SPORTURI  »  MOTO GP  »  MOTOGP / MARELE PREMIU AL ARAGONULUI

VIDEO + FOTO Acuze și amenințări la MotoGP » Jorge Lorenzo: "Marquez mi-a distrus piciorul și m-a scos din joc pentru etapa următoare! Aștept să-mi ceară scuze, altfel mă simt obligat să reacționez și eu"

foto: Reuters +13   FOTO
foto: Reuters

Articol de - Publicat luni, 24 septembrie 2018 14:22

Nicio săptămână fără tensiuni în MotoGP! Jorge Lorenzo (Ducati) îl acuză pe Marc Marquez (Honda Repsol) pentru căzătura suferită pe circuitul MotorLand, din Aragon, în care și-a dislocat degetul mare de la picior și a suferit o fractură a celui de-al doilea metatarsian de la piciorul drept.

dny6baowsaaznmc
foto: motogp.com

Marquez a câștigat Marele Premiu al Aragonului, din etapa a 14-a de MotoGP, dar manevrele sale sunt puse sub semnul întrebării de viitorul său coleg, Lorenzo. Cel supranumit "Rechinul" a ieșit rapid din luptă, zburând de pe motocicletă în virajul 1, la câteva secunde după startul cursei în care fusese pole-man. El îl acuză pe campionul mondial en-titre pentru dezastru.

Ce s-a întâmplat

Lorenzo a pornit în cursă de pe prima poziție a grilei și când se pregătea să intre în virajul 1 pe exterior, viraj de stânga, Marquez l-a depășit pe interior și a preluat conducerea. Cel supranumit "Furnica" a virat mai larg decât se aștepta Lorenzo, iar acesta n-a mai putut stăpâni motocicleta, zburând, efectiv, de pe circuit.

Lorenzo și-a dislocat degetul mare de la picior, a mai suferit o fractură la al doilea metatarsian de la piciorul drept și e incert pentru cursa din Thailanda.

Ce spune Lorenzo

Jorge era furios după cursă. Văzuse mai multe reluări și era convins că Marc e de vină pentru problemele avute.

"Din exterior, pare că am intrat prea rapid și prea larg în viraj, că am înclinat prea mult motocicleta și d-asta am căzut. Dar eu pot să vă spun că am intrat normal în viraj, pe trasa firească, așa cum am făcut-o în ultimii 7 ani, dar l-am văzut pe Marc că vine pe interior, foarte agresiv, și că nu prindea virajul, se vede și cum a ajuns, pe partea vopsită verde, din exterior. Când m-a văzut, n-a vrut să mă lase să iau virajul și nu am avut altă opțiune. Luaserăm amândoi larg virajul și ceilalți piloți veneau după noi, așa că a trebuit să accelerez și am căzut.

Sunt furios. Nici măcar nu m-am gândit să merg la directorul de cursă pentru că știu deja ce îmi va spune. Ceea ce mă înfurie cel mai mult e că din afară nu se vede ce s-a întâmplat cu adevărat. Știm doar eu și Marc. Nimeni nu pune sub semnul întrebării depășirea făcută de Marquez, toți spun că e vina mea și nu e așa. 

Marc mi-a distrus cursa, mi-a distrus piciorul, a spulberat orice șansă aveam să câștig și, probabil, m-a scos din joc și pentru Marele Premiu al Thailandei, din etapa viitoare. Aștept să vină să-mi ceară scuze și să mă întrebe cum mă simt. Și, mai ales, să nu îmi mai facă așa ceva! Altfel, voi fi obligat și eu să reacționez și să pilotez într-un fel în care nu-mi place!

Nu a fost o greșeală nefortață a mea acum și Marc știe asta. Nu mi-a lăsat deloc spațiu, mi-a făcut un adevărat blocaj, la fel cum a mai făcut și în alte curse în trecut, în Austria sau la Silverstone în 2014. Nu am avut altă variantă, nu i-a păsat de mine. A intrat în viraj, a frânat foarte târziu, nu s-a gândit la ieșirea din viraj, ci doar la intrare, și a ignorat trasa mea pe circuit. Trebuia să-mi lase spațiu. OK, mă depășești într-o formă agresivă, dar lasă-mi puțin spațiu", a tunat Lorenzo.

Ce spune Marquez

Marc respinge acuzațiile viitorului său coleg de echipă: "Nu am văzut reluările și nici n-am văzut mesajul că Lorenzo e out. În primul viraj am intrat cam rapid și alunecând, am intrat larg, un moment similar cu cel în care eu și Dovizioso ne-am atins, și am intrat pe partea vopsită cu verde a circuitului. Aici e periculos acest circuit, dacă intri pe partea aia e ușor să cazi. E un incident de cursă, dar când intri pe partea aceea a circuitului, cu toată adrenalina de la start, trebuie să rămâi calm, să nu accelerezi prea devreme", spune Marquez, făcând referire la ceea ce consideră că a fost greșeala lui Lorenzo, de a accelera.

CLASAMENT MARELE PREMIU AL ARAGONULUI MOTOGP

marele premiu al aragonului

CLASAMENT GENERAL MOTOGP

clasament general motogp

  • Următoarea etapă, a 15-a, e programată pentru 7 octombrie, în Thailanda.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (5)
allosaur
allosaur  •  24 Septembrie 2018, 20:29

Lorenzo se dovedeste a fi un fraierica, se intampla sa mai dai si cu dintii de asfalt, daca merita sau nu asta, e alta discutie, ceea ce nu vedeti voi, pentru ca sunteti mai ignoranti... e ca undeva in spatele lui lorenzo e unul cu Mustata, si as baga mana in foc ca e Dragnea.

dumiwow
dumiwow  •  24 Septembrie 2018, 17:04

Acum se cearta intrei ei ticalosii astia doi...nu au decat sa se rupa si sa sefere macar jumatate cat Rosii. :)

gizeh
gizeh  •  24 Septembrie 2018, 14:58

... când Marquez i-a "furat " titlul lui Rossi și i l-a dat lui,atunci cum a fost? l-a fericit?! acum nenorocindu-l! niște ipocriţi!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează