TIMP LIBER  »  DIETA&FITNESS  »  FITNESS

Cinci exerciţii pentru tonifierea braţelor

Articol de GSP - Publicat sambata, 21 mai 2011 00:00 / Actualizat miercuri, 25 mai 2011 12:16

Mai mult ca niciodată, vara trebuie să fii în formă. Trainerul David Kirsch, preferatul celebrităţilor Heidi Klum, Karolina Kurkova sau Anne Hathaway, îţi dezvăluie secretul unor braţe tonifiate. Iată cinci exerciţii fizice pentru întărirea musculaturii braţelor.

1. Chintesenţa exerciţiilor de tonifiere a braţelor: flotările!

Mâinile cu care te sprijini pe sol trebuie să stea direct sub umeri, la nivelul pieptului. Încordează-ţi abdomenul, dar lasă-ti umerii şi gâtul relaxate. Inspiră în timp ce flexezi coatele şi laşi pieptul în jos. Când ai atins aproape podeaua, expiră şi ridică-te uşor.

Se recomandă serii a câte 10-15 flotări. Dacă îţi este mai uşor, poţi modifica puţin exerciţiul, susţinându-ţi greutatea în sprijin pe genunchi.

2. Croşee şi directe pentru braţe puternice

Executate cu gantere sau sticle cu apa în loc de mănuşi de box, croşeele şi directele trebuie alternate pentru efect optim. Timp de antrenare: 1-3 minute.

Croşeul: Ţine cotul stâng la nivelul coastelor, braţul drept îndoit. Având ambii pumni încleştaţi, îndreaptă-l pe cel drept spre oponentul tău imaginar, ca şi cum ai vrea sa îi trimiţi un croşeu, sub bărbie. Revino la poziţia iniţială, cu genunchii uşor flexaţi şi ia-o de la capăt, acum cu celălalt braţ.

Directa: Încordează abdomenul şi stai cu spatele drept. Din această poziţie, dă un pumn pe diagonală, descendent, finalizând o directă. Retrage-te cu genunchii flexaţi ca şi cum te-ai apăra de un atac similar. Repetă exerciţiul cu celălalt pumn, propulsându-te din călcâie.

3. Întinderi cu mingea medicinala

Apleacă-te puţin spre minge, ca şi cum ai vrea să o ridici, având grijă sa ţii picioarele depărtate. Apucă mingea medicinală ţinând coatele la nivelul pieptului şi genunchii flexaţi. Din această poziţie, coboară până ce stai în şezut şi apoi, desprinde-ţi picioarele de pe sol în extensie în spate. Acum ar trebui să te afli în poziţie de flotare. Repetă întregul exerciţiu de 15-20 de ori.

4. Ridicări cu ganterele

Stai drept cu picioarele apropiate şi braţele îndoite la nivelul urechilor, având în fiecare mână câte o ganteră. Din această poziţie sari cu picioarele în depărtat şi întinde mâinile deasupra capului, simultan. Repetă exerciţiul timp de 1 minut.

5. Flexarea tricepşilor cu mingea de susţinere

Începe prin a te sprijini cu podul palmelor de bancă, în timp ce cobori picioarele la un unghi de 90 grade de trunchi. Picioarele tale trebuie să atingă mingea de susţinere din faţa ta. Îndreaptă umerii spre spate, ţine spatele apropiat de bancă şi lasă-te în jos. Menţine poziţia câteva secunde şi revino. În tot acest timp, ţine abdomenul încordat. SFAT: Poţi să execuţi exerciţiul fără minge, cu picioarele direct pe sol. Durată: 3 serii a câte 10-15 repetări.

Vezi galeria foto!

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează