

1. Merele

Merele pot fi gustările perfecte. Slabe în calorii şi bogate în fibre (95 calorii şi 4 g fibre/fruct), merele sunt gustoase şi săţioase.

Intr-un studiu recent efectuat la Universitatea de Stat din Florida s-a demonstrat că merele sunt recomandate şi când vrei să slăbeşti. Femeile care au mâncat o cană de mere confiate (tăiate bucăţi) zilnic, timp de un an, au scăzut în greutate şi procentul de colesterol din sânge a fost redus semnificativ. Cercetătorii au pus rezultatele pe seama antioxidanţilor şi pectinei (un tip de fibră) din fructe, adaugand că merele proaspete ar fi fost mai eficiente.

2. Dovleceii

Neindoielnic, dovleceii sunt o minune pentru sănătatea ta: 100 grame de dovlecei copţi au doza dublă din necesarul zilnic de vitamina A şi o treime din cel de vitamina C. Iar pentru cei care consideră numărul de calorii prioritar atunci când îşi fac cumpărăturile, aceeaşi cantitate de dovlecei conţine 80 calorii (cartofii, prin comparaţie, conţin 180 calorii).

Un fel delicios de a servi dovlecei este ca piure, adaugat în supa de legume: îi dă consistenţă, fară să o facă grasă.

3. Broccoli

Fie că serveşti broccoli ca o garnitură, în paste sau crud cu hummus, broccoli va adăuga numai 30 calorii/100 grame meselor tale. Încorporează deci această legumă în felurile de mâncare pe bază de carbohidraţi şi vei vedea că volumul extra adăugat te va face să te simţi sătulă repede, fara sa te ingrasi.

4. Varză creaţă

Ca şi broccoli, conopida şi varza, varza creaţă este o legumă cruciferă încărcată cu izotiocianaţi, substanţe care grăbeşte şi stimulează procesul de detoxifiere al corpului tău. În plus, ca şi mărul, varza creaţă conţine vitamina A şi fibre din plin.

O porţie de salată din varză creaţă conţine în jur de 110 calorii şi 6 grame de fibre. Vezi aici reţete pentru mâncăruri din varză creaţă!

5. Varză

Având numai 17 calorii/100 grame, varza poate intra în categoria “alimente non-calorice”. În plus, varza este cunoscută ca aliment care luptă împotriva cancerului.

Cel mai simplu mod de a încorpora varza în alimentaţia ta este sub formă de salată, alături de broccoli şi morcovi, cu puţin ulei de măsline, sare şi piper. Serveşte salata alături de sandvişuri cu pui sau porc la cuptor.

foto: eatingwell.com

 

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează