ALTELE  »  STIRI  »  NATIONALA

Sta un an

Articol de GSP - Publicat luni, 27 august 2007 00:00

Doctorii din Germania i-au pus in vedere lui Cocis ca risca s-o termine cu fotbalul la 25 de ani daca nu face o recuperare riguroasa. Calvarul lui Cocis e unul fara sfirsit! Lovit la mijlocul lunii mai intr-un meci de campionat cu Spartak Moscova, internationalul in virsta de 25 de ani continua sa stea pe tusa. El are o leziune la membrana dintre tibie si peroneu, un cartilagiu extrem de sensibil, caruia, in doua rinduri, n-au reusit sa-i dea de cap medicii din Germania, unde jucatorul a mers pentru citeva interventii detaliate, la o clinica de la Stuttgart. Necazul i s-ar trage, in primul rind, de la faptul ca imediat dupa accidentare, n-a luat o pauza totala de trei saptamini, ci, strins cu usa si de club, a incercat sa forteze lucrurile mai devreme. Nici sedintele de fizioterapie n-au adus imbunatatirile asteptate, astfel incit perioada de inactivitate a mijlocasului se tot prelungeste. Medicii sustin ca situatia medicala pe care o are in clipa de fata il forteaza pe Cocis la o pauza de un an de zile, iar cei mai pesimisti specialisti estimeaza ca ar putea fi vorba si de un final de cariera fortat, daca jucatorul nu va urma un program extrem de riguros de recuperare!

In Rusia, fotbalistul lui Lokomotiv Moscova abia a inceput alergarile usoare, dar durerile tot nu-l lasa. Exista posibilitatea sa ajunga chiar la operatie sofisticata, dar o hotarire se va putea lua numai dupa ce vor sosi din Germania noile rezultate ale investigatiilor cu rezonanta magnetica la care a fost supus Cocis. 


"Nu stiu cind voi reveni!"
Cocis este demoralizat fiindca medicii nu-i spun clar cind poate juca iarasi fotbal
- Cum te simti, Razvan?
- Mai bine. Am inceput de citeva zile sa intensific alergarile si sa lucrez pentru elasticitatea articulatiilor gleznei. 

- Ce ti-au spus medicii dupa ultimul control din Germania?
- Ca pe linga sindesmoza mai am ceva complicatii si la cartilaj, motiv pentru care nu mi-au putut prezice cind as reveni pe gazon. Mi-au recomandat sa am rabdare, sa nu lucrez pe durere fiindca exista pericolul sa revin la problemele de la inceput si ar fi grav.

- Te-a afectat graba cu care ai inceput sa te pregatesti dupa accidentare?
- Din pacate, la inceput doctorii de la club au crezut ca e vorba de o simpla entorsa, de aceea n-am stat cit ar fi trebuit.

- Tu cind crezi vei reveni pe gazon?
- Nu pot sa stiu, n-am cum sa stiu. Stau deja de trei luni si ceva si nu-mi dau seama cit mai dureaza calvarul asta. Depinde de cum va decurge tratamentul de recuperare, care consta in exercitii pentru musculatura, de mobilitate si fizioterapie.


"Razvan are o probelma mai complicata la glezna, dar speram sa-l avem la lot pentru meciul cu Olanda. <<Nationala>> are nevoie de el la mijlocul terenului"

stefan Iovan, secund echipa nationala


5 este numarul lunilor care au trecut de la ultima prezenta a lui Cocis la "nationala", de la partida Romania-Luxemburg, 3-0

"Catastrofal"
Gabi Tamas nu s-a adaptat inca la Auxerre. Titularizat simbata, "tricolorul" a jucat slab si a fost schimbat la pauza, echipa sa pierzind cu 4-1 la Nancy. Presa franceza l-a criticat dur. "A fost catastrofal. Are partea lui de vina la ambele goluri din prima repriza", a comentat agentia "Football 365", care i-a dat 2 (note de la 1 la 10). Iar in "L'Equipe" a primit 4! Tamas are doar 150 de minute adunate in 5 etape si doua "galbene", ultimul luat simbata. si o veste buna pentru "tricolori": Florentin Petre a fost din nou titular la TSKA Sofia (2-0 la Varna), marcind din penalty. (Theodor Jumatate)

Septembrie de foc
Echipa nationala a Romaniei se va reuni luni, 3 septembrie, la Mogosoaia in vederea partidelor cu Belarus, 8 septembrie, din preliminariile Euro 2008, si Germania, 12 septembrie, amical. Stranierii convocati pentru cele doua partide sint: Contra, Rat, Tamas, Chivu, Fl. Petre, Codrea, Alin Stoica, Rosu, Mutu, Marica, D. Niculae si Sergiu Radu. De asemenea, pe 8 septembrie, contracandidatele Romaniei pentru calificarea la CE, Olanda si Bulgaria, se vor intilni in meci direct la Amsterdam.

"Sint dezamagit!"

Dupa trei etape disputate in Bundesliga, atacantul lui Stuttgart, Ciprian Marica, nu a marcat. "Sint fericit ca am cistigat, dar in acelasi timp sint putin dezamagit pentru ca nu am reusit sa marchez", a spus Marica, care a avut o ocazie imensa de a sparge gheata in Germania, dar mingea trimisa de el spre poarta goala a fost scoasa de pe linia portii de Filipescu. Totusi, evolutia sa a fost una apreciata datorita faptului ca romanul a fost extrem de activ pe toata durata partidei.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează