SPORTURI  »  FORMULA 1  »  MARELE PREMIU AL ITALIEI

Colțul lui Lewis » Supărat pentru startul ratat, Hamilton a fost morocănos la ceremonia de premiere: mai are doar două puncte avans față de Rosberg

Supărarea lui Lewis Hamilton versus exuberanţa lui Nico Rosberg // FOTO Reuters
Supărarea lui Lewis Hamilton versus exuberanţa lui Nico Rosberg // FOTO Reuters

Articol de - Publicat luni, 05 septembrie 2016 00:00

Supărat pentru startul ratat, Lewis Hamilton nu a dorit după cursă să schimbe impresii cu Rosberg și Vettel, ceilalți piloți care au ocupat podiumul la Monza. Diferența dintre el și Rosberg a ajuns la doar două puncte.

Vă aduceți aminte de copilărie, mai ales de perioada grădiniței când, după o poznă mai mică sau mai mare, educatoarea te pedepsea trimițându-te pentru o scurtă perioadă în colțul camerei, cu spatele la toată lumea?

Cam așa s-a întâmplat și ieri, la finalul cursei de la Monza, în camera unde cei trei piloți care au terminat pe podium în Grand Prix-ul Italiei așteptau festivitatea de premiere.

Rosberg era extrem de fericit, o stare normală după ce tocmai obținuse victoria, iar Vettel revenea printre primii trei după o secetă de 5 curse, ultimul său podium petrecându-se la Baku.

N-a vorbit cu nimeni

Într-un colț, Lewis Hamilton se pedepsea singur. Dacă Rosberg și Vettel se conversau în limba germană, britanicul se autoizolase. Plecase din pole-position, iar acest loc îi acorda prima șansă pentru victorie. Și mai era ceva.

Avea deja două succese consecutive la Monza, iar cu încă unul l-ar fi putut egala pe legendarul Juan Manuel Fangio, pilot din anii ’50. Numai că Hamilton a plecat greoi la start, ceilalți i-au făcut cu mâna, iar britanicul, din postura de mare favorit,  ajunsese până pe poziția a 6-a.

Astfel, Nico Rosberg a devenit lider, loc pe care nu l-a mai cedat până la sfârșit, în timp ce Sebastian Vettel şi Kimi Raikkonen s-au aliniat în spatele său. Cei doi piloți ai scuderiei italiene au încercat ceva, mai mult intenții de atacuri, însă germanul lui Mercedes are un monopost mult mai bun.

O singură oprire

Și ar mai ceva. Echipa germană a plecat în cursă cu pneuri soft uzate, fapt ce i-a permis să opteze pentru o strategie cu o singură oprire la boxe. Vettel și Raikkonen ar fi trebuit să-și ia un avans de peste 25 de secunde pentru o a doua oprire la boxe fără să fie depășiți de către Hamilton, fapt aproape imposibil în acest sezon, având în vedere diferența dintre monoposturile celor două echipe.

7victorii a adunat Nico Rosberg în acest sezon (Australia, Bahrain, China, Rusia, Azerbaidjan, Belgia și Italia), în timp ce Hamilton are 6 succese

7puncte i-a cedat ieri Hamilton lui Rosberg în clasamentul piloților pentru titlul mondial, startul slab de la grilă al britanicului fiind decisiv

 clasament mpitalia

clasament general mpitalia

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează