TIMP LIBER  »  MUZICA&FILM  »  RECOMANDARI

VIDEO! Recomandare film: Femeia în negru

Arthur Kipps
Arthur Kipps

Articol de GSP - Publicat duminica, 25 martie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 25 martie 2012 14:10

Actorul Daniel Radcliffe arată cât a ,,crescut” şi s-a distanţat de personajul care l-a făcut celebru, Harry Potter, în horror-ul ,,Femeia în negru” ("Woman in Black"). Daniel Radcliffe reuşeşte să interpreteze realistic rolul unui avocat văduv, trimis să rezolve problemele legislative ale proprietarei unui conac bântuit, Eel Marsh House.

Arthur Kipps ( Daniel Radcliffe) părăseşte Londra pentru acest caz, urmând ca în decurs de câteva zile să se reunească cu copilul său şi bona la gară şi să se întoarcă acasă. Dar zilele trec şi afacerea aparent simplă dezvăluie tragedii de neconceput.

Copiii localnicilor încep să moară, unul câte unul, în urma unor ,,accidente” sau sinucideri, dar invariabil, după ce intră în contact cu Arthur. Părinţii lor îl imploră să plece, invocând legenda femeii în negru care aduce moarte oricui ar vedea-o şi celor din jurul său. Arthur, în schimb, îşi promite să-i salveze pe cei rămaşi descoperind motivul pentru care sufletul ei nu a găsit odihnă. Între timp, adăpostul său este un conac învăluit de întuneric, despărţit de vecini de o mlaştină, împrejurimile sunt bântuite de femeia îmbrăcată în negru iar soţia celui mai bogat om din sat pretinde că fiul ei mort vorbeşte prin ea.

Filmul depăşeşte pe alocuri graniţa dintre thriller şi horror cu apariţiile terifiante ale fantomelor, iar ritmul acţiunii te ţine în alertă până la sfârşit.

Puncte forte: cuplul Daily pentru construcţia personajelor; coloana sonoră – perfectă pentru a-ţi da o stare de nelinişte şi frică; finalul-surpriză; apariţiile copiilor

Puncte slabe: clişeele genului horror – o casă fără lumină, în care nimeni nu vrea să locuiască, localnici speriaţi şi reţinuţi, păsărea aducătoare de ghinion (corbul); apariţiile prea dese ale femeii în negru, destul de previzibile

Film nerecomandat copiilor sub 15 ani.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close