TIMP LIBER  »  HOBBY  »  PLANURI DE WEEKEND

Ce facem în weekend » Turneu Năstase Ţiriac la Arenele BNR, Oktoberfest în Tineretului, concert Alexandra Stan la Arenele Romane

Tenis, dans latino, polo, concerte, oktoberfest, filme, cinema...
Tenis, dans latino, polo, concerte, oktoberfest, filme, cinema...

Articol de GSP - Publicat vineri, 23 septembrie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 23 septembrie 2011 14:14

SPORT

1. Tenis: BRD Năstase Ţiriac Trophy, 23-25 septembrie, Bucureşti

Cel mai important eveniment sportiv anual revine weekend-ul acesta cu meciuri demonstrative la Arenele BNR. Singurul eveniment ATP World Tour 250 din România invită la o competiţie pe zgură pe Andrei Pavel, Victor Hănescu, Horia Tecău şi Robert Lindstedt dar şi vedete româneşti. Printre surprizele de anul ăsta se numără “Women’s Day” şi “Stars Open 2011”, turneul dedicat vedetelor autohtone (vineri, 23 septembrie), meciul caritabil al celor mai cunoscuţi tenismeni români (sămbătă, 24 septembrie) şi aflarea câştigătorului în finalele de duminică.

Află aici mai multe despre jucătorii aşteptaţi la Arenele BNR!

2Liber la Polo@ Bucureşti, 24 septembrie, Bazinul Floreasca

Sâmbătă, du-ţi micul înotător de acasă la o partidă prietenească de polo! Federaţia Română de Polo lansează programul “Porţi deschise către sport”, cu evenimentul de debut “Liber la polo”. Copiii între 5-10 ani care au cunoştinţe minime de înot sunt aşteptaţi la Bazinul Floreasca de instructori care le vor explica regulile de bază din polo şi de ce poate fi o activitate recreativă, nu numai competitivă. Înscrierile se pot face aici!

3. Romania Latin Dance Cup, 24 septembrie, Bucureşti

Albert Torres, cel mai important promoter al mişcării salsa din lume şi Wilmark, membrul emisiunii “Dansez pentru tine”, vor prezenta concursul Romania Latin Dance Cup la Sala Floreasca. Acesta reprezintă ocazia dansatorilor şi coregrafilor români de a se face cunoscuţi pe scena internaţională. Astfel, câştigătorii vor avea şansa de a reprezenta România la World Latin Dance Cup, în decembrie, la Las Vegas. Stilurile abordate de copii şi adulţi: salsa şi bachata. Intră aici pentru a vedea desfăşurătorul evenimentului!

4. Bucharest Skydiving Boogie, 23-25 septembrie, Bucureşti

Îndrăgostiţii de de adrenalină şi înălţimi nu pot lipsi de la primul eveniment public de Skydiving din România, pe Aerodromul Clinceni. Vor fi patru zile de evenimente open air, muzică şi distracţie. Se vor executa 160 de salturi în tandem, dintr-un Dornier 28 G 92 de la 4500m înălţime! Oricine poate participa, dacă închiriază un pachet în tandem. Mai multe detalii, aici

5. Maros Bike Marathon 2011, 25 septembrie, Cluj

Nici bicicliştii nu vor sta cuminţi weekendul acesta. Lângă lacul Gilău, judeţul Cluj, proprietarii de mountainbike pot participa la maratonul toamnei pe două roţi. Sportiv de performanţă sau amator, sunteţi aşteptat duminică, 25 septembrie, la start (Motel Gilău) pentru a străbate 80 km cu 2600 m total ascensiune (Marathon) sau 50 km cu 1600 m total ascensiune (Race). Alte informaţii poţi găsi aici.

 

FESTIVALURI

1. Oktoberfest, 23-25 septembrie, Bucureşti

Dacă ai ratat începutul festivalului berii în Capitală, profită de weekend pentru a petrece câteva ore de distracţie. Festivalul continuă până duminică, 25 septembrie, in Parcul Tineretului – Intrarea de la Şincai. Sărbătoarea cu specific nemţesc se traduce prin litri de bere Weismainer, Krombacher, Monchshof, Warsteiner, Oettinger şi altele, preparate culinare ca la germani şi spectacole de percuţie, pantomimă şi stand-up comedy. Doamnele nu sunt nicidecum neglijate, ele având la dispoziţie şi standuri cu bijuterii, ţesături şi obiecte hand-made din care să aleagă.

2. Concert caritabil Alexandra Stan, 23 septembrie, Bucureşti

Alexandra Stan, proaspăt întoarsă din turneul de promovare al hitului “Mr. Saxobeat”, Antonia şi alte vedete autohtone pregătesc un megaconcert la Arenele Romane, vineri de la ora 17.00.

Evenimentul are un scop caritabil - strângerea de fonduri pentru ajutorarea copiilor bolnavi din România. Programul muzical include reprezentaţii ale cântăreţilor Deepside Deejays, Antonia,  Nick Kamarera si Mike Diamondz, Dj Sava feat Andreea D, Aeroport band, Les elephants bizarres,  Class, X-Plod, Lucky Man Project, La-La Band şi Valentin Dinu. Un bilet costă 20 lei.

3. Sărbătoarea castanelor, 23-25 septembrie, Baia Mare

Autorităţile locale din Baia Mare încep noul sezon cu dreptul – Castaniada 2011. Festivalul castanelor presupune muzică folk, simfonică şi folclor în Piaţa Milenium, concerte de muzică pop-rock în zona Bulevardului Unirii şi jocuri de artificii în fiecare seară, mai cu seamă duminică. Zona vechii pieţe va găzdui produse alimentare tradiţionale şi obiecte din ceramică.

4. Let’s Do It, Romania!, 24 septembrie, Bucureşti

Let’s Do It, Romania! sau Ziua de Curăţenie Naţională debutează anul acesta sâmbătă, la 8 dimineaţa, la punctul de înregistrare din proximitatea celor înscrişi.

Evenimentul care în 2010 a reunit 200.000 de voluntari, se bazează în 2011 pe suporteri cunoscuţi precum George Vintilă, Adrian Despot (Viţa-de-vie), Zoli (Sistem), Mihai (Hi-Q), Diana Dumitrescu, Dana Rogoz, Giulia, Bitză şi alţii. Contribui la o Românie mai curată dacă te înscrii aici!

5. Strada de C’arte 2011, 23-24 septembrie, Bucureşti

Biblioteca Centrală Universitară transformă pentru un weekend perimetrul descris de strada CA Rossetti şi străzile limitrofe, Boteanu şi Golescu, într-un mini oraş cultural. Este vorba de o nouă abordare a ideii de târg de carte ce implică un makeover radical al peisajului urbanistic. Kilometri de stradă vor fi acoperiţi cu standuri de carte, expoziţii de arhitectură, lounge-uri şî ateliere de creaţie pentru copii. Vezi aici tot programul!

 

EVENIMENTE

1. Baby Expo, 23-25 septembrie, Bucureşti

Viitori părinţi şi tinerele mămici şi tătici sunt aşteptaţi la Sala Polivalentă în acest weekend pentru a alege jucăriile favorite ale copiilor lor dar şi cele mai tari inovaţii ale momentului în acest domeniu.

De această dată, vizitatorii vor fi surprinşi de Biboz - biberonul Hi-Tech al bebeluşilor isteţi,  cel mai fiabil cărucior existent - Fusio, sistemul de călătorie, care creşte odată cu copilul, ghiozdanele Scout din Germania care protejează coloana fragilă a micuţilor elevi, Scufiţa Roşie - serviciu flexibil de babysitting şi aspiratorul nazal Baby nose-dear care asigură o respiraţie normală şi un somn odihnitor. Tot ce trebuie să ştii despre eveniment, aici.

2. V FOR VINTAGE ROCK AND ROLL, 24-25 septembrie, Bucureşti

Amatorii de haine vintage şi împătimiţii stilului rock and roll îşi pot petrece sfârşitul de săptămână colindând Sala Dalles din Bucureşti. Pentru 10 lei (intrarea şi o băutură), oricine poate achiziţiona haine şi bijuterii authentic vintage, accesorii de designer şi poate încerca cosmetice bio şi trataţii cu şi despre Rock&Roll. Singura condiţie impusă: fiecare vizitator trebuie să fie îmbrăcat în stil rock’n’roll. Program de vizitare: 12.00- 20.00.

 

FILM

1. Premiere

Abduction: cu Taylor Lautner, Lily Collins, Alfred Molina, Jason Isaacs

Nathan Harper (Taylor Lautner) a trăit întotdeauna cu impresia că părinţii săi, deşi apropiaţi de el, nu îi pot arăta afecţiunea normală pe care a văzut-o la alte familii. Acest sentiment îl însoţeşte până în ziua în care îşi vede poza pe un site pentru persoane dispărute şi realizează că oamenii cu care împarte un cămin sunt de fapt cei care l-au răpit de la adevărata sa familie. Nathan îşi propune să-şi găsească părinţii biologici, ajutat de prietena sa Karen (Lily Collins), dar se trezeşte urmărit de poliţie, agenţi federali şi alte persoane necunoscute. Singurii care îl ajută sunt agenţii FBI Sandra Burns şi Frank Burton.

Johnny English se întoarce (Johnny English reborn): cu Rowan Atkinson, Dominic West, Rosamund Pike, Gillian Anderson

După o misiune ratată în Mozambic, spionul britanic de elită Johnny English se refugiază acoperit de ruşine într-o peşteră din Tibet. Salvarea sa vine în chipul unui stareţ, care îl instruieşte în artele marţiale şi îl pregăteşte pentru a reveni în Anglia. Cu noile cunoştinţe dobândite, Johnny English va trebui să dejuce planurile malefice ale unui grup de asasini angajaţi să-l lichideze pe primul-ministru al Chinei, venit la o conferinţă internaţională în Londra.

2. Deschidere Grand Cinema Digiplex, 23 septembrie, Băneasa, Bucureşti

Cel mai mare cinematograf digitalizat din ţară îşi deschide porţile, vineri, 23 septembrie în zona comercială Băneasa. Noul spaţiu de divertisment oferă 2600 de locuri de vizionare, 13 ecrane adaptate pentru suprafete extinse de proiectie 3D, cel mai larg ecran din ţară şi cel mai complex şi avansat sistem audio multi-dimensional IOSONO (sala Grand ULTRA) şi fotolii ajustabile care asigură cel mai înalt nivel de confort existent în timpul vizionării.

Biletele se vor putea achiziţiona direct de la automatele de vânzare din Băneasa Shopping City. Vezi aici mai multe detalii.

3. Cinema în parc, 23-27 septembrie, Bucureşti

Începând cu ora 21.00, în fiecare seară în Parcul Bazilescu vor fi difuzate proiecţii gratuite pentru cinefili. Selecţia de filme cuprinde drame, comedii, documentare, film străin, filme autohtone şi peliculele momentului.

VINERI, 23 SEPTEMBRIE: Transporter 3 (SUA, 2008, 100 min, acţiune)

SÂMBĂTĂ, 24 SEPTEMBRIE: Morgen (România, 2010, 120 min, dramă)

DUMINICĂ, 25 SEPTEMBRIE: Războiul lui Charlie (SUA, 2008, 97 min, comedie)

LUNI, 26 SEPTEMBRIE: Life in a Day (SUA, 2011, 95 min, documentar)

MARŢI, 27 SEPTEMBRIE: Tilva Ros/ Muntele roşu (Serbia, 2010, 100 min, dramă)

 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează