ALTELE  »  STIRI  »  

"Ponderati si ofensivi"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 05 septembrie 2007 00:00

Fundasul stinga Razvan Rat crede ca Romania va fi la Minsk o formatie echilibrata, care va sti cind sa se apere si cind sa forteze golul. Razvan Rat se intoarce pe val la echipa nationala. A facut un meci fantastic pentru sahtior in fata austriecilor de la Red Bull Salzburg, a urcat in grupele Champions League si l-a impresionat pe Mircea Lucescu la ultimele sale evolutii in Ucraina.


- Razvan, crezi ca trei puncte la Minsk pot fi decisive pentru calificarea la Euro?

- Sintem obligati sa invingem, dar un succes in Belarus nu aduce nici o concluzie in clasamentul grupei. Eu voi spune ca sintem la turneul final doar cind, matematic, va fi imposibil sa mai ratam participarea la Europene. Sa dea Dumnezeu sa traim acel moment! Pina atunci, trebuie sa luptam pentru victorie la Minsk spre a porni apoi confruntarea cu Olanda de pe pozitii optimiste.

- Vom vedea o "nationala" superofensiva in Belarus, data fiind obligativitatea victoriei?
- Va fi, probabil, o echipa ofensiva, dar, in egala masura, si ponderata. In fotbalul de azi, totul incepe de la asigurarea unei defensive tari. Cel mai important e sa nu iei gol si apoi sa fortezi poarta adversa.

- Veti avea alaturi de voi un Mutu fabulos la inceput de sezon in Italia. La el va sta cheia partidei cu bielorusii?
- Sigur, Mutu e intr-o forma excelenta si asta nu poate decit sa ne bucure pe toti, fiindca "nationala" are nevoie de valoarea lui Adi. Dar nu stiu daca neaparat cheia meciului se afla in miinile lui Mutu. Sintem o echipa, fiecare alearga si se lupta sa-si faca treaba asa cum o cere antrenorul, iar din aceasta organizare trebuie sa iasa victoria. Ca vine in prima repriza, ca vine in minutul 84 sau in minutul 92, nu mai conteaza! Esential e sa luam punctele!

"Nu va fi ca in Armenia"

- Avem multi accidentati, la fel cum am patit in 2004 in Armenia, unde, din pacate, am facut doar un 1-1, care ne-a costat pina la urma calificarea la Mondiale.
- Nu cred ca e o comparatie fericita. Situatiile nu mi se par similare. Era alt antrenor, jucatorii s-au schimbat, iar acum sint sigur ca toti cei convocati pentru a-i inlocui pe absenti o pot face cu succes. Va fi greu la Minsk in contextul asta, dar am demonstrat ca stim sa ne concentram in momentele importante.

- Va fi un pic bizar sa aveti la Minsk o galerie de numai 10-15 suporteri, cum se anunta?
- Aoleu! Asa de putini?! Poate vor fi totusi mai numerosi! Eram obisnuiti sa avem si in deplasare mai multi fani, dar trebuie sa ne descurcam si asa. Lumea va fi cu ochii pe noi la televizor si vom cauta sa-i facem fericiti si pe cei de-acasa.

Pleaca in iarna
Razvan Rat a acceptat sa mai continue pina la finalul anului cu sahtior doar dupa ce ucrainenii au obtinut calificarea in Champions League. El a fost la un pas de un transfer la Newcastle, dar a declinat in ultimul moment oferta britanicilor pentru a evolua inca un sezon cu actuala lui formatie in cea mai importanta competitie a cluburilor. In plus, patronul Ahmetov a fost cel care a avut un cuvint decisiv in pastrarea fundasului stinga, caruia i-a promis ca, la iarna, ii va da drumul, dupa ce sahtior ii va gasi si un inlocuitor pe masura.

Razvan Rat
Nascut pe 26 mai 1981
Debut in Liga I: 21.04.1999, Rapid - Ceahlaul 4-0
Meciuri/goluri in Liga I: 97-6
A jucat la: Rapid (1999-2000 si 2001-2003), FCM Bacau (2001), sahtior (2003-prezent)
Meciuri/goluri in nationala: 40-1
Palmares:
- Campion al Romaniei (1999 si 2003 cu Rapid)
- Campion al Ucrainei (2005 si 2006 cu sahtior)
- Cupa Romaniei (2002 cu Rapid)
- Cupa Ucrainei (2004 cu sahtior)
- Supercupa Romaniei (2002 cu Rapid)
- Supercupa Ucrainei (2005 cu sahtior)

8 trofee in 8 ani a cucerit Razvan Rat cu Rapid si cu sahtior Donetk, cite 4 cu fiecare formatie

35 de partide a jucat pentru echipa nationala Razvan Rat in ultimii 5 ani, el pierzind doar 10 meciuri in aceasta perioada

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează