FORMULA 1    •   FORMULA 1

Luminița Paul despre un moment crucial pentru Robert Kubica: Cât de aproape?

Robert Kubica în Budapesta, foto: Gulliver/gettyimages

Robert Kubica în Budapesta, foto: Gulliver/gettyimages

Luni, 28 August 2017

Își dorește foarte mult să revină în Formula 1, iar în ultimele trei luni a primit șansa de a testa pentru Renault. Un pas înainte, dar este acesta decisiv?Pare că dubiile persistă și e cumva normal să fie așa. Robert Kubica se afla într-un moment bun al carierei în 2011 când un teribil accident suferit în timpul unui raliu i-a pus viața în pericol și l-a așezat la o distanță ca de la Pământ la Lună față de un monopost.

Mâna dreaptă a fost cel mai tare afectată, polonezul având nevoie de răbdare imensă și nesfârșite ore de recuperare. Anul acesta însă, a avut ocazia de a urca din nou într-un bolid de F1.

A făcut-o cu rezultate promițătoare, a parcurs 142 de tururi – echivalentul a două Grand Prix-uri – pe 2 august la Hungaroring. A scos al patrulea timp, unul aflat la 0,157 secunde de cel cu care s-a calificat Jolyon Palmer pentru cursa propriu-zisă.

Și atunci, e pregătit Kubica să revină? Are 32 de ani, dar ultimii 6 i-a petrecut departe de circuite. "Avem un răspuns clar la întrebarea dacă poate concura din nou? Nu", a spus boss-ul Renault, Cyril Abiteboul pentru BBC. "Avem indicii și confirmări că este un profesionist fantastic, talentat și cu o foame imensă de a reveni. Dar mai e treabă de făcut", a conchis acesta.

Pentru Kubica, să mai aștepte nu e o problemă. Tot ce-i trebuie acum e o încurajare mai plină.

Comentarii (0 ) Adaugă comentariu

Comentează

Conectează-te cu facebook la contul tău sau înregistrează-te pentru a adăuga comentarii


1500 de caractere ramase