ALTELE  »  STIRI  »  ADVERSARI EURO 2008 / OLANDA

Van Basten ne-a ironizat!

Articol de GSP - Publicat sambata, 06 octombrie 2007 00:00

Van Basten a spus ieri: "Romanii au vrut sa jucam la Constanta pentru ca ei n-au pierdut acolo. Dar vom incerca sa-i batem noi"

Ieri, Van Basten a anuntat lotul, dar a vorbit mai ales de Romania. A inceput pe o nota malitioasa. "Am aflat ca romanii au ales Constanta pentru ca ei n-au pierdut acolo. Vom incerca sa-i batem noi", a spus selectionerul batav, care ar vrea sa ne invinga si in stil de mare echipa: "Mi-ar placea sa cistigam dupa un joc spectaculos, dar azi nu conteaza decit cele trei puncte in fotbal. Scorul? Nu ma intereseaza, victorie sa fie!". Intrebat daca n-ar fi bun si un egal, a dat inapoi: "N-ar fi o tragedie". Esecul nu-l ia in calcul.

Van Basten sustine ca stie totul despre "tricolori". "Sint tari, ii cunosc bine si nu cred ca vor fi surprize. Diferite vor fi doar circumstantele", referindu-se din nou la orasul in care se va disputa meciul: "La Constanta va fi ca la Tirana, vor sa ne supuna unei mari presiuni. Nu-i nici o problema. Nu-mi fac griji. Jucam oriunde, in orice conditii. Gata sa le luam toate punctele".

Desfiintat de presa dupa meciurile cu Bulgaria si Albania, Van Basten a replicat: "Amuzant. Sint criticat, dar in curind vom fi primii in grupa" / Foto: AFP


si Van der Sar
Desi Alex Ferguson a declarat ca Van der Sar are fractura la degetul mare de la piciorul sting si va lipsi minimum doua saptamini, selectionerul olandez l-a chemat. "Accidentarea nu e atit de grava. Am discutat cu Edwin si mi-a zis ca ar putea juca. Sa asteptam, daca va trece testul medical de luni si isi va relua pregatirea marti, va fi si in Romania. Sint optimist".
Seedorf titular?
Dupa ce Clarence Seedorf amenintase ca nu mai vine la "nationala" daca nu va fi folosit mai mult, Van Basten a declarat ieri: "Cind i se da o sansa, trebuie sa se agate de ea. Se pare ca va avea aceasta ocazie repede, pentru ca Sneijder e suspendat".

Robben inapoi
Trei reveniri printre "lalele". Robben nu mai jucase din 28 martie la "nationala", din cauza unei accidentari la genunchi. S-a intors, la fel ca si Huntelaar. Insa golgeterul lui Ajax a fost pastrat la portocalii, dupa o pauza de trei luni, doar pentru ca s-a accidentat Vennegoor. Al treilea come-back este Maduro, care nu a mai evoluat pentru Olanda de la CM 2006. Totusi, acesta e lovit, ca si Emanuelson. Ambii sint incerti.

3 suspendati, 3 neconvocati
Van Persie, Sneijder si Melchiot, fara drept de joc cu "tricolorii", au fost retinuti totusi in grupul de 24 pentru urmatoarea partida, cu Slovenia pe 17 octombrie. Din lotul largit, selectionerul Van Basten a renuntat insa la Waterman, De Cler si Vennegoor. Ultimul a suferit o ruptura musculara si nu avea nici o sansa sa se refaca in timp.

24 pentru Constanta
Van der Sar, Stekelenburg, Timmer - portari
Boulahrouz, Bouma, Emanuelson, Heitinga, Jaliens, Mathijsen, Melchiot, Ooijer - fundasi
Van Bronckhorst, De Jong, Van der Vaart, Maduro, Seedorf, Sneijder, De Zeeuw - mijlocasi
Babel, Kuyt, Huntelaar, Van Nistelrooy, Robben, Van Persie - atacanti

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează
Close