ALTELE  »  STIRI  »  NATIONALA

Trag de Piturca!

Articol de GSP - Publicat vineri, 19 octombrie 2007 00:00

Entuziasmati dupa calificarea la Euro 2008, federalii vor sa-i prelungeasca contractul selectionerului, care expira vara viitoare. Piturca e omul momentului. Revansa lui este totala. Indepartat in forta dupa ce calificase Romania la Euro 2000, el a reusit sa repete, cu o alta generatie, aceeasi performanta. Dupa 8 ani. Cu doua meciuri ramase de disputat in grupa, "nationala" se gindeste la viitor. Urmatorul tel al federalilor e clar: pastrarea lui Piturca si dupa CE de anul viitor. Selectionerul nu duce lipsa de oferte, de aceea si graba de a-i prelungi acestuia angajamentul. "Piturca e nationalist si va duce treaba la bun sfirsit! Nu se stie insa ce se poate intimpla daca vin unii si ii dau citeva milioane de euro. A avut oferte importante, dar e incapatinat si a ramas! Nu va pleca!", a spus Dumitru Dragomir.

N-a zimbit

Desi calificat, Piturca a afisat la sosire aceeasi mina a omului preocupat de orice amanunt. Tacut si fara vreun zimbet pe chip, cu mers apasat si miinile la spate, acesta a trecut printre ziaristii care il intrebau despre viitorul sau alaturi de " tricolori". Doar cind s-a imbratisat cu Emil Sandoi sau cu Florin Prunea, a zimbit, parca eliberat de o povara. Apoi s-a urcat direct in masina care il astepta la aeroport.

"Piti e serios!"
Presedintele FRF, Mircea Sandu, a declarat ca are incredere ca Piturca va ramine alaturi de "tricolori". "Piti e om serios! Daca promite ceva se tine de cuvint! Terminati-va cu milioanele astea, cu ofertele! Ce, se arunca milioanele pe geam? Intrebati-l pe Piturca ce vrea, dar eu va spun ca nu-l pierdem!", a dat asigurari Nasu'. Directorul general al FRF, Ionut Lupescu, a fost cel mai categoric: "Nu stiu nimic de vreo oferta pentru selectioner. Oricum, vom face tot ce posibilul sa-i prelungim contractul. Din iarna, ne vom aseza la masa tratativelor. Sper ca vom ajunge la un acord", a punctat Lupescu.

Doar rude

In lipsa suporterilor, delagatia echipei nationale a fost asteptata doar de cei apropiati. Directorul de relatii internationale, Florin Prunea, si selectionerul de tineret Emil Sandoi au dorit sa fie alaturi de "tricolori". Zimbete si imbratisari pentru reusita de exceptie a "tricolorilor". Mircea Sandu a fost intimpinat de sotie, Liza, dar si de fiul sau. si secundul stefan Iovan a avut suporteri de lux, sotia si fiica sa dorind sa-i fie alaturi.

"Multumim, Albania!"
Presedintele Mircea Sandu a vorbit si despre ajutorul dat de reprezentativa Albaniei. "Ne-au ajutat de doua ori. Am avut oameni acolo. Halagian si Stoichita au fost sa spioneze cele doua reprezentative si ne-au tinut la curent cu rezultatul. E bine ca acesta a fost favorabil pentru noi!", a spus presedintele FRF.

"Inainte suporterii erau trimisi la aeroport sa astepte echipa. stiti voi mai bine de catre cine! Au trecut acele timpuri!"
Mircea Sandu

"E pacat ca nu a venit nici un suporter. Trebuie sa invatam sa ne bucuram. Am aminat petrecerea dupa meciul cu Albania!"

Ionut Lupescu

"Bulgarilor le-a cazut in glezne mamaliga! Am vorbit cu Mihailov si la ei sint probleme. mergem la Sofia sa cistigam, pentru ca vrem sa incheiem campania fara infringere!"

"Vrem sa cistigam in Bulgaria. Ei au fost cam obraznici, dar acest lucru nu a facut decit sa ne motiveze! Avem orgolii si ne dorim sa-i batem! Cine ride la urma, ride mai bine!"
Dorin Goian

Are multe oferte
Surse federale sustin ca in acest moment Victor Piturca are cel putin 4 oferte, doua din partea unor reprezentative europene si doua de la cluburi care joaca in Liga Campionilor. Trimisii acestora ar fi fost prezenti chiar in Luxemburg, pentru a tatona inceperea negocierilor. Oferta "nationalei" Elvetiei ar fi cea mai mica, de 1,5 milioane de euro pe an.

Felicitat de Basescu
Miercuri seara, dupa victoria in Luxemburg, telefonul selectionerului Piturca a sunat continuu. A primit sute de mesaje de felicitare. Piti nu a raspuns insa decit la numerele de telefon pe care le cunostea! Cineva a insistat insa, dar antrenorul Romaniei a inchis de fiecare data. A fost nevoie de interventia directorului FRF, Ionut Lupescu. "Raspunde, Piti, ca e presedintele!", i-a transmis federalul. Piturca a raspuns in cele din urma si a primit felicitarile de la Traian Basescu.

"Ma bucur ca sintem calificati matematic, datorita remizei Bulgariei in Albania. E o performanta ca sintem deja la Euro, cu doua etape inainte de sfirsitul preliminariilor. Vreau sa terminam grupa pe locul 1, neinvinsi. Mergem la Sofia cu cea mai buna echipa! De acum ne pregatim de turneul final"


Petrecerea cu fanii aminata dupa Albania

Surprinzator, desi miercuri seara a obtinut inclusiv matematic calificarea la un turneu final, o premiera in ultimii 8 ani, "nationala" nu a fost asteptata la aeroport de suporteri. La aparitia "tricolorilor" s-au auzit doar citeva aplauze razlete si incurajari din partea oamenilor aflati in aeroport. "Probabil ca bucuria ar fi fost mai mare daca obtineam calificarea abia in ultimul meci", a incercat o explicatie Dorin Goian. Asa cum au anuntat Bogdan Lobont si Gabi Tamas, jucatorii pregatesc insa adevarata sarbatorire a calificarii la Euro impreuna cu suporterii, in Piata Universitatii, chiar dupa ultimul joc din grupa, cu Albania, din 21 noiembrie. (George stucan)

MEDIA
Audienta de  1,3 milioane
Victoria care a trimis si matematic Romania la Euro 2008 a inregistrat un rating de 13,5%. Astfel, partida Luxemburg - Romania, televizata de TVR 1, a fost urmarita de aproximativ 1,3 milioane de telespectatori din mediul urban, unu din trei televizoare fiind deschise pe postul public in timpul meciului. Albania - Bulgaria, partida al carei rezultat a ajutat "nationala" noastra, a facut 3,9 puncte de rating, meciul transmis de TVR 2 fiind urmarit de aproximativ 400.000 de telespectatori. (Cristi Scutariu)

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează