ALTELE  »  STIRI  »  MAI E UN AN PINA LA EURO 2008

Probleme cu EURO 2008

Articol de GSP - Publicat vineri, 08 iunie 2007 00:00

Austria si Elvetia intimpina mari dificultati inaintea turneului final pe care-l vor gazdui vara viitoare. Desi preliminariile sint departe de a fi incheiate, iar dupa etapele de simbata trecuta si de miercuri nu se cunoaste inca nici o calificata, un lucru e cert. Turneul final din Elvetia si Austria e tot mai aproape. De ieri, 7 iunie, ne mai despart exact 12 luni pina la primul fluier, care se va da pe St. Jakob Park din Basel. Timp in care, sustine cotidianul german Bild, gazdele Euro 2008 au o groaza de probleme de rezolvat, de la bilete, huliganism si pina la redesteptarea interesului pentru competitie printre suporterii locali.

Bilete putine...
Din cauza capacitatii reduse a stadioanelor, la vinzare se vor scoate cu totul doar 1.050.000 de bilete. Mult prea putine, comparativ cu cerererea. In prima faza, de pilda, pentru cele 300.000 de tichete puse la bataie au existat peste 10 milioane de solicitari.

...si scumpe
Pentru un meci din grupe, cel mai ieftin bilet costa 65 de euro. "Aproape dublu fata de Mondialul 2006, unde era 35 de euro", au remarcat nemtii de la Bild. La meciul de deschidere, de la Basel, e si mai rau. Organizatorii au fixat un pret minim de 90 de euro.  

Teren de lupta?
Euro 2008, scrie Bild, ar putea deveni un "teren de lupta" pentru huligani. Din cauza numarului mic de politisti, in Elvetia, aproape fiecare meci e urmat de incidente intre suporteri. Iar in Austria, inclusiv capitanul "nationalei", Ivanschitz, a luat bataie de la fani. O posibila solutie: ajutoare din Germania si Franta.

Interes slab
Fanii elvetieni si austrieci si-au pierdut interesul pentru turneul final. Pe de-o parte din cauza biletelor scumpe, pe de alta din cauza evolutiilor slabe ale favoritilor. Austria e ciuca batailor in Europa, in timp ce la elvetieni, nici ei departe de aceasta eticheta, mai nou e scandal intre selectionerul Kuhn si capitanul Vogel.

50 la suta dintre suporterii elvetieni si austrieci mai sint interesati de turneul final din 2008

135 de milioane de euro e bugetul alocat organizarii turneului final din Elvetia si Austria

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează