ALTELE  »  STIRI  »  4 LUNI, 4 SAPTAMINI SI DOUA ZILE MAI SINT PINA LA EURO 2008

Rascrucea CM 2010

Articol de GSP - Publicat marti, 08 ianuarie 2008 00:00

Lupescu i-a stabilit urmatorul obiectiv lui Piturca, calificarea la Mondialul sud-african, desi Mircea Sandu ar fi fost de acord cu sacrificarea acestuia pentru Euro 2012

Viitorul lui Victor Piturca la cirma echipei nationala face inca obiectul negocierilor dintre FRF si selectioner. Antrenorul care a calificat Romania la Euro 2008 ar vrea sa-si prelungeasca inca 4 ani angajamentul, obiectivul principal fiind prezenta la turneul final al CE 2012. El a lasat sa se inteleaga ca vizeaza reconstructia "nationalei", chiar si cu pretul unei eventuale ratari a urmatorului Mondial, o platforma impartasita si de Mircea Sandu. Aripa tinara din conducerea Federatiei nu pare sa impartaseasca aceasta viziune si nu priveste deocamdata dincolo de 2010.

Ionut Lupescu, directorul general al FRF, este mai pragmatic: "Nu cred ca presedintele Mircea Sandu a spus ca ar inchide ochii la o ne calificare in 2010, cum a aparut in presa. Piti are contract pina in 2010, si voi discuta cu el marirea salariului. Dar primul obiectivul este clar, calificarea la Mondialul din Africa de Sud, indiferent cum, direct sau la baraj. Dupa aceea mai vedem ce va fi!". Presedintele Mircea Sandu a schimbat tonul: “Lupescu si Piti raspund de «nationala». Ei stabilesc conditiile contractului. Cind am dat acea declaratie ma refeream la intentiile lui Piti. Pina la urma, e normal ca o astfel de campanie sa aiba si un obiectiv”.

Schimbare de optica
Victor Piturca este la curent cu intentia lui Lupescu si si-a reconsiderat planurile in privinta reconstructiei "nationale". Nu mai pare atit de ferm, ca dupa calificarea la Euro 2008. La citeva luni, el si-a schimbat radical discursul: "Obiectivul meu nu este doar calificarea la CM din 2010, ci si la Euro 2012". Totusi, el a marturisit apropiatilor ca "cine stie ce-o mai fi dupa 2010", lasind sa se inteleaga ca prelungirea contractului pina in 2012 depinde de campania pentru Mondialul sud-african.

“Am putea inchide ochii la o necalificare la CM 2010, pentru un obiectiv de perspectiva. Daca Piturca se angajeaza sa faca o echipa competitiva pentru Euro 2012”
MIRCEA SANDU, presedinte FRF, noiembrie 2007


"Ando e peste Piti"
Presedintele lui CFR Cluj, Iuliu Muresan, e de parere ca Ioan Andone este cel mai bun antrenor din Romania, chiar daca Victor Piturca a obtinut calificarea la CE din 2008: "Ando este mai valoros decit Piturca. Este cel mai bun din tara! Chiar daca am spus despre Piturca ca este cel mai valoros, am zis-o pentru ca a calificat «nationala» la Europene". Muresan a adaugat ca "pentru prima data de cind sint in fotbal, nu am o solutie de rezerva pentru postul de antrenor la echipa. Dar nici nu am nevoie".

Prioritatea Israel
Victor Piturca si staff-ul sau tehnic au stabilit prioritatile inceputului de an. Primul obiectiv este studierea reprezentativei Israelului, pe care "tricolorii" o vor intilni pe 6 februarie, la Tel Aviv, in primul meci de pregatire in vederea participarii la Euro. Reunirea lotului va avea loc pe 3 februarie, iar plecarea spre Tara Sfinta este programata a doua zi. Selectionerul a urmarit la televizor evolutiile "stranierilor" Chivu, Marica, Ogararu si Sergiu Radu de la turneul de la Dubai si este atent si la revirimentul lui Marius Niculae la Invernes.

Monitorizarea fostilor indisponibili
Staff-ul tehnic al “nationalei” centralizeaza in aceste zile programele de cantonament si de jocuri amicale pe care le vor sustine in aceasta luna echipele care au jucatori susceptibili de a fi convocati. Secunzii stefan Iovan, Dan Apolzan si Gabriel Boldici vor merge cu echipele in stagiile de pregatire pentru a monitoriza toti fotbalistii din tara aflati in atentia selectionerului. De o atentie speciala vor beneficia jucatorii reveniti dupa perioade lungi de indisponibilitate, precum Mirel Radoi, Ghionea, Plesan si Zicu.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close