TIMP LIBER  »  HOBBY  »  PLANURI DE WEEKEND

Ce facem în weekend » escaladă în Bucureşti, "Marea cursă de Crăciun" în cinematografe, Târgul Gaudeamus la Romexpo

Articol de GSP - Publicat vineri, 25 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 25 noiembrie 2011 11:36

SPORT

1. Vertical Step Maraton, 26-27 noiembrie, Bucureşti

Vertical Step Maraton este un concurs marathon de escaladă şi boulder, ajuns la a treia ediţie. Timp de două zile, cei interesaţi pot lua parte la un marathon de căţărare, pe trasee special amenajate în cea mai înaltă sală de escaladă din România.

Evenimentul nu se adresează doar sportivilor cu performanţe ridicate, ci este mai degrabă un festival de căţărare; traseele din calificări vor fi variate şi accesibile tuturor indifferent de nivel. Participanţii se por înscrie în una din cele patru categorii: rookie (începători) fete şi băieţi, master fete şi băieţi. Vezi mai multe detalii pe site-ul Vertical Step.

2. Snow Fest Expo, 25-27 noiembrie, Braşov

Târgul de produse, echipamente şi accesorii sportive de iarnă Snow Fest Expo are loc în acest weekend la Macromall Braşov. Evenimentul este dedicat sporturilor de iarnă, iubitorilor de zăpadă cât şi persoanelor interesate de noi experienţe pe pârtie.

La Show Fest Expo veţi găsi schiuri, snowboard-uri, patine, sanii, boburi, îmbrăcăminte şi încălţăminte de iarnă, oferte pentru lecţii de schi, cluburi sportive şi de fitness, oferte de cazare şi trasnport pentru excursii sportive montane. Programul târgului este de vineri, 25 noiembrie, până duminică, 27 noiembrie, între orele 10.00 şi 21.00. Mai multe detalii găsiţi aici.

3. Tură montană la Bâlea Lac, 26 noiembrie, Munţii Făgăraşului

Sub deviza “Un colţ de Făgăraş la început de iarnă”, se va parcurge o tură montană la Bâlea Lac şi prim împrejurimi. Traseul este de dificultate medie iar timpul de parcurgere este 6-8 ore în fiecare din cele două zile. Peste noapte se va innopta la Refugiul Salvamont Bâlea Lac.

Tura este organizată de Mihai Cosmin Papuc, care a parcurs trasee în mai toate masivele montane. Echipamentul minim necesar trebguie sa conţină sac de dormit, jachetă impermeabilă, recipient pentru apă, mâncare pentru două zile, rucsac 30-40 litri, suprapantaloni. Pentru lista completă a echipamentului şi mai multe detalii, accesaţi site-ul evenimentului.

4. Cupa Bucureşti la Billiard 2011, 5 noiembrie – 17 decembrie, Bucureşti

Cupa Bucureşti la  biliard este cel mai mare concurs de acest gen, dedicat exclusiv amatorilor şi va avea loc în şase cluburi de joc: Sereno Club, Underworld Club, Fun Land Romania, King’s Club, Mercury Club şi Split Club. Concursul va avea două etape: cea de calificare, 5 noiembrie - 10 decembrie şi marea finală, pe 17 decembrie.

Pentru înscrieri şi mai multe detalii, accesează site-ul evenimentului!

 

EVENIMENTE

1. Târgul Internaţional Gaudeamus, 23-27 noiembrie, Bucureşti

Ajuns la cea de-a 18-a ediţie, Târgul Internaţional Gaudeamus – Carte de învăţătură are loc în aceasta săptămână la Pavilionul Centrual Romexpo din Bucureşti. În fiecare zi, cei peste 400 de expozanţi prezintă cele mai noi volume, lansări de cărţi şi reduceri sustanţiale.

Printre expozanţii prezenţi la Târg figurează edituri româneşti şi străine, tipografii, instituţii de învăţământ, centre şi institute culturale, instituţii mass-media, agenţii de difuzare de carte, firme multimedia, agenţii literare, organizaţii non-guvernamentale cu profil cultural şi educaţional etc. Mai multe detalii găsiţi pe site-ul evenimentului.

