GSP.RO  »  INTERNATIONAL  »  ȘAHTIOR - BASEL 4-1

EUROPA LEAGUE, sferturi de finală. Uraganul 7aison. Record: primul jucător care înscrie în șapte sezoane de Europa League!

Taison, de la Șahtior, a stabilit un record greu de atins FOTO: GettyImages
Taison, de la Șahtior, a stabilit un record greu de atins FOTO: GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 12 august 2020 11:27 / Actualizat miercuri, 12 august 2020 11:27

Șeptarul brazilian i-a depășit pe Lacazette, Lens și Ari, marcând prima oară în Europa în acest sezon. Are trei stagiuni cu gol la Metalist și patru la Șahtior în Europa League

Șahtior își spulberă adversarii în drumul spre trofeul cucerit acum 11 ani, reușind marți calificarea în a treia semifinală în Europa League. După 3-0 cu Wolfsburg, a pus iar o diferență de trei goluri împotriva lui FC Basel (4-1), toate golurile fiind marcate de brazilieni. La samba impresionantă de la Gelsenkirchen a contribuit și Taison, cu reușita de 2-0, la care a fost complice și Frei. Șeptarul "minerilor" intră astfel în istoria competiției, doborând un record împărțit de Lacazette, Lens și Ari.

Taison, 18 luni pe sec în EL

Extrema de 32 de ani, transferată de Lucescu în 2013 de la Metalist cu 15,24 milioane de euro, a ajuns la șapte sezoane cu cel puțin un gol înscris în Europa League: trei pentru a doua formație din Donețk și patru la Șahtior. Doar în 2013-'14, 2014-'15 și 2017-'18 nu a lovit în ultimul deceniu, pentru că fie a jucat doar în Champions, fie a prins foarte puține minute. 

Taison nu mai punctase de aproape 18 luni în Europa, de la 2-2 acasă cu Eintracht Frankfurt, în "16-imile" ediției trecute.

14 goluriși 15 pase decisive are Taison în 50 de meciuri din Europa League, 44 jucate ca titular

53 de goluriși 76 de assisturi a reușit brazilianul la Șahtior în 274 de meciuri, dintre care 4 goluri și 7 pase decisive în Ligă

14 goluria marcat Șahtior în cinci partide din Europa League în 2020. Mai are 8 în Ligă, de unde a fost eliminată în grupe

Júnior Moraes, 4 goluri în ultimele 3 jocuri

Începând din "optimi", s-a dezlănțuit și Júnior Moraes. Fostul atacant al Gloriei Bistrița, ajuns la 33 de ani, a marcat de trei ori în "dubla" cu Wolfsburg, iar marți a deschis scorul după numai 100 de secunde. "Când marchezi capeți mai multă încredere. A fost important că am dat gol repede, dar toți am jucat perfect și nu ne temem de Inter. Mereu vrem să înfruntăm cele mai tari echipe".

CITEȘTE ȘI: 

EUROPA LEAGUE. Shakhtar - Basel 4-1 și Wolves - Sevilla 0-1 » Dueluri tari în semifinalele competiției!

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (2)
q2016
q2016  •  12 August 2020, 11:59

Titlu usor nesportiv. Ronaldo sau Messi joaca doar in CL. Asadar... nu misca in fata lui Tyson. :o) Cred ca titlurile (fie si neoficiale) de genul "cel mai ... din lume" ar trebui asociate doar in context CL. Adica doar la varf, nu in Liga 2.

magic4ever
magic4ever  •  12 August 2020, 11:48

Inter ii elimna pe Șahtior,sunt mult mai valorosi decat ei si au un antrenor de top...

Vezi toate comentariile (2)
Comentează