TIMP LIBER  »  DIETA&FITNESS  »  FITNESS SI DANS

Antrenează-te ca un dansator de breakdance » 8 exerciţii de tonifiere

Calcaiul lui Ahile sursa: shape.com +7   FOTO
Calcaiul lui Ahile sursa: shape.com

Articol de GSP - Publicat joi, 08 septembrie 2011 00:00 / Actualizat joi, 08 septembrie 2011 13:38

Coregrafiile de breakdance sunt compuse din mişcări bruşte, sacadate, ale căror rădăcini pornesc din sălile de gimnastică şi fitness. Flotări, rostogoliri, stat în mâini – acestea sunt doar câteva din elementele unui dans pe muzică hip-hop. Foloseşte şi tu o parte din ele pentru a fii în formă, ca un dansator de breakdance!

Scăriţa/Liftul

Această flexare pe un picior îţi tonifică fesierii şi cvadricepşii (muşchii de deasupra genunchilor), fără să mai pui la socoteală impresia pe care o vei face pe ringul de dans. Lasă-ţi greutatea pe piciorul drept, cu genunchiul îndoit, în timp ce aduci stângul la piept ca în imagine. În acelaşi timp, coboară pieptul spre piciorul ridicat. Repetă de 10 ori înainte să schimbi piciorul. Sfat: nu atinge solul între exerciţii ci pune-ţi la test echilibrul!

Călcâiul lui Ahile

Începe cu picioarele uşor depărtate, paralel cu umerii. Cu genunchii flexaţi, apleacă-te în spate şi pune mână stângă jos, în dreptul piciorului stâng. Revino la poziţia iniţială fără să îţi foloseşti mâinile. Apoi, exersează cu cealaltă mână. Repetă seria rapid, dar păstrând un ritm egal. Sfat: încearcă mişcarea pe muzică adecvată.

Săritură de la sol, din stat în mâini

Acest exerciţiu este un exemplu de stretching, de forţă&viteză şi de solicitare a bicepşilor! Începe din poziţia “mesei” cu faţa în sus. Pune piciorul stâng peste genunchiul drept şi lansează-te în săritură pentru a schimba picioarele! La sfârşitul săriturii, ar trebui să ai piciorul drept peste genunchiul stâng. Sfat: ţine fundul încordat pe toată durata exerciţiului.

Flotare cu bucluc

Dansatorii de hip-hop au nevoie de forţă în trunchi şi braţe pentru a realize multele variante de stat în mâini. Această mişcare antrenează pieptul, trunchiul, umerii şi tricepşii. Din poziţia clasică de flotare, aduci braţul stâng sub piept şi ridici piciorul stâng, simultan în timp ce partea dreaptă a corpului tău rămâne la fel. Realizează 10 flotări înainte de a schimba partea. Sfat: ridică piciorul cât de mult poţi, astfel încât şoldurile să rămână la acelaşi nivel!

Loviturile măgăruşului

Umerii, abdomenul şi picioarele vor simţi intens acest exerciţiu uşor de executat. Din stat în picioare, apleacă-te şi pune mâinile pe sol. Ridică ambele picioare în spate cu avânt, ca si cum ai impinge un obstacol. Sfat: odată ce prinzi mişcarea, sari din picioare în mâini şi viceversa.

Fandare în şarpe

Din fandare, lasă-ţi greutatea pe piciorul din faţă şi mişcă piciorul din spate “înăuntru şi înafară”. Sfat: mişcă braţul din partea piciorului din spate precum un şarpe.

1, 2, 3: Aplecare, rostogolire, săritură!

Aşează-te în poziţia de “pasul piticului” – călcâiele la fund, braţele extinse în faţă (precum fata din mijloc), apoi rostogoleşte-te pe spate (dreapta) şi revino în poziţia iniţială. Leagă acest element de o săritură în înălţime (fata din stânga). Acest exerciţiu îţi solicită echilibrul, picioarele şi trunchiul. Sfat: încearcă să faci mişcarea cât mai legată şi ţine mâinile departe de sol!

Flotare în stil breakdance

Începe cu o flotare normală (fata din stânga), dar la ridicare, lasă-ţi greutatea pe o mână şi du cealaltă deasupra capului (ca fata din mijloc). Întoarce-te pe spate şi sprijină-te în mâini, cu picioarele întinse; de aici, lasă-te în jos, pentru antrenamentul muşchilor.  Repetă mişcarea învers, astfel încât să treci prin paşii 3-2-1. Sfat: Dacă ţi se pare prea grea mişcarea, încearcă să te sprijini în genunchi, pe tot parcursul exerciţiului.

Vezi în GALERIA FOTO cum trebuie realizată fiecare mişcare!

 

 

Playtech: BOMBĂ! Ianis Hagi, umilit de Radu Banciu. Mesajul HALUCINANT al jurnalistului


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează