TIMP LIBER  »  GADGETS  »  LANSARE COOL

FOTO! Cea mai aşteptată consolă portabilă, PS Vita, acum în România!

Articol de GSP - Publicat vineri, 24 februarie 2012 00:00 / Actualizat vineri, 24 februarie 2012 16:18

PS Vita, noua consolă de la Sony şi-a făcut loc în vitrinele magazinelor IT din ţară. Cu un design similar consolelor portabile, PS Vita nu pare să aducă mari schimbări pentru gamerul pe fugă. Dar în spatele unei carcase user-friendly, se ascund ,,comorile" tehnologice menite să impresioneze utilizatorul.

Cu un procesor ARM Cortex-A9 core (4 nuclee), SGX543MP4+ GPU, VRAM de 128 MB şi memoria principală de 512 MB, PS Vita pare pregătită să cucerească lumea. Nici display-ul nu ramane mai prejos: ecranul tactil frontal OLED are 5 inch, cu o rezoluţie de 960X544 şi 16 milioane de culori. Imediat vei observa senzorii de mişcare şi cele două camere video (120 fps / 320X240 (QVGA) şi 60 fps/ 640X480 (VGA)), touchpadul integrat si două stickuri analog. Toate aceste caracteristici completează un device de 300 grame!

La capitolul conectivitate, PS Vita sta foarte bine: Bluetooth, Wi-Fi şi 3G, ultimul fiind o extraopţiune la modelul special 3G. Ce face această consolă cu adevărat specială este însă sistemul de sensibilitate six-axis – cu giroscop pe trei axe, accelerometru pe trei axe şi busolă electronică, pe trei axe. Interfaţa a fost la rândul ei revizuită şi construită pentru a semăna mai degrabă cu cea a unui smartphone - nu e de mirare că PS Vita vine cu browser instalat, music player, video player şi galerie foto unde poţi stoca fotografiile realizate cu camera. Aplicaţii ca Facebook, Foursquare, Twitter şi Skype te vor ajuta să ţii legătura cu prietenii tăi.

Alte aplicaţii cool: Near, Party (prin care vorbeşti cu prietenii tăi, vezi ce jocuri au accesat, le recomanzi unele noi sau comentezi la cele pe care le joacă ) şi Map (vezi unde eşti şi îţi construieşti un traseu în funcţie de locaţia iniţială).

Nu rata GALERIA FOTO pentru mai multe imagini cu PS Vita!

Cât despre jocuri, nu te îngrijora! Momentan 80 de titluri sunt în producţie pentru PS Vita iar şapte au fost deja lansate: Uncharted: Golden Abyss, Wipeout 2048, Little Deviants, Unit 13(începând cu 7 Martie 2012), Modnation Racers: Roadtrip, Everybody’s Golf şi Reality Fighters.


Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează