TIMP LIBER  »  HOBBY  »  TRICKS BICICLETE

Trickuri pentru Dirt Jump: roteşte-te prin aer cu 360!

Trickuri pentru Dirt Jump: 360
Trickuri pentru Dirt Jump: 360

Articol de GSP - Publicat joi, 02 iunie 2011 00:00 / Actualizat vineri, 03 iunie 2011 12:05

360 este un trick care arată bine. Şi va capta atenţia auditoriului de fiecare dată. Oricum, este unul din trick-urile pe care trebuie să le cunoşti la Dirt Jump, fiind baza multor altor trick-uri.


Primul pas este să îţi găseşti săritura cu care te simţi stăpîn pe tine, confortabil. Nu trebuie să începi cu o o săritură mare, pe care nu o stăpînesti. Dacă vei face asta, sunt şanse foarte mari de a te lovi.

În esenţă , cînd execuţi un 360 pierzi viteză în aer, aşa că trebuie să-ţi găseşti săritura potrivită, avînd o viteză medie. Pentru a executa un 360 trebuie să îţi alegi direcţia în care urmează să te roteşti. Dacă doreşti să te roteşti în partea stîngă, trebuie să întorci capul în partea stîngă (lucru valabil şi pentru direcţia opusă). În momentul în care te desprinzi cu roata din faţă de kicker, începe să îţi roteşti capul în partea dorită, astfel se va roti şi bicicleta în aceeaşi parte.

Dacă în timpul rotaţiei nu îţi menţii rotirea capului pînă la aterizare, te vei opri din rotaţie şi probabil vei cădea. Trebuie să priveşti în spatele umărului pentru a vedea aterizarea; aşa te vei simţi în siguranţă. Atunci cînd vei vedea aterizarea trebuie să diminuezi rotaţia şi să îţi concentrezi privirea numai pe aterizare.

Dacă o să îţi menţii rotirea capului o să te suprarotesti şi mai mult ca sigur vei cădea. Executand un 360, nu prea ai timp să gîndesti, dar un lucru elementar pe care trebuie să îl ai mereu în minte este să îţi menţii bicicleta paralelă cu aterizarea. Dacă vei fi prea pe faţă sau prea pe spate există riscul să te accidentezi.

Pe scurt :

1. Alege-ţi o viteză potrivită, nici prea mică deoarece nu mai poţi continua trick-ul pînă la final, dar nici prea mare.

2. Imediat după desprinderea roţii de kicker, intoarce capul spre stînga sau spre dreapta şi trage de bicicletă în aceeaşi direcţie.

3. Priveşte în spatele umărului pentru a vedea aterizarea. Diminuează rotaţia si concetrează-te pe aterizare.

Pentru mai multe detalii consulta filmul de mai jos, in special scena de slow motion.

Citeste si Freerider.ro

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (1)
al
al  •  03 Iunie 2011, 13:48

Nu inteleg de ce nu lasati macar sunetul de ambienta din timpul filmarii sariturii... ?? asa pe mut.. devine extrem de boring clipul..

Vezi toate comentariile (1)
Comentează