GSP.RO  »  GSP SPECIAL  »  ANIVERSARE

FLORIN RĂDUCIOIU LA 50 DE ANI. Cum a fost când l-a avut adversar pe Ștefan Iovan: „M-a rupt! Așa am pierdut Mondialul”

Florin Răducioiu rămâne unul dintre cei mai mari atacanți din istoria echipei naționale
Florin Răducioiu rămâne unul dintre cei mai mari atacanți din istoria echipei naționale

Articol de , , - Publicat marti, 17 martie 2020 12:53

Florin Răducioiu împlinește azi, 17 martie, 50 de ani. 

Gazeta Sporturilor a publicat un supliment special dedicat „Marelui Blond”, în care puteți citi declarațiile unor persoane importante din cariera sa, puteți vedea imagini de colecție, parcurge cifre extrem de interesante și afla ce spun foștii săi colegi și adversari, precum Gică Hagi și Ștefan Iovan. 

Ștefan Iovan: „M-a alergat de m-a rupt, așa am pierdut Mondialul"

Ștefan Iovan, fostul mare internațional al Stelei, zâmbește amar când își amintește de duelurile cu Florin. N-a uitat de meciul din Ghencea, din septembrie 1989, când Dinamo, cu noua sa trupă de puști, a învins cu 3-0, punând capăt seriei de 104 meciuri fără înfrângere ale roș-albaștrilor, un record european încă valabil. Iovan își amintește:

„Eu nu mă refăcusem complet după un început de pareză la piciorul drept. El era tânăr, avea viteză! Ce m-a alergat atunci Răducioiu, mi-a scos sufletul, m-a rupt. De atunci am făcut o recidivă. Cred că și din cauza aia am pierdut până la urmă lotul pentru Mondialul din 1990. Eu nu eram un dur, n-am încercat să îl scot din joc, să îl lovesc, că îmi plăceau tinerii cu talent. Dar n-o să uit niciodată cum m-a chinuit Răducioiu. Mare fotbalist!".

Gică Hagi, despre Răducioiu: „Ne simțeam unul pe celălalt"

Multe dintre golurile lui Răducioiu la națională au venit în urma paselor lui Gică Hagi. Acesta își amintește că „Radu a fost un atacant foarte talentat, avea viteză, execuții, simțea foarte bine poarta, avea calități extraordinare. Eu, ca «decar», trebuia să pun în valoare atacanții. Ne înțelegeam foarte bine în teren. Dincolo de tactica selecționerului, vorbeam și între noi, făceam o strategie a noastră. 

El mă intuia, eu știam ce va face, dar asta s-a format pe valoare, pe relațiile de joc dezvoltate la antrenamente. Înainte de meciul cu columbienii, observasem că ei se apără mai sus, că lasă spații. Știam că dacă i-o dau în spatele fundașilor, el va ataca acele spații. Așa a și fost la primul și la al treilea gol. A fost un fotbalist extrem de bun, de talentat, un băiat mereu pus pe glume, pozitiv, însă extrem de serios și de ambițios pe teren. E un om de mare calitate, îi doresc numai bine!".

40 de selecțiia strâns Florin Răducioiu în tricoul echipei naționale, pentru care a marcat de 21 de ori

VIDEO / Florin Răducioiu, mesaj pentru campania GSP „coronavirus în ofsaid”

Citește și declarațiile lui Mircea Lucescu despre Florin Răducioiu:

Mircea Lucescu: „Cariera sa la Milan s-a încheiat când i s-a plâns lui Capello că-l doare glezna”

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (5)
783362015165833
Corneliu Stanciulescu  •  17 Martie 2020, 16:59

Am facut scoala cu Radu (el era cu 2 ani mai mic). Scoala 82 din Ozana. Am si jucat fotbal odata cu el... bine,mai mult ne uitam cum trece snur printre noi fara sa-i putem face ceva :) Era super serios. Il vedeam mereu in curtea scolii cum dadea ture de teren si exersa chestii cu mingea. La Multi Ani, Radule!

zagna
zagna  •  17 Martie 2020, 16:49
Postat de cneius pe 17 Martie 2020, 13:59

Conform titlului "incitant" Iovan l-a rupt pe Radu !!!

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

cneius
cneius  •  17 Martie 2020, 13:59

Conform titlului "incitant" Iovan l-a rupt pe Radu !!!

Vezi toate comentariile (5)
Comentează