SPORTURI  »  AUTO  »  MARELE PREMIU AL AUSTRALIEI

Cursa nebuna

Articol de GSP - Publicat duminica, 16 martie 2008 00:00

Doar sapte piloti au reusit sa treaca linia de sosire in Marele premiu al Australiei. Plecat din pole-position, britanicul de la McLaren, Lewis Hamilton si-a simtit amenintata pozitia de lider doar dupa intrarile la boxe. Podiumul cursei de la Antipozi a fost completat de Nick Heidfel (BMW Sauber - Germania) si Nico Rosberg (Williams - Germania).

Debutantul Sebastien Boudais a abandonat cu numai trei tururi inaintea finalului, atunci cand ocupa pozitia a patra. Bourdais a fost insa punctat de oficiali. De pe urma abandonului sau a profitat dublul campion mondial Fernando Alonso (Renault), reusind sa aduca echipei sale 5 puncte nesperate. Plecat al treilea, Heikki Kovalainen, colegul lui Hamilton la McLaren, a incheiat cursa pe locul 5, desi s-a aflat de cateva ori la conducere.

Rubbens Barrichello a reusit sa obtina pozitia a sasea, el a fost descalifiact insa pentru ca a iesit de la stand-uri desi ii era interzis, semaforul aratand culoarea rosie Pe langa Rosberg, Williams a punctat si prin Nakajima, un alt debutant, dar care a reusit sa ramana in cursa si astfel sa ajute achipa sa.

Campiona en-titre, Ferrari nu a reusit decat un punct, prin Kimi Raikkonen. Plecat de pe pozitia a 15-a, finlandezul s-a aflat in majoritatea timpului in zona punctelor, dar o problema la motor l-a fortat sa abandoneze , cu patru tururi inainte de final, atunci cand ocupa pozitia a 8-a. El a fost insa punctat de oficialii cursei, ca si Bourdais. Colegul sau, Felippe Massa, desi mult mai bine plasat la start, pozitia a patra, nu a reusit nici el sa termine, abandonand in turul 31.

Plasat al doilea pe lista de start, Robert Kubica nu arezistat nici el in cursa si a declarat forfait in turul 50.

Cel mai rapid tur de pista a fostinregistrat de Heikki Kovaleinen.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (7)
 •  16 Martie 2008, 13:41

Uitati-va la cursa, si dupa, postati.

 •  16 Martie 2008, 12:18

atatia specialisti aici...voi nu cred k ati vazut cursa fratilor...ce confirmari..ce propulsari..?vai de voi...au terminat cursa aia care nu au avut accident si la care nu a murit motoru...si ar trebui sa avem pretentia de la ekipe sa reuseasca sa puna la punct un motor care sa reziste 1h jumate...daca la bmw nu a murit motoru nu inseamna k ei confirma...dar stim cu totii k romanii sunt specialisti la orice de aia o ducem atat de prost..

 •  16 Martie 2008, 11:42

A avut dreaptate autorul aici: au terminat doar 7 (inclusiv Barrichelo), ca Bourdais a abandonat si el era pe 8, iar Kimi pe 9.

Vezi toate comentariile (7)
Comentează