TIMP LIBER  »  DIETA&FITNESS  »  DIETE

Opt alimente pentru un abdomen plat

Articol de GSP - Publicat luni, 08 august 2011 00:00 / Actualizat marti, 09 august 2011 11:26

Un sfat imposibil de neglijat de cei care îşi doresc un abdomen plat: “Atunci când abdomenele se dovedesc ineficiente, îndreaptă-ţi atenţia spre alimentaţie.” Într-adevăr,  există opt alimente-cheie care menţin sub control balonarea, reglează metabolismul şi favorizează acţiunea exerciţiilor fizice asupra taliei.

Soia

Boabele de soia conţin cantităţi importante de antioxidanţi, fibre şi proteine. În plus, se pot servi diferit în fiecare zi – ca o gustare din boabe uscate de soia sau ca tofu japonez, mai moale, în smoothie-ul de dup-amiază. O altă variantă este soia lichidă: un studiu publicat în Jurnalul Colegiului American de Nutriţie a arătat că subiecţii supraponderali care au băut lapte de soia în locul unei mese normale au slăbit mai mult decât cei care au înlocuit masa cu o băutură dietetică pe bază de lapte normal. Sfat: Consumă zilnic 25 gr de proteine din soia integrală, nu componentă izolată.

Ouă

Ouăle sunt sursa ideală de proteine. Nutriţioniştii le recomandă totimpul pentru echilibrul de aminoacizi din conţinut. Cercetătorii de la Pennington Biomedical Research Center au descoperit că atunci când oamenii mănâncă ouă dimineaţa se simt mai sătui de-a lungul zilei, decât când consumă numai carbohidraţi complecşi ca cei din covrigi. Sfat: Încearcă un ou fiert pe zi, numai în cazul în care nu suferi de colesterol mărit.

Mere

Un studiu american din 2003 arăta că femeile supraponderale slăbesc mai mult dacă mănâncă 3 mere sau pere pe zi decât dacă ţin o dietă cu biscuiţi din ovăz. Merele conţin 5 grame de fibre dar au 85% apă, de unde şi senzaţia de saţietate şi nevoia de a mânca mai puţin. Mai mult, merele au în componenţă quercitină, o substanţă care luptă contra celulelor canceroase şi reduce colesterolul rău.

Iaurt

Persoanele care îşi iau calciul din iaurt şi nu din alte surse au şanse mai mari să slăbească în jurul taliei, susţine un studiu publicat recent în Jurnalul Internaţional de Obezitate. Bacteria probiotică din majoritatea iaurturilor ajută la digestie, reducând balonarea; abdomenul tău va părea mult mai plat. Sfat: Consumă zilnic până la 3 pahare de iaurt slab în grăsimi.

Fructe de pădure

Fructele de pădure sunt pline de fibre şi antioxidanţi, care te ajută să reţii mai puţine calorii decât consumi şi să te menţii în formă. Fibrele împiedică digerarea completă a mâncării iar antioxidanţii grăbesc circulaţia sângelui astfel că muşchii se contractă mai uşor, iar tu resimţi exerciţiile fizice mai mult.

Frunze verzi

Frunzele verzi conţin calciu, care ajută la întărirea musculaturii şi foarte puţine calorii, astfel că nu există pericolul îngrăşării. Un bol de spanac are doar 40 calorii în timp ce unul cu broccoli are 55 calorii şi conţin 20% din necesarul zilnic de fibre al unei persoane. Sfat: Trei porţii de spanac sau broccoli zilnic vor face minuni.

Somon

Peştele gras, precum somonul, tonul  şi macroul, este o sursă bogată de acizi graşi omega-3. Aceştia reglează procesul metabolic, prin încetinirea digestiei pentru ca tu să reţii senzaţia de saţietate mai mult timp. Sfat: Dacă nu îti place peştele, poţi opta pentru alune, altă sursă bună de omega-3.

Migdale

Migdalele conţin nu numai proteine, fibre şi vitamina E, dar şi magneziu, un mineral important pentru energie, crearea teşutului muscular. Dar cel mai important: peretele celular al migdalelor absoarbe întreaga grăsime din conţinutul lor. Sfat: Consumă în jur de 23 migdale pe zi, adică 160 calorii.

Interviu-eveniment cu Stanislas Wawrinka, omul care „a spart” BIG 4: „Am ZERO regrete pentru Wimbledon și am trăit cel mai frumos sentiment din tenis ”. Ce spune despre dispariția reverului cu o mână

Presimte o alegere-șoc la Rapid: „Sunt aproape sigur că el vine! Este înaintea lui Șumi ca variantă”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close