2. Caravana Bookland, 1 noiembrie - 23 decembrie, Bucureşti

Caravan BookLand se întoarce în Capitală după 9 săptămâni de călătorie prin ţară.  A doua ediţie a târgului de carte propune un turneu prin opt mall-uri din oraş, punctul de plecare fiind Liberty Center. Evenimentul va dura opt săptămâni. Află mai multe detalii aici.

În această săptămână, caravana a poposit în Plaza România pentru şase zile. Programul de vizitare este între 22 şi 27 noiembrie, de la 10.00 până la 22.00.

3. Creative Workshop #2, 26 noiembrie, Bucureşti

Creative Workshop #2 este un atelier de creatie in cadrul caruia veti invata si pune in practica alaturi de noi cum sa faceti decoratiuni pentru Craciun: ghetute pentru cadouri din fetru, fulgi de zapada din hartie si alte elemente decorative si extrem de creative pentru bradul de Craciun!

Atelierul va avea loc în  Storage Room din Centrul Vechi, între 12.00 şi 16.00. Taxa de participare este de 50 de lei, însă la un grup de 4 persoane preţul scade la 39 de lei. Află aici cum să te inscrii!

4. Concert Boy George, 25 noiembrie, Cluj-Napoca

Vineri, 25 noiembrie, cunoscutul artist Boy George vine în România. El va susţine un concert în Club Midi din Cluj-Napoca. Înainte de miezul nopţii preţul intrării este 30 de lei, iar după 00.00 acesta creşte la 50 de lei.

 

FILM

a. Festivalul Internaţional de Film DaKINO 2011, 21-26 noiembrie, Bucureşti

Cea de-a 21-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film DaKINO va avea loc în perioada 21 - 26 noiembrie la Cinematografele Patria, Scala şi Noul Cinematograf al Regizorului Român (NCRR) din cadrul Muzeului Ţăranului Român. Regizorul Yacine Sersar va fi prezent la Bucureşti în acest an, în calitate de membru al Juriului de scurtmetraj. În ediţia aniversară de anul trecut, "C'est pas grave" în regia lui Sersar a fost desemnat prin votul publicului drept cel mai bun scurtmetraj din palmaresul de 19 ediţii anterioare. Vezi mai multe detalii pe site-ul oficial al Festivalului!

b. Premiere de film

În acest weekend, cinefilii din toată ţara vor putea viziona trei noi pelicule: o dramă biografică despre Freud, o animaţie 3D în care Crăciunul este în pericol şi o dramă cu scene comice filmată în Puerto Rico.

1. Metodă periculoasă (A Dangerous Method); cu: Keira Knightley, Michael Fassbender, Viggo Mortensen, Vincent Cassel

„Metodă periculoasă” este o dramă biografică ce are loc în pragul primului război mondial. Inspirat după evenimente reale, filmul este centrat pe relaţia complicată dintre Carl Jung (Michael Fassbender), un psihanalist fara exprienţă, mentorul său Sigmund Freud (Viggo Mortensen) şi Sabina Spielrein (Keira Knightley), o tânără frumoasă dar tulburată care intervine între cei doi. Filmul este nerecomandat celor cu vârsta sub 15 ani.

2. Marea cursă de Crăciun (Arthur Christmas); cu: James McAvoy, Jim Broadbent, Hugh Laurie, Bill Nighy, Imelda Staunton

Această animaţie porneşte de la întrebarea pe care şi-o pune orice copil: cum livrează Moş Crăciun toate cadourile într-o singură noapte? Răspunsul: cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie, din baza sa de operaţiuni de la Polul Nord. Însă atunci când sistemul dă greş, un copil e uitat şi nu îşi va primi cadoul, e rândul lui Arthur, fiul cel mic al lui Moş Crăciun să îndrepte situaţia. Astfel începe o cursă contra cronometru, ca ultimul cadou să ajungă la destinaţie înainte de zorii zilei de Crăciun.

3. Jurnalul unui iubitor de rom (The Rum Diary); cu: Johnny Depp, Amber Heard, Aaron Eckhart

În anii ’50, jurnalistul american Paul Kemp (Johnny Depp) acceptă un post la un ziar de mâna a doua din Puerto Rico. El se chinuie să găsească un echilibru între cultura insulei şi toţi expatriaţii care locuiesc acolo. Cade în patima alcoolului, se îndrăgosteşte de o femeie frumoasă dar logodită şi încurcă lucrurile pentru un afacerist dubios. Filmul este nerecomandat celor cu vârsta sub 15 ani.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează