TIMP LIBER  »  GADGETS  »  GADGETS

Ultimele noutăţi de la Google: căutare după imagine, căutare după comenzi vocale şi rezultate instant

Google - Cautare dupa imagine existenta
Google - Cautare dupa imagine existenta

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 iunie 2011 00:00 / Actualizat joi, 30 iunie 2011 11:32

Google continuă să-şi îmbunătăţească căutarea. Compania a anunţat lansarea a trei proiecte noi: căutarea după imagini, după comenzi vocale şi posibilitatea de a oferi rezultate instante prin Instant Pages.

Utilizatorii Google care îşi realizează căutarea pe net în limba engleză au avut parte de surpriza zilei. Gigantul Google a anunţat pentru browserul Chrome, Search by Voice, o căutare după comandă vocală. Acest nou feature va putea fi recunoscut după microfonul aşezat în colţul drept al barei de căutare. Tot ce trebuie să faci este să dai un simplu click pe iconiţă.

În altă ordine de idei, s-ar putea să observaţi (deocamdată, doar dacă folosiţi Google.com) imaginea unei camere foto în bara de căutare când accesaţi Images. Nu, nu a fost acolo mai înainte; este vorba de a doua veste bună din ultimele zile : noua căutare pornind de la o imagine existentă. Mai precis, dacă vrei să afli de unde provine o imagine pe care deja o ai în calculator, pur şi simplu trebuie să foloseşti "drag&drop", până ajunge în bara de căutare. Acelaşi informaţii le obţii cu adresa de URL a unei imagini, numai că în acest ultim caz trebuie să o copiezi şi să o inserezi în Google Search. Imediat, Google va face tot posibilul să o recunoască şi să îţi ofere cât mai multe detalii despre ea. Disponibilă pentru Chrome şi Firefox cu extensie.

În aceeaşi zi, compania a anunţat şi Instant Pages. Noua funcţie îl va direcţiona pe utilizator instant spre pagina relevantă pentru termenul său de căutare, aleasă după probabilitatea userului de a o deschide. Astfel, utilizatorul poate economisi până la 5 secunde din timpul normal de selectare a paginii şi încărcare. Disponibilă pentru utilizatorii de Chrome, în versiune beta.

Toate schimbările vor avea loc în următoarele zile. Până atunci, fă-ţi o idée despre cum te vor ajuta noile aplicaţii în filmele din galeria video!

 

 

 


Playtech: Numele REAL al lui Toni Iuruc s-a aflat după cununia civilă cu Simona Halep. Ce scrie în buletinul lui, de fapt


Comentarii (1)
liviuiron
liviuiron  •  21 Iunie 2011, 00:53

deocamdata este o tampenie ....

Vezi toate comentariile (1)
Comentează
Close